PU-hab pisztoly

A PUR-hab pisztolyok, kinyomópisztolyok olyan pisztolyos adagolók, melyeket a pisztolyhabok extrudálásának végrehajtására terveztek. Rendkívül hasznos segédeszközök a manapság igencsak elterjed poliuretán hab kinyomásához, gondoljunk csak például az ajtók, ablakok körül található hézagok kitöltésére vagy cső és vezeték áttörések közötti rések kitöltésére. A PUR habnak számtalan felhasználási módja van, de biztos, hogy az anyagtakarékos, precíz munkához szükséges egy jó minőségű poliuretán hab pisztoly. Egy megfelelő típus kiválasztásával és körültekintő használatával, rendszeres tisztítás, karbantartás mellett mindig lesz egy megbízható PUR-hab pisztoly kéznél.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
690 Ft - 12 490 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
32 termék
32 termék

Miért van szinte minden barkácsolónak, mesternek PUR-hab pisztolya, kinyomópisztolya?

Azért, mert a purhab egy rendkívül változatosan használható, kiváló tulajdonságokkal rendelkező anyag. A massza a kinyomás után a levegő nedvességtartalmának köszönhetően megduzzad és tömíti a felületet. Száradás után erős, szilárd, vágható. Akár nyílászárót is meg tud tartani a helyén. Kiváló szigetelő, hangszigetelő, bírja a szélsőséges időjárást, nedvesség hatására sem deformálódik. A legtöbb száraz felületre jól tapad, vágható, festhető, vakolható, csiszolható anyag.

Szinte nincs olyan ember, akinek ne kellett volna a háznál ilyen-olyan nyílást, hézagot purhabbal tömíteni, de a nyílászárósok, hőszigetelős szakemberek szerszámosdobozában is alapvető segédeszköz a PUR-hab pisztoly.

Purhab pisztoly , teflonozott kinyomópisztolyhasználata

A pisztolyt használat előtt ellenőrizni szükséges, hogy a szelepe zárva legyen. Ha nincs zárva, a tekerőgomb segítségével le kell zárni. Ezután a flakont kell csatlakoztatni, a műanyag zárósapkát eltávolítani, feltekerni a pisztoly aljára. A kinyomót az egyik kézzel megfogva a másikkal a flakont tartva kell 20-30 másodpercig felrázni, együtt az egészet. A pisztolyból kiáramló hab mennyiségét tekerőgombbal lehet szabályozni, vékonyabb vagy vastagabb csík húzható igény szerint.

Fontos, hogy a kezelendő felület pormentes, zsírmentes legyen, és a munka megkezdése előtt érdemes benedvesíteni a felületet egy kis vízpermettel. Ha a felület nem tiszta, a purhab leválhat, ezért fontos elvégezni az előkészítést.

A purhabot lehetőség szerint egy menetben a résekbe alulról felfelé, egyenletes, határozott mozdulattal kell injektálni, lehetőleg ne tartson közben szünetet! Ha megkötött a purhab, pengével le lehet vágni a felesleget.

A purhab kinyomás során mindig használjon védőkesztyűt, védőszemüveget!

PUR-hab pisztolyok a Profibarkácson

Webáruházunk PUR-hab pisztolyokból is a legjobbakat kínálja Önnek. Neo,Yato, Extol, Fortum, Vorel, Top Tools gyártók nagyszerű termékeiből válogathat, a funkcióját mindegyik megfelelően ellátja, viszont van néhány tényező, ami az egyik javára billentheti a mérleget a másik termékkel szemben. Ha valaki gyakran használja a kinyomó pisztolyt, érdemes beruháznia egy teflonos bevonattal ellátott típusba, hiszen a tisztítás során esetleg benne maradó folyadék korróziót indíthat el, de nem egy teflonosnál!

A poliuretán kinyomásra alkalmas pisztolyok mindegyike hasonló felépítésű, alul a szerkezet és felül a flakon. Hosszú kinyomócsőrrel rendelkeznek, egyes típusok teflonozott, vagy alumínium öntvény testtel rendelkeznek, vagy krómozottak a korrózióvédelem miatt. A szabályozócsavarral a habáram szélessége beállítható. Vannak kinyomók, melyek rendelkeznek a munka közbeni szivárgást megakadályozó golyós mechanizmussal.

Fogantyújuk kialakítása gyártóként eltérő, némelyik fém, némelyik műanyag, gumis vagy kétkomponensű alapanyagú.

 

Ha jó minőségű fűrészre, fém fűrészre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie nálunk. Mivel alapszerszámról van szó, érdemes jó fogású, erős fogazatú, minőségi fűrészt vásárolnia.

Egy professzionális PUR-hab pisztoly a Neotól

Ha mindennapi vagy gyakori használatra keres kinyomót poliuretán habhoz, a Neo professzionális termékét Önnek készítették! Az eszköz sárgaréz fejjel, alumíniumötvözet házzal, PTFE bevonatú rögzítőgyűrűvel rendelkezik. A PTFE rendkívül ellenálló bevonat, más néven teflonként ismert.

A pisztoly rendelkezik a szivárgást megakadályozó teflongolyós mechanizmussal. Egy kiváló segédeszköz, melyet, ha megfelelően tisztít használat után, hosszú élettartammal számolhat és megbízható segédeszközzel.

 

A purhab kinyomópisztoly megtisztítása minden használat után!

A kinyomó pisztolyt minden használatot követően meg kell tisztítani, és tiszta állapotban eltenni újra használásig, mivel a poliuretán hab hamar bele tud kötni. Ennek az első lépése, hogy a kinyomó pisztolyt külsőleg le kell tisztítani a speciális tisztítószerrel, ezután a pisztoly szelepét is át kell törölgetni. Legvégül a purhab flakon helyére a tisztítószer flakonját kell tekerni és a szelepet megnyitva addig engedni a tisztítószert a pisztolyba, amíg látjuk, hogy purhab, vagy purhabos maradék ürül belőle. Ha teljesen kitisztult a szerszám, el lehet zárni, és eltenni újabb használatig.

Ez a lépés nagyon fontos, hiszen csak ennek segítségével lehet elkerülni, hogy a hab belekössön a kinyomó pisztolyba és tönkretegye azt.

Purhab pisztoly

PUR-hab pisztolyok a Profibarkács webáruházból

Ezeknek a speciális segédeszközöknek a használata jelentősen megkönnyíti a poliuretán habbal való munkavégzést. A megfelelő helyre és a megfelelő vastagságban juttatható ki az anyag, nincs kárba veszett drága hab,  takarékosabb, mintha a flakon saját kinyomóját használja, és használat után a maradékot kidobja.

Webáruházunk széles kínálatával igyekszik azon ügyfelek igényeit is kielégíteni, akik napi szintű, professzionális felhasználásra keresnek jó minőségű, strapabíró poliuretán hab kinyomó pisztolyt, ugyanakkor termékeink között az átlagos barkácsolók, ezermesterek is megtalálják a pénztárcájuknak és az elvárásaiknak megfelelő eszközt. Ha már rendelkezik kinyomóval és tartozékra van szüksége, webáruházunkból természetesen azt is rendelhet! Ne töltse az időt utánajárással, rendelje meg a szükséges szerszámokat, gépeket a Profibarkácstól, és élvezze a házhozszállítás előnyeit!

Gyakori kérdések a purhab pisztollyal kapcsolatban

 

 

Mit jelent a PTFE jelölés a kinyomópisztolyon?

Hétköznapi nevén teflonbevonatként ismert ez az anyag.

A PUR-hab kinyomó pisztolyt bármilyen vegyszerrel lehet tisztítani?

Nem, speciális PUR-hab pisztoly tisztító szükséges hozzá, ezeket flakonban árusítják.

A PUR-hab pisztolyok mindegyik márkájú purhabhoz jók?

Igen, a pisztolyok és a flakonos PUR-habok kompatibilisek.