Fűszegélynyíró és fűnyíró olló

A fűszegélynyíró rendkívül jól jön, ha a kertünkben a pázsit széle fallal, vagy egyéb növényekkel, virágágyással határos. Ahova nem fér oda a fűnyíró, vagy nagy precizitásra vagy szükség az utolsó pár rakoncátlan fűszál levágására, vagy a kézi megoldás marad, vagy a gondos gazda beszerez egy szegélynyíró gépet! Nézzen szét, rendelését elintézheti a Profibarkácson és már szállítjuk is a gépet, akár másnapra. Damilt és minden kiegészítő tartozékot ugyanúgy elér nálunk.

A kertünk a mi védelmezett birodalmunk. Egy zárt terület, amit körül vehet kerítés, vagy sövény, amiben az idegen világ egy kicsit emberivé szelídül. Itt csak azokat az elemeket tűrjük meg, amelyekkel nem állunk hadilábon, amelyek a kényelmünket szolgálják, és amiben gyönyörködhetünk. Egy jó kertésznek értenie kell a növényeket, tudnia kell, hogy nem lehet őket úgymond megjavítani. Nagyon sok gondoskodásra van szükségük, hogy elnyerjék a nekünk megfelelő szépségüket. Sokan rossul tűrik, ha a szép kertet kártevők, vagy más állatok tönkre teszik, ezért egy vakond csapda rendelését is ajánljuk.

A szép, sűrű és egészséges gyep, a kertünk egyik legesztétikusabb látványa. A fű is egy élő és növekvő, valamint rendkívül nagy odafigyelést igénylő élőlény. Csak folyamatos törődéssel és ápolással tarthatjuk fent a füves terület minőségét. Nem muszáj szakemberre bíznia a kertészkedést, hiszen megfelelő minőségű kerti szerszámokkal a kezében, Ön is alkalmas a feladatok ellátására, ráadásul, ha maga dolgozik meg az eredményért, garantáltan sokkal jobban ki tudja élvezni az ezzel járó előnyöket.

 

Miért fontos a megfelelő szintű, rendszeres fűszegélynyírás?

Az egészséges pázsit elérésének titka a rendszeres fűnyírás, amit ajánlott hetente elvégezni. Minél többször használjuk a füves részeken a fűnyírónkat, annál dúsabb és erősebb gyepfelületet kapunk. Ennek előnye, hogy emiatt a gyenge gyomnövények nem tudnak megerősödni, talán ez a legideálisabb módja magának a gyomirtásnak is. A fűnek van egy növekedési periódusa, így ameddig ez tart, addig tart a fűnyírási időszak is. Nem szabad megfeledkezni az utolsó, őszi fűnyírásról sem, amikor éles pengékkel felszerelt eszközzel, kisebbre vágjuk a fűszálakat, mint egyébként szezon alatt, hogy a vágáskép tökéletes legyen, és könnyebben távozhasson a reggeli pára is.A szegélynyíráshoz szükséges eszközök helyes alkalmazása

A leggyorsabb módja a zöld övezet vágására, egy fűnyíró. Webáruházunkban számos márka közül válogathat. A választási paletta nagyon széles, legyen szó bármelyik típusról, viszont szinte minden esetben fennáll az a probléma, hogy a fű, ott is nő, ahová a fűnyírók többsége nem fér be, vagy nem ér el.

Ezt a problémát küszöböli ki egy fűszegélynyíró. Ahhoz, hogy az eredmény a legprecízebb legyen, tudni kell a gépek helyes használati sorrendjét. Sokan nincsenek annak tudatában, hogy a leghatékonyabb módja a szép füves terület elérésének, ha először a fűszegélynyírót alkalmazzuk. Levágjuk a kerítés, a ház fala vagy a járdaszegélynél a füvet, majd utána kezdünk neki a fűnyíróval az udvarnak. Ez azért fontos, mert a fűnyírónk összeszedi a levágott füvet, minkét folyamat után, míg a szegélynyírónk erre nem képes.
A fűszegélynyírók többsége damil vágószállal működik.

Oda kell figyelnünk arra, hogy használat közben, amikor kővel vagy más fás szárú növényekkel találkozik a damil, roncsolódhat, seprűszerűvé válhat a vége. Ilyenkor a vágóteljesítmény leromlik, hiszen a hatékony vágáshoz megfelelő hosszúságú és élességű damil szükséges. A vágószál hosszabbítása az egyszerű gépeknél manuálisan történik, de a komolyabb eszközöknél a TIP automatika sokkal praktikusabb. Ez röviden azt foglalja magába, hogy enyhén a talajhoz koppintva a gép adagolja magának a damilt, amit a vágókés rögtön megfelelő méretűre vág. A legkényelmesebb száladagolást viszont a teljesen automatikus szerkezetek biztosítják, ellenben nem ez a legtakarékosabb megoldás, hiszen nagyon sok vágószálat fogyasztanak, mint a manuális vagy a TIP változatok.

Igyekezzünk mindig az előírásoknak megfelelő damil vastagságot használni, mert ha túl vékony, nem fogja adni a tökéletes vágóteljesítményt, viszont ha túl vastag, az túlterhelheti a gépet vagy a csapágyat. A szerszámok típustól függően, egy vagy két fogantyúval is el vannak látva, hogy még kényelmesebb legyen Önnek a használatuk. Fokozhatják kényelmünket még a teleszkópos állítható tartórúd is, így kímélheti gerincét munka közben.Milyen típusai vannak a szegélyvágóknak?

Akkus fűszegélynyíró

Az akkumulátorral működő eszközök is csodákra képesek, ráadásul, itt még azzal sem kell szembesülnie, hogy a vezeték nem ér el odáig, ahol épp tevékenykedni kíván. Az akkuk biztosítják a folyamatos és minőségi munkavégzést.

 

Elektromos fűszegélynyíró

A webáruházunk széles kínálata között megtalálja az elektromos fűszegélynyírókat. Rengeteg gyártó csúcsminőségű termékei közül válogathat. Csatlakoztassa az áramforráshoz a vezetéket és máris nekiláthat a feladathoz. Nagyon kell figyelni arra, hogy munka során óvja az elektromos kábelt, hogy elkerülje az esetleges baleseteket.

 

Benzines fűszegélynyíró

Ha egyik típus sem győzi meg, még mindig tud válogatni a benzinmotoros kerti szerszámok közül. Nagyobb teljesítményt nyújthatnak az elektromos vagy akkumulátorral működő társaikhoz képest, viszont a karbantartási igényei is eltér tőlük. Figyelni kell arra, hogy megfelelő minőségű üzemanyag kerüljön gépünkbe, ezzel is növelve az élettartamot.

 

Fűszegélynyíró rendelése

Nézzen szét webáruházunkban és válassza ki az Önnek leginkább tetsző új segítőtársát, hogy többé ne jelentsen akadályt azoknak a területeknek a gondozása sem, ahová fűnyírója nem tud utat törni magának.

Ha úgy érzi, valami még hiányzik ahhoz, hogy kertje még tökéletesebb legyen, dobja fel a látványt egy stílusának megfelelő kerti kúttal, amit nálunk kedvező áron tud beszerezni. Kérdéssel kapcsolatban keresse fel munkatársainkat, akik készséggel állnak mindenben az Ön rendelkezésére.

A Riwall PRO és Einhell termékeken túl még számos márka kínálata elérhető nálunk. Népszerű választás a nagyon olcsó Hyundai HYD-422 elektromos fűszegélnyíró, ami 250 Watt teljesítménnyel segít rendben tartani a kertet. A legtöbb halk üzemmóddal és alacsony vibrációval próbálja a munkát megkönnyíteni.

A levágott füvet érdemes egy komposztálóba tenni, hogy bomlás után egyhamar virágföld legyen belőle!