Vizes csempevágó gép

A burkolás eredményeként fölöttébb dekoratív fal- és padlóburkolatokat készíthetsz, ennek a menete viszont mindig azzal indul, hogy beszerzed hozzá a megfelelő burkoló eszközöket. Válogass kedvedre csempevágó gép választékunk között!

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
36 690 Ft - 1 790 000 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Teljesítmény  (W)
-
800 W - 2 200 W
Maximális fordulatszám  (rpm)
-
2 800 rpm - 3 000 rpm
Korong átmérője  (mm)
-
180 mm - 360 mm
Vágási mélység 90°-nál  (mm)
-
30 mm - 110 mm
Vágási mélység 45°-nál  (mm)
-
14 mm - 80 mm
Maximális vágáshossz
-
615 - 1 530
Termék státusza
Szűrés és rendezés
17 termék
17 termék

Professzionális kézi, asztali, és elektromos csempevágó gép vásárlás

A burkolás során nem csak kerámia lapokat kell gondosan lerakni, ugyanis több lapot egyenes vonalon, méretre is kell vágni. Ehhez pedig csempevágó használata szükséges! Barkács webáruházunkban kézi, asztali, és elektromos csempevágókat, vizesvágókat is vásárolhatsz. Ne aggódj, a megfelelő eszköz kiválasztásában is tudunk segíteni!

 

Ha netán nem használtál még ezelőtt csempevágót, akkor mindenképp érdemes gyakorolnod egy picit előtte, mivel ez is veszélyes szerszám tud lenni, ha nem vigyázol. Ha van néhány selejtes vagy esetleg törött csempéd, akkor az tökéletesen meg fog felelni erre a célra. Arra is figyelj, hogy a vágás közben keletkezett élekkel ne vágd meg magad, és, hogy a gépet csakis szilárd és sima felületen használd!

 

A csempevágó gép, vizesvágó gép használata előtt erősen ajánlott megjelölnöd a vágás helyét az adott csempelapon. Úgy fektesd le a szerszámot, hogy a vágóél pontosan a vonal fölé kerüljön! Vágás közben tartsd jó szorosan a kezedben a gépet, majd egyenletes erővel és sebességgel történő húzással és tolással tudsz majd eredményes munkát végezni (csak így tud tökéletesen szétroppanni a burkolólap). Természetesen laptól függően más erővel kell majd dolgoznod, hogy megfelelően eltörjön.

 

Kézi vagy asztali csempevágó karbantartása

Karbantartást illetően, ha gyakran használod a kézi vagy az asztali csempevágódat, akkor különösebben nem kell törődnöd ezzel, viszont ha csak ritkább időközönként dolgozol vele, akkor mindenképp érdemes a szerszám vezetősínjeit és a fúró részét letisztítani és megolajozni. Így akkor is hosszú élettartamot biztosíthatsz az általad kiválasztott csempevágónak, ha nem használod gyakran.

 

Csempevágó választásban a gyártók által feltüntetett információk is segítségedre lesznek, amiket ugyanúgy látni fogsz a Profibarkács webáruházában. Ilyenek a szerszám által vágható lapok vastagsága és a vágási hosszúság. Ez utóbbihoz a kerámialapok átlójának a méretét kell vizsgálni, tehát az oldalunkon is kapható Fortum csempevágó 820 mm-es vágáshosszúsága azt jelenti, hogy a 40 cm-nél nagyobb kerámialapok ferdeszögű vagy átlós vágása sem fog neked gondot okozni.

 

Kézi és asztali csempevágók közötti különbség, mikor melyiket használjuk

A kézi és asztali csempevágók közti különbség egész könnyen megmagyarázható. Ha nagyobb felújítási munka előtt állsz, akkor jócskán megkönnyítheted a saját dolgodat, ha asztali csempevágót választasz, mivel sokkal gyorsabban tudod majd pontos méretre vágni a burkolólapokat. Ilyen például az Einhell RT-TC 430U, vagy a még ennél is nagyobb teljesítményre képes Einhell TE-TC 620 U asztali csempevágó. Ha pedig a lehető legnagyobb teljesítményt keresed, akkor még a Scheppach elektromos csempevágó gépeit, és egyéb termékeit is megtalálhatod a Profibarkács webáruházában!

 

Egy biztos: ilyen választék mellett biztos nem bánod meg, hogy nálunk intézted csempevágó, vizesvágó vásárlásodat! Nézz szét kedvező áraink között, és kattints a gépek képeire még több információért!