Térelválasztó

A kertekben, erkélyeken, teraszokon nagyszerűen kiaknázhatók a különböző térelválasztók adta lehetőségek. Akár nád, bambusz, gyékény vagy PVC térelválasztót választ, funkcionális és mutatós megoldást kap cserébe.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
1 190 Ft - 69 990 Ft
Márka
Termék státusza
Szűrés és rendezés
42 termék
42 termék

A Profibarkács kínálatában a Nature térelválasztók széles választékából rendelheti meg azt, amelyik a kívánt helyre, feladatra színben, kinézetben, anyagában és méretében tökéletes. A kertészkedéshez, növények gondozásához is számos kihagyhatatlan ajánlatunk van, melyekkel a munka könnyebb, hatékonyabb.

Térelválasztók alkalmazása

A térelválasztók alkalmazása rendkívül elterjedt a kertekben, udvarokon, sőt, belátásgátlásra az erkélyeken, teraszokon is. A térelválasztók sokféle anyagból készülhetnek, nád, bambusz, műanyag, gyékény. Leggyakrabban különböző méretű tekercsekben juthatunk hozzá, amiből aztán megvalósítható a kívánt felhasználási cél. A térelválasztók mellett egyre népszerűbbek az árnyékoló hálók, melyek nem csak egy kellemes, árnyékos pihenőhely kialakítására alkalmasak, de megvédik privát szféráját a kíváncsi tekintetek elől, így kiválóan hasznosíthatók erkélyeken, balkonokon is.

A térelválasztók a kertben akár pihenőrész leválasztására, akár konyhakert lekerítésére használhatók, a természetes anyagokból készült változatok pedig fokozzák a natúr, természetközeli érzést.

Nád térelválasztók

A nádat ősidők óta alkalmazzák az építészetben, a házon belül és a házon kívül egyaránt. A világon mindenhol léteznek különböző nád fajok. Magyarországon leginkább a nádtető terjedt el egykor, illetve a vályogból készült épületek falainak javításához, erősítéséhez is használták. A nádnak viszont ismert a dekorációs szerepe, hiszen mutatós, jó ránézni és természetes anyag. Takarási funkciója miatt nagyon kedvelt alapanyag, hiszen egy rétegben alkalmazva is jelentősen véd a belátás ellen, de két rétegben már garantált a privát szféra megtartása.

A nádat magában nem lehet térelválasztónak, kerítésnek felhasználni, fa vagy vas keretbe foglalva kell telepíteni, de hagyományosan megépült korlátra, kerítésre is felfogatható.

A nádszövet és a bambusznád egyaránt kedvelt anyagok, mindkettő naturális, de ár fekvésben és mutatósságban különbség van közöttük. A dekornád olcsóbb, de megjelenése is szerényebb. Árnyékolásra, szomszéd felőli kerítésekhez, kerti térelválasztók kivitelezéséhez előszeretettel használják, melyet elérhető árának és természetes megjelenésének köszönhet. A dekornád természetes világosbarna színe illeszkedik a térbe, a kerthez, pihenőhelyekhez.

Nád térelválasztók vashuzallal

A vashuzallal vagy galvanizált vasdróttal átszőtt nád térelválasztók erősebbek, több funkció ellátására is alkalmasak, és tovább is bírják az igénybevételt. Ezeknél lényegében a nád kötözését oldják meg vashuzallal, ami tartósan, megbízhatóan egyben tartja a nádpálcákat. A vasdróttal gyártott bambusz térelválasztókat szél- és napvédelem ellen is lehet használni, de térelválasztó kerítésként vagy belátás ellen az erkélyen, teraszon felhelyezve.

A bambusznád tartósabb, mint a közönséges nád, hosszabb távra érdemes ezt választani!

Bambusznád térelválasztók

A bambusznád egy rétegben körülbelül 75%-os belátás elleni védelmet képes biztosítani. Beltéren is használható dekorációs célokra. A gyártók általában útmutatást is biztosítanak a bambusznád telepítéséhez, sőt ehhez telepítő rögzítőket is ajánlanak. A rögzítőket meghatározott távolságban ajánlott elhelyezni, szeles területeken még sűrűbben! A rögzítőket karóhoz, oszlophoz, erkélykorláthoz érdemes rögzíteni.

A bambusznád igazi természetközeli hangulat megteremtésére alkalmas az Ön kertjében vagy erkélyén egyaránt. Nagyon mutatós, és tartósabb, mint a hagyományos nádszövet.

A bambusz egy természetes, környezetbarát anyag, ami ráadásul felhasználás után 100 százalékosan komposztálható. Ha a bambusz kerítése már itt-ott tönkrement, és le szeretné cserélni újra, a régit nyugodtan a kerti komposztálóba dobhatja, nem szennyezi vele a környezetet.

Nádhatású PVC gyékény térelválasztók

Webáruházunkban akár PVC-ből készült gyékény hatású térelválasztót is rendelhet, ha még strapabíróbb megoldásra vágyik, és nem ragaszkodik a természetes anyagokhoz. Ezek több színben választhatók, UV védelemmel ellátottak, 1500 gr/m2 sűrűségű műanyagból készültek. Nejlonhuzallal vannak kötözve. PVC fonatnak is hívják ezeket, vagy árnyékoló fonatnak. Hosszan ellenállnak a napsugárzásnak és az időjárás viszontagságainak. Könnyedén alakíthat ki velük privát tereket, sarkokat, de belátás ellen vagy szélfogóként is alkalmazhatja. Méretre igazításuk éles fűrésszel, a lyukak kivágása pedig fa fúrószárral lehetséges. A PVC gyékény térelválasztók csomagolása tartalmaz rögzítő elemeket, de ha szeles, nyílt terepen használná őket, a rögzítést sűrűbben kell megvalósítani. Árnyékoló vagy belátásgátló védelme szinte 100 százalékos, a lamellák zárt felületet alkotnak egymással.

Térelválasztó

Térelválasztók a Profibarkácstól

A Profibarkács mindig a legjobb minőséget kínálja vásárlóinak, nincs ez másképp a térelválasztóknál sem. A Nature térelválasztói között megtalálja a nádszövet, a bambusznád, de akár a PVC lamellás tekercseket is. A nádszövet elérhető árban van és természetes megjelenése miatt bármilyen környezetben jól mutat, a bambusznád már drágább, de tartósabb megoldást kínál. A PVC fonatok erőteljesen UV állók és többféle színben kaphatók, ha fontos a választható szín és az időtállóság, jó választás lehet!

A Profibarkácson mindent beszerezhet, amire a kertben szüksége van, kéziszerszámokat, kerti gépeket, és a növénytermesztéshez, kert rendezéshez, kertépítéshez szükséges anyagokat, segédeszközöket egyaránt.

 

Gyakori kérdések térelválasztókkal kapcsolatban

 

A hagyományos vagy a bambusz nádszövet erősebb?

A bambusznád erősebb, strapabíróbb, mint a sima nádszövet.

A PVC-ből készült gyékény hatású térelválasztók milyen belátás elleni védelemmel bírnak?

Közel 100 %-os. A lamellák szorosan helyezkednek el egymás mellett, nem lehet közöttük belátni.

Rögzítőket lehet külön is vásárolni?

Igen, a webshopból tud rendelni plusz rögzítőket is egységcsomagban.