H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Inverteres hegesztő

Az inverteres hegesztők napjainkban szinte teljesen háttérbe szorították a korábban legelterjedtebb és egyben legegyszerűbb hegesztő eszközt a hegesztő transzformátort. Az inverteres hegesztők kisebbek, könnyebbek mégis biztosítani tudják a  szükséges hegesztőáramot, ezenkívül könnyebb velük a hegesztés, szép, tartós varratot lehet velük hegeszteni. A hagyományos hegesztőgépekkel szemben az inverteres hegesztő képes munkamenet közben az áramerősség szabályozására. Felhasználásuk széleskörű, gyors munkát és szép végeredményt tesz lehetővé akár a kevésbé gyakorlott felhasználók számára is. Fontos, hogy a hegesztéshez mindig használjon védőszemüveget, vagy hegesztőpajzsot! Védje meg bőrét, szemét a kicsapódó szilánkoktól. Senkinek sem hiányzik egy hetekig tartó szemgyulladás, vagy UV okozta maradandó szemkárosodás.

Mit jelent az, hogy inverteres? >>

 

 


20termék 120
20termék 120

Mi a fő különbség a hagyományos hegesztők és az inverteres hegesztők között?

A hagyományos vagy más néven transzformátoros hegesztőkészülékek technológiájának lényege, hogy a bejövő hálózati feszültséget a hegesztő  berendezések egy transzformátor segítségével átalakítják úgy, hogy a hegesztéshez szükséges áramerősség biztosítva legyen. A transzformátor vastestből és tekercsekből áll. Ezeken túl részei még  a hűtésre szolgáló rész  és más külső szerelvények.  A transzformátoros  hegesztőgépek az áramot egyen irányítják, majd tovább vezetik a munkadarabhoz és az elektródafogóhoz, ezen a ponton valósul meg a hegesztés.

A hegesztés végeredményét nagyban meghatározza  a felhasznált anyag minősége és az áramerősség is, az áramerősséget primer tekercsekkel, vagy a vasmagban vagy más nevén vastestben található járom mozgatásával lehet szabályozni. A hagyományos hegesztőgépeknek egyetlen hátrányuk, hogy hegesztés közben nincs lehetőség változtatni az áramerősségen, emiatt megnőhet a hegesztésre szánt munkaidő.

Ezzel szemben az inverteres hegesztőgépek technológiája jóval korszerűbb, térhódításuk világszerte jelentős, mára szinte teljesen háttérbe szorították a hagyományos hegesztőket.  Egy inverteres vagy más néven bevontelektródás hegesztőnek  nem gond  az áramerősség szabályozása munkamenet közben, sőt, a hegesztő  készülék maga szabályozza a szükséges feszültséget. Az inverteres hegesztők esetében  a hegesztőpálca nem gyakran tapad le,  de ha mégis, igen  egyszerű leválasztani a munkadarabról, és egyszerűbb az ívet is begyújtani. 

 

Tudnivalók az inverteres hegesztő működéséről

A gép nevében szereplő inverter lényegében egy frekvenciaváltó, amit félvezető elemekből alakítottak ki. Az egyenáramot képes átalakítani a hálózatinál lényegesen nagyobb frekvenciájú (több 10 kHz-es) váltakozó árammá, így lényegében szabályozott áramforrásként funkcionál. Az eszközben található egy vasmagos transzformátor is, ami a váltakozó áramot tovább alakítja a hegesztéshez megfelelő szintre. Ezt a folyamatot tovább segíti egy egyenirányító híd és egy simító fojtó, ami a szükséges egyenfeszültség szintjét kontroll alatt tartja. A működés közben többszöri energiaátalakításra kerül sor, de a hatásfoka így is kiváló.

Egyes inverteres hegesztők védőgázas, vagyis ún. AWI (TIG) hegesztésre is alkalmasak, ha pedig nagy hővezetésű anyagokkal bánunk,  impulzushegesztés is végezhető. Létezik olyan típusuk, amelyhez volfrámelektródás egységet is kapcsolhatunk, mely segítségével saválló lemezt vagy akár alumíniumot is hegeszthetünk.

 

Az inverteres hegesztő  előnyei

  • könnyű használat, akár kevésbé gyakorlottak is tudnak vele hegeszteni
  • kicsi súly, általában 4-8 kg, így könnyű szállítani, magunkra venni, vállra akasztani, nem akadályozza a külső terepen való
  • abban az esetben, ha a hegesztőpálca letapad, a vezérlése leszabályozza az áramot, ezáltal nem megy tönkre a munkánk
  • vékonyabb anyagok hegesztésére is alkalmas

 

Milyen inverteres hegesztőket vásárolhat a Profibarkács webáruházban?

Kínálatunkban rengeteg neves gyártó inverteres hegesztője megtalálható, mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő inverteres készüléket ( Heimwerk, Extol, Hecht, Einhell, Graphite, Scheppach, Deca) de szükséges, hogy alaposan átgondoljunk néhány dolgot, mielőtt vásárolunk. Otthon, a ház körül, vagy hobbiból használnánk mi magunk az inverteres hegesztőt,  vagy napi szinten a munkánkhoz, a szolgáltatásunkhoz szükséges egy bevontelektródás gépet beszereznünk?

Olyan eset is előfordulhat, hogy Önnek és csapatának egy külső, áram nélküli helyszínen kell hegesztési munkálatokat elvégezni, ebben az esetben jó szolgálatot tehet egy áramfejlesztő berendezés, így nem lesz lehetetlen megbízás.

 

Melyiket ajánljuk és miért?

Abban az esetben, ha Ön csak szeretné, hogy legyen egy alap inverteres hegesztője otthon, és szakember nélkül meg tudja hegeszteni például a kerítést, már 30 ezer Ft alatt talál nálunk inverteres hegesztőt, egy adott árszinten a márkák ajánlatai sem igazán térnek el egymástól, válassza azt, amelyikben megbízik, esetleg van már tapasztalata a gyártóval, de ebben az esetben nem szükséges egy drága gépet vásárolni, a néha felmerülő hegesztési munkákat egy egyszerűbb, olcsóbb inverteres hegesztővel is el tudja majd végezni.

Más a helyzet, ha Önnek a vállalkozása profiljába beletartozik a hegesztési megbízás, feladat is, akkor érdemes egy drágább, több extrát is nyújtó, nagy teljesítményű, minden igényt kielégítő napi használatra tervezett inverteres hegesztő mellett voksolni, hiszen hosszútávon ki tudja majd használni, és idővel megtérül az ára. A Profibarkácsnál már olyan inverteres hegesztő berendezés is elérhető, melynek gyártója a Deca amelyik 4 hegesztési módot is kínál mind ehhez pedig automata paraméter beállítást, így bármilyen hegesztési feladat könnyedén, profin elvégezhető, az eszköz hihetetlenül sokat segíthet a kiváló végeredmény elérésében, ezáltal vállalkozása pozitív megítélésében. A több tudással, nagyobb teljesítménnyel rendelkező gépek természetesen drágábbak, mint egy alap inverteres gép, de nem vesz az ember mindennap hegesztőt, érdemes egyszer venni, de kiválót.

Szűrés
Ár
 (Ft)
37 990 Ft - 329 900 Ft
Márka
Biztosíték
Min. hegesztőáram
Max. hegesztőáram
Termék státusza

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!