H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Hasítófejsze

Egy jó hasító fejsze alapvető szerszám azoknak, akik fával fűtenek. Akkor is jól jön a háznál, ha néha sor kerül 1-1 fa kivágására és a kisebb darabokat már nem láncfűrésszel hasogatjuk apróbb, kezelhető, akár eltüzelhető darabokra. A férfiak barátja hiszen egy jó minőségű fejsze iszonyatosan sok melót meg tud spórolni, ráadásul, ha vigyázunk rá, akkor élethosszig kitart melletünk.

Melyik a legjobb hasító fejsze?>>


42termék 136
42termék 136

Hasító fejsze választása

A profibarkácson főleg hasító fejszékkel foglalkozunk. Megtalálható nálunk számos Fiskars fejsze, de az Extol Premium és Craft szerszámai is jók. Ezen felül a Yato, Neo, Topex és Verto kínálatából is lehet válogatni! Manapság a súlyfaktor miatt egyre népszerűbbek a fa helyett használt üvegszál nyelek. Bár a fa rusztikusabb, hagyományosabb, mi is inkább az üvegszál nyelű eszközöket ajánlanánk. Ha többet hurcoljuk, pl. vadászathoz, akkor érdemes olyat választani, amihez jár tok, vagy valamilyen élvédős eszköz, amire könnyen hordozhatóvá is válik.

 

Mekkora hasító fejszét érdemes beszerezni?

Ha megvan az anyag, már csak az eszköz súlyát és hosszát kell meghatároznunk. Minél hosszabb a hasítófejsze nyele, természetesen annál nagyobb lesz az erőkar és annál nagyobb erőt tudunk kifejteni. Ugyanez igaz a fej súlyára is. Tehát nagyobb munkákhoz hosszabb, nagyobb súlyú hasító fejszét válasszunk. Általában 1kg körüliek a legkisebb eszközök, az XXL méret pedig a 4kg körüliek. Ezzel nyilván már óriási erőt tudunk kifejteni. A fejek, pengék általában szénacélból készülnek. Emiatt rendkívül kemények, ugyanakkor törékenyek is, ha nem megfelelő irányból éri őket erőhatás. Ezért minden fejszénék javasolt betartani, hogy nem feszegetjük kifelé a rönkből oldalirányba, hanem kizárólag előre-hátra mozgást adjunk neki.

Természetesen régebben sokkal nagyobb szerephez jutott ez az eszköz, hiszen mindenki fával fűtött, nem voltak még láncfűrészek. Manapság már a lakosság nagy része soha nem fog a kezébe ilyen eszközt, pedig mi tudjuk, akik már használtak ilyet, hogy mennyire megedzi az ember fiát. Aki legalább heti egyszer kezébe vesz egy nagyobb hasító fejszét és derekasan használja legalább 1 órát, annak a kézfogása egyhamar férfiassá válik!

Elég a nosztalgiából, most terméket segítünk választani. :) Nagy ismeretségük miatt vagy egy Fiskars hasító fejszét, vagy egy szuper ár-érték arányú alternatívaként egy Neo szerszámot ajánlunk beszerezni a háztartásba.

Ha a választáshoz több információra van szükséged, olvasd el a Melyik a legjobb hasító fejsze? című cikkünket!

Szűrés
Ár
 (Ft)
5 289 Ft - 45 690 Ft
Márka
Termék státusza

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!