Bit, bitbefogó, bitkészlet

Az ipari jelentés szerint a bit, kis hegyet, vagy fejet jelent, aminek az egyik vége általában hatlap keresztmetszetű széles. De természetesen léteznek más méretű bitek, bitfefogók is, ezt gyártó válogatja. Ezek a bitek illeszkednek csavarhúzókba, csavarhúzók nyeleibe, vagy kifejezetten erre acélra kialakított tokmányba, esetleg befogható fúróba és csavarbehajtókba. Érdemes a csavarokhoz, mindig a megfelelő bitet használni. A csavarok fejében kialakított nyílásba pontosan bele kell illeszkednie a bit másik végének. Ez azért fontos, hogy se a szerszámunk, se a csavar ne sérüljön.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
90 Ft - 17 590 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Terméktípus
Bitfej mérete
-
0 - 100
Hossz
Bitbefogó típusa
Hajtónégyszög mérete
A készlet tartalma
Termék státusza
Szűrés és rendezés
442 termék
442 termék

Segítünk kiválasztani a megfelelő bitet, bitbefogót! Bitfej fajták felhasználási terület szerint

Nincs olyan műhely, aminek ne lenne alapvető eleme a csavarhúzó. Otthoni környezetben is gyakran előkerül, hiszen ma már biztonsági okokból kifolyólag, igyekeznek mindent kellőképp rögzíteni fedőlappal. Amikor szeretnénk eltávolítani ezeket a csavarokat, akkor szembesülünk vele, hogy nem csak egy fajta létezik, legalább 20 különbözővel is találkozhatunk körülbelül 4 féle méretben. Ez nem azt jelenti, hogy be kell szerezni közel 100 féle csavarhúzót, elegendő, ha biteket, bit befogókat vagy esetleg egy bitkészletet vásárol.

Figyeljen a bit használatára! Hogyan tudja növelni a szerszámok élettartamát?

Nem nagy ördöngösség használni ezeket a kiegészítőket, viszont be kell tartani néhány olyan szabályt, ami megóvja a gépünket és csavarokat. Szinte mindenkivel előfordult már, még a legprecízebb szakemberrel is, hogy egy csavarhúzóval vagy csavarbehajtóval dolgozva, nem a megfelelő méretű bitfejet használta. Gondolja az ember, hogy : „Nincs nagy különbség, jó lesz ez a méret is!” El kell árulni, hogy nem lesz jó. A csavarban ugrál ilyenkor a bitfej, így könnyedén lesarkalhatja, esetenként széttörheti azt. Nem csak a nem körültekintően kiválasztott méret okozhat gondot, amikor a meghajtó szerszám nyomatéka hirtelen meghaladja a csavarfejben lévő bit fogását, akkor a bit kipöröghet a csavarfej mélyedéséből. A bosszúságok elkerülése érdekében mindig a megfelelő bitfejet kell kiválasztani ahhoz, hogy a csavarokat egyenletesen tudjuk behajtani. Emellett számtalan példa van arra, hogy ha nem figyelünk oda, teljes mértékben kudarcra van ítélve a munkánk, eltörnek a csavarok, szabálytalan lesz a fúráslyuk, a munkafelületet is pillanatok alatt tönkre tehetjük, de akár magunkban is kárt tehetünk.

Nem gond, ha nem tudja hirtelen, hogy mikor melyik bitfejhez, bittartóhoz kell nyúlni, mi segítünk, és adunk néhány támpontot a felhasználási területüket illetően.


Az ötvözött acélvégű bitfejeket, általános barkácsolási és könnyebb építési célokra használják. Ezek a termék általában acélból készülnek.
Az extra hosszú bitfejek, kiválóan alkalmasak a nehezen megközelíthető vagy szűk helyeken lévő csavarok elérésére. Sokan inkább választanak rövidebb csavarhúzó biteket, de nem minden esetben ideálisak.
Az ultraerős gyémántvégű bitfejeket a nagy nyomatékot igénylő helyeken használják, de már titánbevonattal rendelkező termékek is léteznek.
A legnagyobb igénybevételnél, ütközéscsillapításra használják az ütvecsavarozó biteket, a maximális nyomaték biztosítása érdekében. Ezért ennek megfelelően, keményebb anyagokból készülnek.
A mágneses bitfejek előnyei közé sorolhatjuk, hogy szerelés közben nem kell fogni a csavart, mert fixen tartják.Ne keressen tovább, nálunk megtalálja a legjobb bitkészletet!

Nálunk biztosan megtalál minden olyan szerszámot és kiegészítőt, ami a munkájában nagy segítséget fog nyújtani. Többféle márka és típus közül választhatja ki a legoptimálisabb eszközöket. Az egyik legnépszerűbb márka az Extol Premium.   Ezen belül ajánljuk figyelmébe az Extol Premium törtcsavar kiszedő készletét. Négy darabos kiszerelésben szállítjuk ki. Amint ezt beszerzi, többé nem lesz gondja a beragadt és eltört csavarok kiszedésével. Az Extol Premium 20 darabos behajtó készlet, de az Extol Premium BIT és dugókulcs készlet is kiválóan alkalmas a feladatok elvégzésére. A Yato gyártói, minden esetben csak jó minőségű termékekkel robbannak be a piacra.

Érdemes a Yato mágneses csavarbehajtót és a Yato mágneses bithegy-tartót is szemügyre venni, melyek csak minőségi alapanyagok felhasználásával készültek. Gyakran okoz problémát, hogy a csavarok billegnek a bitfejen. A Wolfcraft mágneses bittartó, mélységrögzítővel és gyűrűmágnessel ezt a csorbát is kiküszöböli. Egyébként az összes Wolfcraft termék  elsőrangú, ha egyszer kipróbálja valamelyiket, garantáltan növelni fogja utána a Wolfcraft szerszámgyűjteményét. Az elektromos berendezéseket is meg tudja javítani, ha van otthon egy Wolfcraft 31 részes bitkészlet, biztonsági csavarokhoz. Mi itt a Profibarkácsnál, nyugodt szívvel merjük ajánlani Önnek a Fieldmann termékeket  is, köztük a Fieldmann FDS 9005-55R Bitkészletet, mely 55 darab eszközt tartalmaz.

A Proline racsnis markolatos bitfej szett, számtalan kiegészítőt tartalmaz, mint például a racsnis csavarhúzó szárat, lapos és pozidriv bitfejeket. A vásárlók szeretik, hosszú élettartamúak és megbízhatóak. A Fortum gyártói is megalkották a tökéletes behajtóhegyeket, többféle változatban, nagyon kedvező áron juthat hozzá Ön is nálunk. A Vorel és a Graphite csavarbehajtók és bitkészletek között is bizonyára talál olyat, amivel gyerekjáték lesz egy-egy munkafolyamat elvégzése. Itt van például a Graphite mágneses befogószár. Az erős mágnes mindenfajta csavarhúzó bittel lehetővé teszi a használatát. Segítségével gyorsan tudja megoldani a bitcserét, még a csavarozó befogójának a meglazítása sem szükséges hozzá. A felsorolt termékekkel még nincs vége a kínálatunknak, a Neo, a Top Tools és többek között a Topex termékek is megérnek pár perc figyelmet. 

Nézzen szét webshopunkban és szerezze be az egyik csúcsminőségű kiegészítőt. Kérdés esetén munkatársaink készséggel állnak mindenben rendelkezésére.

 

Gyakori kérdések a bitekkel kapcsolatban

Miért jobb készletben beszerezni a biteket?

Azokhoz a csavarokhoz, melyeket a leggyakrabban használunk, a gyártók összeállítanak különféle méretű, kialakítású, hosszúságú biteket, melyek közül mindenki azt tudja kiválasztani, ami az igényeinek megfelelő.

Milyen bitet használjunk fémhez?

Felhasználási területtől függően, a fémhez puhább, rugalmasabb bitet kell használni, mivel a fém ellenállása a csavarbehajtás során hirtelen megugrik.

Miért jobb a rovátkolt fejű bit a hagyományosnál?

Egyre több gyártó kínál rovátkolt fejű biteket, melyek nehezebben ugranak ki a csavar fejéből, ami csökkenti a csavar, a bit és a csavar körüli anyag felületének sérülésveszélyét is.