Akkus láncfűrész

Ahhoz, hogy tudjuk, milyen akkus láncfűrészre van szükségünk, jó, ha tudjuk, alapvetően milyen tevékenységre fogjuk használni. Kerti munkák, egyéb fával való munkavégzés (pl. tűzifa aprítása, hobbi bútorkészítés) során szükségünk lehet egy jó akkus láncfűrészre. Létezik elektromos és benzines kivitelben is, most lássuk, miért jó az akkumulátoros verzióval felszerelt fűrész.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
20 090 Ft - 71 990 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Akku és töltő a csomagban
Láncvezető hossza
-
4 - 35
Láncsebesség
-
4 - 19
Láncveztető márkája
Termék státusza
Szűrés és rendezés
28 termék
28 termék

Mire jó az akkus láncfűrész?

A láncfűrész egy hordozható, roppant gyors és hatékony munkavégzést biztosító eszköz, amivel leginkább az erdészek, erdőgazdálkodók dolgoznak napi rendszerességgel. Ezt többféle munkafolyamathoz használják, de otthonunkban, magánemberként is hasznos lehet, ha fával fűtünk, vagy szeretünk sütögetni a kertben, vagy egyszerűen csak irtani való nagyobb cserjéink, fáink vannak. Speciális típusait egyéb felhasználási területeken, pl. kő-, beton- vagy egyéb faragással járó munkára alkalmazzák.

Biztosan tudjuk, hogy benzines típus a leghangosabb, ezért egyes településeken komoly bírságot is kell fizetnünk, ha hétvégén fogjuk használatba.

Az elektromos szerszámoknál talán a legfontosabb ügyelnünk a munkavédelemre, sajnos számos esetben szerencsétlen módon a vezeték átvágásával súlyos- vagy halálos sérülést lehet szerezni. Különös körültekintést igényel egyébként is a szerszám használata, megfelelő munkavédelmi ruházat és kiegészítők nélkül nem javasolt nekiállni láncfűrésszel dolgozni.

Működhet továbbá pneumatikus módon, kétütemű motor segítségével, vagy akkumulátoros verzióban is.

 Tipp: Érdemes beszerezni otthonra egy elektromos láncélezőt is.

Láncfűrész történelem

Az első gépek a XIX.-XX. század fordulóján bukkantak fel, de csontot már a korabeli orvosok a 16.században is használtak, akkor ugyan még motoros meghajtás nélkül.

Andreas Stihl az első és igen híres daraboló láncfűrész feltalálója, nevét bizonyára mindannyian hallottuk már a róla elnevezett gépek által.

A harmincas évektől már hordozható verziók is megjelentek az igényeknek megfelelően alakult a kivitelezése, ez már nem csak vágó-, hanem tisztító fogakat is tartalmazott. A legelső egyemberes láncfűrész 1950-ben került a piacra. Ezt már daraboláshoz és favágáshoz is tudták használni. Az azóta eltelt időben a technikai változásoknak és igényeknek megfelelően számtalan láncfűrész került forgalomba.

 akkus láncfűrész

Miért jó az akkumulátoros láncfűrész?

Számos előnye mellette szól, egyrészt a könnyű használhatósága és mobilitása végett bárhol tudod használni, akkor is, ha sem áramforrás, sem benzin nem áll rendelkezésedre. Jogos kérdés, hogy meddig bírja az üzemidőt egy ilyen gép.

Mivel a mai Li-Ion-os akkumulátorok már sokkal precízebbek, pontosabbak, és nem kell betartanunk különféle régi időből megmaradt berögződéseket; a rögzült töltési és lemerítési szabályokat, így sokkal tovább bírják, mint elődeik.

A hozzájuk tartozó töltők különfélék, némelyik csupán egy adott gépet, míg többen többféle géptípust is képesek tölteni. A töltési idejük változó, így különös körültekintést igényel a kiválasztásuk.

Ha bizonytalan vagy ezekben a kérdésekben, a Profibarkács csapata szívesen segít.

Fontos információ az akkumulátorokkal kapcsolatban!

A Li-Ion akkumulátorok speciális védőfunkcióval felszereltek, mely megakadályozza a túltöltést. Ha véletlenül töltőn hagynád, nem éri sérülés az alkatrészt. Amennyiben csupán néhány percre dugod be, hogy minimális töltés legyen benne, ezzel máris csökkented az élettartamát, így érdemes jól megfontoltan használni a kiválasztott akksit.

Tipp:

Ha nem tudjuk, meddig tart a tervezett munka, vagy hosszabb munkaidőre számíthatunk, érdemes két feltöltött akkumulátorral elindulnunk a biztonság kedvéért.

 

Akkus láncűrészeink legfőbb tulajdonságai

 • könnyű, kompakt kivitelezésűek, könnyen kezelhetőek
 • különféle fordulatszámban elérhetők (ezt az egyes típusoknál külön olvashatod)
 • olajtartály szintjelzővel rendelkeznek
 • csendes működésűek
 • emiatt zárt helyen is használhatók (és hétvégén is)
 • védelem a túlmelegedés ellen
 • egyes típusok a vágórendszer automatikus kenését is elvégzik
 • ez munkabiztonsági okokból és a gép élettartamát tekintve fontos és igen lényeges szempont
 • eltérő teljesítményűek
 • praktikus kialakításúak

 

Milyen paraméterek alapján vásároljunk akkus láncfűrészt

 • teljesítmény (ez a motor erejét határozza meg)
 • súly (ez a teherbírásunk miatt igen fontos tényező)
 • láncvezető hossza (a felhasznált területen lévő anyag vastagsága miatt fontos)

 

Akkus láncfűrészek előnyei

 • kompakt, nem helyhez kötött a használata
 • alkalmi feladatokra tökéletesen beválik
 • kisebb, könnyebb építészeti munkára megfelelő
 • hobbi – és professzionális felhasználásra is ideális

Kínálatunkban a GRAPHITE, RIWALL, EINHELL, HECHT, YATO, EXTOL, HYUNDAI készülékeit vásárolhatod meg.

 Gyakori kérdések az akkus láncfűrészek vásárlása előtt

 

Miért az akkus láncfűrészt válasszam?

Előnyei közé soroljuk mindenképp a benzines és elektromos társaival ellentétben, hogy kompakt, nem helyhez kötött a használata, alkalmi feladatokra ideális, hobbi – és professzionális célokra is tudjuk alkalmazni.

Miért jó választás egy láncfűrész otthoni használatra?

A láncfűrész egy hordozható, roppant gyors és hatékony munkavégzést biztosító eszköz, amivel sokkal precízebb és gyorsabb munkát tudunk elvégezni, mint manuális társaival.

Melyik gyártó láncfűrészét válasszam?

Kínálatunkban a GRAPHITE, RIWALL, EINHELL, HECHT, YATO, EXTOL, HYUNDAI készülékeit vásárolhatod meg. Ezek a legjobb gyártók kiváló minőségű termékei, bármelyik biztos munkavégzést és hosszú élettartamot garantál számodra.