Gérláda

Minden ezermesternek szüksége van egy ilyen nagyszerű eszközre, hiszen akár egyenes akár különböző szögben kell vágni a munkalapot egy gérvágó ládával gyerekjáték lesz. Ha szeret régi módi eszközökkel dolgozni vagy csak nincs hely esetleg elektromos hálózat a munkaterületen, akkor ez egy gérláda remek megoldás lesz önnek. Használata rendkívül egyszerű és emelett ugyan olyan pontos, mint egy elektromos gérvágó.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
690 Ft - 16 390 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
30 termék
30 termék

Fontos, hogy egy jó kézi gérvágó fűrészt használjunk hozzá, ami ugyanúgy megtalálható weboldalunkon, de néhány modellhez alapvetően jár. Vagy ha mégsem a kézi megoldást választja, ajánljuk a gérvágókat.  A balesetek megelőzéséhez pedig fontos a megfelelő munkaruha és legalább egy munkavédelmi kesztyű  amik közül bátran válogathat nálunk.

 

Mire jó egy gérláda?

De mi is az a gérvágás pontosan? – A gérbe vágást általában sarkokba használják, azáltal hogy egy egyenes lécet 45°-os szögben félbe vágják és összeillesztve ezeket derékszöget kapva beilleszthetjük bármilyen sarokba, de használják egyéb ferdeszöget igénylő helyeknél is például párkányoknál.

Egy gérláda praktikus megoldás lehet, amikor munkalapot kell egy adott szögben vágni, ami általában derékszög vagy 45°-os szöget jelent. A ládán adott vágási szögek vannak, emiatt nagyon hasznos lehet, ha olyan munkánk van, ahol szabvány szerint kell dolgoznunk, mert így nem kell mindig beállítani az adott szöget csak belehelyezünk a munkalapot és a szükséges szög mélyedésén már vághatjuk is. Akkor is megfelelő választás, ha nincs helyünk egy gérvágó géphez, hiszen ezzel akár gyorsan a földön is ketté vághatjuk az adott munkadarabot. Persze ezzel az eszközzel nem csak ferdeszögben lehet vágni az egyenes vágás is megoldható így vele és akkor satura sem lesz szükségünk, mert a láda fixen megtartja majd a munkalapunkat. A nagyobb munkalapok vágása sem akadály, hiszen már nagy méretben is található gérvágó láda, vagy akár állítható típust is találhatunk belőle.

 

Milyen gérvágó fűrészt válasszunk a ládához?

Nem tévedünk, ha azt mondjuk, fűrészre mindig szükség van otthon, de általában többfélére is szükségünk lehet. A legtöbb háztartásban csak egyfélét tartanak az emberek, pedig a különböző munkálatokhoz különféle fűrészre van szükségünk. A keretes fém fűrész az, ami otthon megtalálható sokesetben, ez a fajta fém és műanyag munkalapokat ellehet fűrészelni, ha szükséges, de komolyabb feladatokhoz nem ajánlott ez a típus.

Ahhoz hogy a vágáskép tökéletes legyen érdemes a komolyabb feladatokhoz külön fűrészt beszereznünk, például egy lombfűrész ideális választás, ha finom ívelt vágást kell csinálnunk. Ezzel szemben a precíziós és illesztékes vágásokhoz az illesztő fűrész lesz a jó választás, ugyan csak erre a típusra van szükségünk, ha két fa díszlécet, szegőlécet gérbe szeretnénk vágni, ekkor lesz szükségünk egy gérládára is. Ez a fajta kézi fűrész általában keret nélküli, és minél finomabb a fogazása annál precízebb és tisztább munkát lehet vele végezni, fontos, hiszen minél aprólékosabban vágja, át a munkalapot annál kevesebbet kell majd illesztés elött csiszolni rajta.

Mivel súlyuk is elég csekély és markolatokat úgy alakítják, hogy minél jobban illeszkedjen a tenyérhez ezért használatunk nagyon kényelmes és egyszerű, főleg ha merevítő is van a fűrészfej tetején. Ugyan akkor nagyon nagy oda figyelést igényel, hiszen egyetlen rossz mozdulat is elég ahhoz, hogy baleset legyen a vége. Tehát ha ilyen szerszámmal dolgozna, akkor fontos, hogy csakis a fűrészelésre koncentráljon, és ne zavarja meg semmilyen külső hatás emelet persze a munkavédelmi eszközök használata is ugyan olyan fontos szerepet tölt be munka közben.

 

gérláda használat közben

 

A megfelelő gérláda kiválasztása

Először is gondoljuk, végig pontosan mennyit kell majd használnunk az eszközünket, mert egy igénybe vett gérládának strapa bíró anyagból kell lennie. Ezek a ládák fából műanyagból vagy akár fémből is készülhetnek, a döntés már csak az öné hogy melyik anyagot részesíti előnyben. Másodszor azt a szempontot kell figyelembe vennünk, hogy mennyire kell nekünk professzionális, vagyis több bevágásos modell, mert válogathatunk az alap darabok és a profibbak között is.

Gérláda választásánál a méret is lényeges kérdés lehet, mert ha csak kisebb szélességű munkalapokkal dolgozunk felesleges egy széles típusú ládát választanunk, ha pedig nem tudjuk, milyen méretű anyaggal dolgozunk majd vagy többfélével fogunk nyugodtan válasszuk az állítható típusokat. Találkozhatunk nagyon profi ládákkal is, amik, állíthatók és szögfelezővel is rendelkeznek.

 

Gérvágó láda használata

Néhány szóban leírjuk, hogy is kell használni ezeket a ládákat, a legjobb az benne hogy bizony nagyon egyszerű a használatuk. Először is a gérládánkat rögzítenünk kell a munkapad vagy munkaasztalhoz egy egyszerű szorító bilincsel, vagy jobb típusok már rögzítővel is fel vannak szerelve.

Ezután csak egyszerűen belehelyezzük a munkadarabot és az szükséges szögnél elkezdjük vágni az illesztő fűrésszel, majd esetlegesen megcsiszoljuk a munkadarab levágott szélét, hogy sima felületet kapjuk és készen is vagyunk a gér vágással.

 

Gérláda rendelés online a Profibarkács.hu-ról

Ha ezek után kedvet kapott egy ilyen remek és egyszerű eszköz vásárlásához látogasson el hozzánk és válassza ki az önnek megfelelő modellt nálunk a profibarkacs.hu-n. Ebből az olcsó, de hasznos termékből mindig tartunk legalább párat raktáron. Válogathat számos termék közül, jelenleg 30 féle gérládából tudja kiválasztani az Önnek legmegfelelőbbet. Ha esetleg van márka preferenciája, választható Extol Premium, Yato, Topex, Handy, vagy akár Polonia, Vorel és Wolfcraft gérládát is.