Locsolópisztoly, locsolófej

Locsolópisztoly, locsolófej fontos kiegészítők, ha kertünk van. Kertünk gondozásának elengedhetetlen mozzanata a növények, zöldfelületek vízellátásának biztosítása, locsolása. Minél nagyobb felületen tesszük mindezt és minél heterogénebb növényi kultúra gondozását kell ellátnunk, annál sokoldalúbb és professzionálisabb eszközökre van szükségünk. Természetesen az alábbiakban bemutatott eszközök közül többfélét is beszerezhetünk, hiszen kivétel nélkül minden termékünk sztenderd méretű gyorscsatlakozókkal rendelkezik, így a feladat változásával gyorsan és kényelmesen lecserélhetjük azokat.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
290 Ft - 13 990 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
72 termék
72 termék

Locsolópisztoly, locsolófej, szórófej

Kertünk gondozásának elengedhetetlen mozzanata a növények, zöldfelületek vízellátásának biztosítása, locsolása. Minél nagyobb felületen tesszük mindezt és minél heterogénebb növényi kultúra gondozását kell ellátnunk, annál sokoldalúbb és professzionálisabb eszközökre van szükségünk. Természetesen az alábbiakban bemutatott eszközök közül többfélét is beszerezhetünk, hiszen kivétel nélkül minden termékünk sztenderd méretű gyorscsatlakozókkal rendelkezik, így a feladat változásával gyorsan és kényelmesen lecserélhetjük azokat.

 A locsolófejek azok a legalapvetőbb eszközök amelyeket a tömlőnkre csatlakoztatva szabályozhatjuk a víz kiáramlását. Ezeknél az eszközöknél általában elzárható a vízáramlás és a magasabb kategóriájú modelleknél a szabályozható fej lehetővé teszi a vízsugarat vízpermet és erős vízsugár között állítani. A Profibarkács által kínált locsolófejek elérhetőek műanyag kivitelben és a prémium modellek réz kivitelben.

A locsolópisztolyok a locsoló fejeknél általában lényegesen több beállítási opciót biztosítanak a felhasználónak. Használatuk tipikusan akkor indokolt amikor heterogén növényi kultúrák öntözését kell biztosítani. Ezek az eszközök számos funkcióval rendelkeznek, melyek közül a locsoló pisztolyon elhelyezett gyűrű forgatásával válthatunk könnyedén funkciót. A locsoló pisztolyok tipikusan rendelkeznek vízsugár szabályozó funkcióval, amely lehetővé teszi a vízsugár erejének hozzáigazítását a végzett munkához. A pisztolyok markolata ergonomikus kialakítású, megkönnyítve a munkavégzés komfortját. Jellemzően rögzítő funkcióval rendelkeznek a hosszabb ideig történő locsolás elősegítéséhez.

A locsoló pisztolyokon választható funkciók rendszerint akkor emelkednek nagy jelentőségre, amikor heterogén növényi kultúra vízellátásáról kell gondoskodnunk. Értelemszerűen eltérő vízerősségre és cseppméretekre van szükségünk akkor amikor gyümölcsfák „tányérját” töltjük fel vízzel, és abban az esetben, ha paradicsom palánták, vagy még ki nem kelt magok öntözése a cél a veteményesünkben. A locsoló pisztolyok gyakori felhasználási területei - a kertgondozáson túl – a különböző tisztítási feladatok. Egy jó minőségű locsolópisztoly akár még egy alacsonyabb kategóriájú magasnyomású mosónak is alternatívája lehet az autónk lemosásakor.

Teleszkópos locsolófejek

A teleszkópos locsolófejek, vagy öntözőrúdak olyan speciális locsoló pisztolyok amelyek lehetővé teszik a nehezen elérhető helyek öntözését. Nagy segítségünkre lehetnek, ha van a ház körül felakasztott kaspó, vagy virágkosár.

Mire való a kisfelület fúvóka?

A kisfelület-fúvókák segítségével célzottan öntözhetők kisebb felületek, például cserjéket vagy bokrokat, így lényegében egy mini öntözőrendszert alakíthatunk ki a segítségükkel. A kisfelület-fúvóka lehetővé teszi a víz finom permetezését és annak koncentrált kibocsátását. Ezeket a fúvókákat általában olyan helyeken alkalmazzák, ahol precíziós öntözésre van szükség, például virágágyásokban, kisebb növények locsolására vagy talajnedvesítésre. A kisfelület-fúvókák általában kis nyílásokkal rendelkeznek, amelyek szűk sugárban vagy cseppekben bocsátják ki a vizet, így lehetővé téve a célzott és takarékos öntözést. A kisfelület-fúvókák a víz kijuttatásának egy nagyon hatékony módját teszik lehetővé, ugyanis segítségükkel közvetlenül a növények gyökereit öntözheti. Ez minimalizálja a vízpazarlást, mivel a víz közvetlenül a növényekhez jut, anélkül hogy feleslegesen elpárologna vagy elillanna. A kisfelület-fúvókák további előnyéhez tartozik, hogy lehetővé teszik a pontosabb talajnedvesség-szabályozást.

Kínálatunkban a Gardena, Neo, Yato, Hecht és a Verto locsolópisztolyait és locsolófejeit találhatja meg.

Gyakori kérdések a locsolófejekkel, locsolópisztolyokkal kapcsolatban

 

Mi a locsolópisztoly elsődleges alkalmazási területe?

Használatuk tipikusan akkor indokolt amikor heterogén növényi kultúrák öntözését kell biztosítani. Ezek az eszközök számos funkcióval rendelkeznek, melyek közül a locsoló pisztolyon elhelyezett gyűrű forgatásával válthatunk könnyedén funkciót.

Milyen esetben ajánlott a teleszkópos locsolófejek, vagy öntözőrúdak használata?

A teleszkópos locsolófejek, vagy öntözőrudak olyan speciális locsolópisztolyok amelyek lehetővé teszik a nehezen elérhető helyek öntözését.

Mi az előnye a kisfelület-fúvókák használatának?

A kisfelület-fúvókák segítségével célzottan öntözhetők kisebb felületek, például cserjéket vagy bokrokat.