Térkövező kéziszerszám

Térkő lerakásához létezik jónéhány fajta térkövező kéziszerszám, eszköz, melyek szükségesek a munkához. Ilyenek például a hézagoló, gumikalapács, kőroppantó, szintező. A térkő lerakást végző szakembereknek ezek a kéziszerszámok nélkülözhetetlenek a munkában, de fontos, hogy aki otthon, maga végzi el a térkövezést, szintén használja ezeket, mert az eredmény csak így lehet színvonalas. A térkövezést egyszer kell jól megcsinálni, és akkor hosszú évtizedekig ékesíti majd a ház környékét, a kertet, utcafrontot, telephelyét, kiváltképp, ha évente egyszer magasnyomású mosóval meg is tisztítja.

 

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
1 890 Ft - 929 900 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
41 termék
41 termék

A legfontosabb térkövező kéziszerszámok

 • kézi vagy kerekes szintező
 • nylon kalapács
 • hézagoló
 • kőtörő vagy más néven kőroppantó
 • ásó, lapát, talicska
 • függőón, zsinórok
 • vízmérték, alu simítóléc

 

Térkövező eszközök - a szintező

A szintezés munkafolyamatát körültekintően, megfelelő szerszámokkal kell elvégezni, ez nagyban befolyásolni fogja a lerakott burkolat felületének egyenletességét. Különböző járdaszegélyek, járdalapok, térkövek megmunkálását segítik elő.  Gyorsan, hatékonyan egyik széltől a másikig lehet a földalapzatot szintezni segítségükkel. Nagyméretű, kerekes szintezőket és kisméretű kézi szintezőt – mely galvanikus cinkbevonattal ellátott-, egyaránt megtalál webáruházunkban.

Térkövező eszközök – a nylon kalapács

Ez egy tömörítő, igazító, döngölő eszköz, fontos, hogy az első sorral mindig egy szintbe kerüljenek a következő sorok, térkövek. Ebben hatékony segítség a gumi/nylon kalapács, mellyel a helyükre lehet ütögetni a térköveket, anélkül, hogy megsértené a felületüket, kárt okozna vagy eltörné.

Térkövező eszközök – a kőtörő, kőroppantó

A térkövezési munka során biztos, hogy nem kizárólag egész darabokra lesz szükség, a széleknél vagy más felületekhez csatlakozásnál egyedi méretre vágott darabok is szükségessé válnak. A pontos, precíz kőtörésre valók a térkőroppantó berendezések, melyek a köveket a gépbe szerelt keményfémből készült két él között törik ketté. A töréshez, roppantáshoz szükséges erőkifejtést egy hosszú kar segítségével tudjuk elérni. Egyorsós és kétorsós magasság állításúak léteznek, a húzókarral és kerekekkel könnyen mozgathatóak. Edzett acélkéseik pontos törést eredményeznek. Vázuk acélból készül, tartós, strapabíró eszközök.

Térkövező kéziszerszám

A különböző burkolási feladatokhoz többféle méretű és kivitelű géptípus áll rendelkezésre.

Előnyök:

 • Egyszerű használat és hatékony munkavégzés, kevés erőbefektetéssel
 • Alkalmas kövekhez, téglákhoz, térkövekhez
 • A rugóval ellátott tartólemezek a munkadarabhoz idomulnak, a könnyebb vágás érdekében és fix megtámasztást biztosítanak
 • A kőtörő gépek váza hegesztett és rendkívül masszív acélprofilokból készült
 • A szükséges magasság gyorsan beállítható a menetes orsó(k) által
 • A négyélű, edzett acélkések forgathatók, ha a használt él tompul, sőt szükség esetén cserélhetők is
 • A két nagyméretű kerékkel szerelt alváz a könnyű helyszíni mozgatást segíti elő
 • Igényes, tartós porfestett kivitelben kaphatók


Térkövező kéziszerszám - a hézagoló

 A lerakott térkő burkolatot segít eligazítani, és az előforduló pontatlanságukat korrigálni. A nem pontosan illeszkedő térköveknél, egy él segítségével az illesztésekbe tudunk nyúlni, és oda lehet igazítani a megfelelő helyre.

Praktikus, mert a lerakott köveket nem kell kiszedni majd újból lerakni. Térkövezések, útépítések és járdaépítések egyszerű és hasznos kiegészítője, mert tökéletes lesz a térkövek illeszkedése a használatával. Horganyzott, tartós, rozsdamentes acélból készülnek, az él legtöbbnél cserélhető.

Egyéb térkövező kéziszerszámok

A fenti térkőlerakást segítő szerszámokon túl szükség lehet még néhány eszközre, hogy profi munka születhessen.

 • vízmérték: segítségével folyamatosan nyomon követhető, hogy a felület vízszintes-e. Különböző kivitelű vízmértékeket használnak a burkolók, ácsok, kőművesek. A legelterjedtebb típusúak, melyek enyhén ívesre hajlított üvegcsővel rendelkeznek, ebben sárgára festett etil-alkohol van kicsi légbuborékkal, az üvegcső mindkét vége le van hegesztve. Az etil-alkohollal a mérőeszköz nagyon pontos lesz, mert a folyadéknak kicsi a viszkozitása. Ha a vízmértéket egy egyenes helyzetének ellenőrzésére használják, akkor tudjuk, hogy  egyenes a felület, ha a buborék a két jel között tartózkodik.
 • zsinórok, függőón: A függőónnal többek között az irányt vi­hetjük át a zsinórról az alatta levő talajra.
 • alumínium simítóléc: ideális vakolatok, padló kenőanyagok és más anyagok nagy felületen történő lehúzására. Térkövezésnél elengedhetetlen a használatuk.
 • tömörítéshez nagyobb felületek esetén lapvibrátor: a járófelület síkba hozásához szükséges lehet lapvibrátort is használni, mellyel néhányszor keresztben és hosszában is meg kell vibrálni. A talpára ilyenkor érdemes gumitalpat szerelni, nehogy megsértse a térkövet.

Térkövező kéziszerszámok a Profibarkácstól! Minden, amire szükség lehet!

Nézze meg térkövező kéziszerszám ajánlatainkat, válogassa össze és rendelje meg tőlünk egyben, amire csak szüksége lehet a térkő lerakás, járdalap elhelyezés során.  Kínálatunkban megtalálja az Orit holland gyártó kiváló minőségű térkövező kéziszerszámait, de minden egyéb kiegészítő is széles választékban, kiváló ár-érték arányban áll rendelkezésére. Ne feledje, minőségi munkát megfelelő eszközökkel lehet elérni, ezért nagyon fontos a célszerszámok használata.! A térkövezés évtizedekre szól, fontos, hogy esztétikus és tartós legyen a kivitelezés! A Profibarkács az eszközök terén minden támogatást megad, amire csak szüksége lehet.

Amíg te térkövezel a kertben, a megérett padaicsomokat valamelyik családtagod passzírozóink segítségével dolgozhatja fel télire.

 

Melyik térkövező kéziszerszámot válasszuk?

Van olyan kőroppantójuk, ami 10-12 cm-es vastagságú köveket el tud törni?

Az általunk forgalmazott Orit kőroppantók mindegyike maximum 12 cm-es követ képes törni, a maximum törési hosszban viszont eltér az egyes típusok képessége.

Járdák térkövezéséhez melyik kerekes szintezőt ajánlják?

Az Orit 70-120 cm szélességű kerekes szintezőjét, mivel a járdák átlagos szélessége 1-1,2 méter.

Az Orit térkő hézagoló nehéz? Mennyi a súlya?

2,4 kg súlyú a szerszám.