Társadalmi Felelősségvállalás

Jelenleg 2 módon járulhatsz hozzá a küldetésünkhöz. 

1. A kosár oldalon válaszd ki a CO2 semlegesítés csomagot és tedd kosárba! Ára: 690 Ft

2. ÉS / VAGY a szállítási módok közül válaszd a "ZÖLD házhozszállítás GLS futárral" módot, ebben az esetben bruttó 200 Ft-tal járulsz hozzá a CO2 kvóta semlegesítéséhez.

==

Miért?

Elérkezett az ideje annak, hogy a Profibarkács.hu méretéből adódóan megengedhetjük magunknak, hogy visszaadjunk a társadalomnak.

Szó szerint éveket töltöttünk azzal, hogy mi lenne a leghasznosabb tevékenység, amit finanszírozni tudunk és nem csak az emberek egy szeletének kedvez, hanem tényleg MINDENKI a bolygón jól jár vele.

Sajnos a fő tevékenységünket adó webáruház üzemeltetés egy alapvetően szennyező tevékenység, hiszen azt a sok-sok (évi akár 100.000 db) rendelést kiszolgálni rengeteg felesleges CO2 környezetbe juttatásával jár a kiszállítás révén.

erdő hátér

Gondolj bele!

  1. Az áru a világ minden tájékáról először megérkezik debreceni raktárunkba.
  2. Majd amikor mi kiküldjük Neked, először a helyi, debreceni depókba megy.
  3. Itt szortírozzák, egy része marad és innen kerül tovább a környékbeli depókba, majd vásárlókhoz.
  4. De nagy része megy fel Budapestre, ahol megint szortírozzák és régiónként szétszórják depókba, hogy aztán a futárautó felvegye és kivigye Neked, vagy a csomagautomatába.

Egy kutatás szerint az átlagos CO2 kibocsátás áruszállító teherautók esetén tonnánként és kilométerenként kb. 60-150 g. Ha egy köztes 100 grammal számolunk és figyelembe vesszük, hogy a mi átlagos csomagsúlyunk kb. 4 kg és az átlagos csomag LEGALÁBB 300 km-t utazik, hiszen Debrecenben vagyunk, egy csomag kb. 120 g CO2 kibocsátással jár. Ez egy saccolt érték, lehet, hogy ennél jóval több, kevesebb nem valószínű.

Ezen az sem segít, hogy a last-mile kiszállító járműveket erősen állítják át elektromos autókra, hiszen az áramot is meg kell termelni, ráadásul az akkuk gyártása is sok káros kibocsátással jár. (Aztán ott van a csomagoló anyag is, de azt már végképp nehéz lenne kiszámolni, nem is volt most célunk.)

erdei kép

 

Mit?

2023 februárjától így a Profibarkácsot üzemeltető Profishop Kft. a házhozszállítással járó felesleges CO2 kibocsátást ellensúlyozni szeretné azzal, hogy a Tree-Nation segítségével létrehozzuk a Profibarkács "erdejét". Egyrészt a megtermelt nyereségből mi magunk is adományozunk erre a célra, másrészt tudatos, környezetbarát vásárlóinknak lehetőséget biztosítunk, hogy a rendelésük káros anyag kibocsátását ellensúlyozhassák fa ültetésekkel. 

A Profibarkács erdeje már meg is született, egy kezdeti adománnyal 10 fát ültettünk Kamerunban.

erdő

 

Hogyan?

Vállaljuk, hogy a rendelések során beérkező CO2 semlegesítési igényeket a Tree-Nation segítségével a Föld több pontján zajló újraerdősítési projektekbe beérkeztetjük, fa ültetéseken keresztül. Ezen felül vállaljuk azt is, hogy minden év végén számot fogunk adni itt ezen a felületen, vagy a blogon, hogy összesen hány fát sikerült ültetni és az hány kiló CO2 kibocsátást semlegesített. Egyébként ezen a linken elérhető a Profibarkács erdeje és folyamatosan nyomonkövethető a bővülése. 

Ez a kezdeményezés 2023 februárjában indult.

 

2023-as beszámoló

2023-ban összesen 3 alkalommal, 2 országban - Kamerunban, Madagaszkáron - ültettünk 290 db fát. Ez mindösszesen kb. 12,7 tonna CO2 semlegesítéséhez elég a fák élettartama alatt. Nézd meg a Profibarkács erdejét több adathoz!

 

Köszönjük, va velünk tartasz ezen az úton és támogatsz minket, hogy minél több fát tudjunk ültetni, ezen keresztül pedig minél több CO2 semlegesítésre kerüljön!