Kifolyócsap

A kifolyócsap minden esetben szükséges, amikor a házfalon kívül vagy a kertben csapkiállás van, ez egyszerűsíti a kinti kézmosást, vízvételt, öntözést. A kifolyócsapok legtöbbje tömlővéggel is rendelkezik az öntöző tömlők csatlakoztatása végett. Van, amelyiknél egy pici tekerőkar nyitja, zárja a vizet és van, amelyiknél hosszabb karral lehet ugyanezt elvégezni. A Profibarkácson Extol Premium és Extol Craft kifolyócsapok közül rendelheti meg kertje legújabb ékességét és hatékony használati tárgyát

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
1 290 Ft - 2 990 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
6 termék
6 termék

Kifolyócsap

A fali csap vásárlása előtt mindig nézze meg, milyen csatlakozással rendelkezik. A termék leírásában olvasható bekötési méret az irányadó. A kerti kifolyócsapok csak egyállású, hideg vizes formában kaphatóak, a kültéri, fali vízforrás zárására, nyitására szolgálnak. A kifolyócsapok lehetnek tekerős megoldásúak, vagy karosak. Az egykarosak azért is praktikusak, mert már kis elfordításra is reagálnak, a vizet gyorsan és biztonságosan el lehet zárni vagy szabályozni a mennyiségét.

Kifolyócsapok anyaga

Általában 2 féle anyagú kifolyócsappal találkozni az üzletek polcain:

  • krómozott
  • sárgaréz
  • öntöttvas

Krómozott kifolyócsapok, kerti csapok

A galvanikusan leválasztott krómbevonat erős, kopásálló, megfelelő korrózióállóságú. Oxidálóanyagokkal való érintkezés során vékony oxidréteg alakul ki a felületén, ez csökkenti korrózióját. A műszaki célú eszközök gyártása során leválasztott krómbevonatok esetén a bevonat keménysége, kopásállósága nagyon fontos. A krómbevonat nagyszerűen ellenáll a gázoknak, egyes savaknak, sóknak, lúgoknak. Használják díszítő krómozásként vagy műszaki, azaz kemény krómozásként is. A műszaki tárgyak, eszközök krómozásánál a leválasztott bevonat jelentősen növeli az eszközök kopásállóságát, különös tekintettel csúszó és súrlódó hatások esetén.

Réz kifolyócsapok

Webáruházunkban a krómozott kifolyócsapok mellett réz kerti csapok is rendelhetők. A réz az egyik legrégebbi nehézfém. A természetben nagyon ritkán elemi állapotában is fellelhető, vörös színű, a hőt és az elektromos áramot jól vezeti. Sokat használ belőle a villamosipar, ahol főként a nagy tisztaságú rezet alkalmazzák. Nedves levegő hatására vékony, zöld, oxidréteg alakul ki rajta, ez védő oxidréteg, más néven patina.

Sók, kéntartalmú vegyületek, savak támadását nem tolerálja. Kis szilárdságú, húzható, kovácsolható, hengerelhető anyag. A sárgaréz horganytartalmának köszönhetően a rézhez viszonyítva kisebb elektromos vezetőképességgel bír. Ugyanakkor keményebb, forgácsolható anyag, korrózióállása is magasabb. A sárgaréz néven ismert kétalkotós réz-cink színesfém ötvözetek széles körben elterjedtek az ipar különböző területein, kedvező tulajdonságainak hála. A kétalkotós sárgarezeket ólommal, nikkellel, alumíniummal, mangánnal vagy vassal ötvözve a réz mechanikai, fizikai tulajdonságai a gyártás elvárásainak megfelelően változtathatók.

Kifolyócsap

Ha kerti kifolyócsapja mellé kerti tömlőre is szüksége van, válasszon ezekből is kosarába, egy rendeléssel elintézheti, kézhez kaphatja mindet. A tömlővégre praktikus egy kényelmes fogású locsolópisztoly, mellyel megfelelő intenzitásúra, hosszúságúra állíthatja a vízsugarat, az érzékeny növények számára is megfelelő, akár esőztető öntözés lehetséges használatukkal.Ráadásul megfelelő vízsugárral a földet sem mossa ki a növények alól.

Mire figyeljen kifolyócsap vásárlása előtt?

Mielőtt kiválasztja az Önnek tetsző krómozott vagy sárgaréz kifolyócsapot, az alábbiakat vegye figyelembe:

  • bemeneti csatlakozás mérete, bekötési paraméter
  • kifolyórész, kifolyóvég mérete, külső menet
  • javítható -e a szelepfelsőrésze?
  • maximum nyomás
  • tekerős vagy karos
  • átfolyó vízmennyiség szabályozásának lehetősége

Kifolyócsapok rendelése a Profibarkácstól

A kültéri vízvételi lehetőség kialakításakor mindig szükség van egy strapabíró kifolyócsapra. Az Extol Premium kifolyócsapjai kimagasló minőségűek, hosszú évekig, évtizedekig hasznára lesznek a kültéri vízvételezésnél. A gyártó ezen prémium termékeinél - a hobbi szerszámokkal ellentétben - a tervezők számára prioritás a felhasznált anyagok, az alkalmazott technológiák, a kidolgozás, a formatervezés, a műszaki paraméterek és természetesen az ergonómia. Az Extol Prémium garantálja,  hogy elérhető áron olyan minőségi terméket kapunk, amely a legújabb technológiával készült és megfelel a legmagasabb szintű elvárásoknak is.  is.

Válassza ki az Ön számára ideális kifolyócsapot, és minden mást is, amire a kertben szüksége lehet. Bármilyen kéziszerszám, eszköz, gép beszerezhető nálunk, a rendelés befejezése után pedig csomagoljuk és házhoz szállítjuk a kiválasztott darabokat. Utánajárás nélkül juthat kiváló eszközökhöz, berendezésekhez, kivételes árakon  a Profibarkács kínálatából!

 

Gyakori kérdések kifolyócsap vásárlásával kapcsolatban

A kifolyócsapból van hideg-meleg vizes csapjuk?

Nem, a webáruházban hideg vizes kifolyócsapok rendelhetők.

A tömlővéges kifolyócsapra mindenféle tömlő megfelelő?

Nem, a méretezésre figyelni kell. A kifolyócsap tömlőméretére és ha már megvan a tömlője, annak az átmérője is fontos.

A kifolyócsap csak kültéren használható?

Kisebb igénybevétel esetén beltéri falikifolyó csapként is szerelhetőek.