Sövényvágó olló

A kerti munkák egyik szükségszerű kéziszerszáma a sövényvágó olló, ami nélkül nem lehet a növényeket pontosan, esztétikusan és gyorsan nyírni, formára vágni. A Profibarkács webáruházban mindent megtalál, ami a kerti munkához szükséges, rengeteg féle kézi kerti szerszám vagy kerti gép közül választhatja ki a megfelelő típusokat. A sövénynyíró ollók kategóriájában is közel 20 féle jobbnál jobb vágóeszköz kínálkozik, hogy a munkáját egyszerűvé és praktikussá tegyék!

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
2 490 Ft - 31 590 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
24 termék
24 termék

Sövényvágó ollók használata

Ezek a célszerű, éles és hatékony szerszámok nem csak tavasszal, de egész évben használhatók, amikor a sövények, bukszusok, bokrok rendbetételéről, nyírásáról van szó. A kertben lévő növények rendszeres ápolást igényelnek, a nyírásukat is el kell végezni bizonyos időközönként, hiszen nem akarjuk, hogy elhanyagoltnak tűnjenek. A sövényvágó ollók mellett a gépi sövényvágók is igen elterjedtek, manapság, akinek ilyen gépe van, az ollókat inkább olyan helyen használja, ahová nem fér be a sövénynyíró géppel vagy a bokrok végső formájának kialakításában van nagy szerepe. Ugyanakkor, ha csak néhány darab bokor van a kertben, melyek rendszeres nyírást igényelnek, nem feltétlenül kell beszerezni sövényvágó gépet.

sövényvágó olló

Mellévágó vagy vágóüllős sövényvágók

A mellévágó típusú ollók precíziós szerszámok, míg a vágóüllős ollókkal nagy erőt lehet kifejteni. Ez vonatkozik a sövényvágókra, metszőollókra stb. A mellévágók használhatók élő növényekhez, fiatal, puha hajtásokhoz, de fásodott bokrok és sövények is metszhetők velük. A vágóüllős megoldásúak összezúzzák a növényi rostokat, ezért inkább elhalt ágak levágásához ajánlottak. Bármelyik típusnál nagyon fontos, hogy a jó minőségű anyagból készült és éles pengék nagyban hozzájárulnak a minőségi vágáshoz, nyíráshoz.

Tipp: Kerti munkákhoz nagyon praktikus kiegészítő lehet egy kézi permetező, nézz szét kínálatunkban!

A sövényvágók lelke a hatékony erőátviteli rendszer

A sövényvágókban elhelyezett erőátviteli rendszer jelentősen megemeli a hasznosuló vágóerőt. Sok ollónál ezt fogaskerekes mechanizmussal és áttételes rendszerrel érik el a gyártók.  Terméktől függően akár 30-50%-kal kevesebb erőkifejtéssel is elérhető ugyanaz az eredmény a vágáskor egy jól kivitelezett erőátviteli rendszer esetén. A drágább, jobb minőségű sövénynyírók esetén általában a fogaskerekes erőátvitelt alkalmazzák.

Áttétel nélküli sövénynyíró a Fiskarstól

A kerti szerszámok nagy múlttal rendelkező gyártója a Fiskars olyan sövénynyírót is gyárt, amelyik ugyan áttétel nélküli, mégis hatékony, ráadásul a hullámos pengéje akadályozza a gallyak kicsúszását. Ez a Fiskars Siglestep sövénynyíró ollója, amely kiválóan helytáll bokrok, sövények nyírásánál. A nyél üvegszál erősítésű polipropilén, kényelmes és stabil fogást tesz lehetővé, míg a megerősített acél pengék súrlódást csökkentő bevonattal ellátottak, hullámosak, edzettek és tapadásmentesek. Hosszútávon számíthat egy ilyen szuper kéziszerszám segítségére, amikor kerti növényei nyírásáról van szó!

Tipp: Otthoni villanyszerelési munkáknál is jó jöhet egy fázisceruza, nézzen szét kínálatunkban!

Milyen extrái lehetnek egy sövényvágónak?

Óriási a választék a sövénynyíró kézi szerszámokból, de van néhány olyan tulajdonság, ami lényegesen jobbá teheti az egyik szerszámot a másiknál. Mindenki maga dönti el, hogy melyik számára a felsoroltak közül a preferált elvárás, van, aki azt kedveli, ha igazán hatékony az erőátviteli rendszere egy ollónak, míg másnak a korrózióvédelem a fontos. Van, akinek mindenre kiterjed a figyelme és a legjobbat szeretné megvásárolni, ezért segítünk, mire figyeljen, vagy milyen paramétereket vessen össze, amikor sövényvágót vásárol. Előnyös lehet a:

  • hatékony erőátviteli rendszer
  • jó minőségű edzett acél, keményfém pengék, még jobb, ha tapadásmentes bevonattal, esetleg teflon éllel a korrózió ellen vagy teljesen rozsdamentes acél penge
  • hullámos él a kicsúszás ellen
  • ergonomikus, gumírozott markolat
  • csúszásgátló a biztonságos fogásért
  • teleszkópos nyél
  • kedvező súly

Sövényvágó ollók a legjobb minőségben a Profibarkács webáruházban

A Profibarkács elkötelezett a kiváló minőségű szerszámok, gépek iránt. Tudjuk, hogy hosszútávon ez az, ami a vásárlóinkat elégedettséggel tölti el, a befektetett munkájuk megtérüléséhez nagyban hozzájárul.

A kínálatunkban megtalálhatók a Fiskars, Yato, Extol, Verto, Hecht gyártók által tervezett és kivitelezett sövényvágók, akár erőátviteli rendszerrel, akár anélkül, teleszkópos nyéllel vagy simán, teflonbevonattal vagy rozsdamentes acél pengével, minden igényre fel vagyunk készülve.

Ezekkel a kézi célszerszámokkal a megálmodott formára vághatja bokrait, sövényeit, de a rendszeres nyírásukat is elvégezheti könnyedén. Tisztán, szárazon eltéve pedig hosszú évekig hű társa lesz a kerti munkában, bármikor bevethető állapotban.

A webáruházban a rendelés mindössze néhány percet vesz igénybe, még akkor is, ha regisztrációt is elvégez mellé. Ez jól jön a későbbiekben, mikor újra szüksége van profi szerszámokra barkács áron, hiszen a későbbi vásárlásainál élvezheti a törzsvásárlóknak járó kedvezményeket is!

A Profibarkács Blogján érdekes és hasznos cikkeket olvashat barkács, kerti vagy ház körüli teendőkkel kapcsolatos témákban, ha ideje engedi, ne hagyja ki!

 

Gyakori kérdések sövényvágó olló vásárlásával kapcsolatban

 

Melyik a legolcsóbb teleszkópos sövényvágójuk?

A Verto teleszkópos sövényvágó olló 670-880 mm állíthatósággal.

Miért van némelyik sövényvágónak hullámos pengéje?

A gallyak kicsúszását küszöböli ki ez a megoldás.

Milyen súlyúak a sövényvágó ollók?

Általában 1-1,5 kg közöttiek.