H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Ütvecsavarozó

Az ütvecsavarozó hallatán talán néhányan a ütvefúróra gondolnak, de a két gép nem ugyanaz. Ez utóbbi főként falazat fúrására, horgonyok és dűbelek rögzítésére használatos, de nem alkalmas csavar behajtásra. Az ütvecsavarozó viszont kiválóan alkalmazható csavarok és imbusz csavarok behajtására, kihajtására. A nagy nyomatéknak hála a beragadt vagy túlhajtott csavarokat is képes eltávolítani, ugyanakkor precíz fúráshoz nem a legjobb választás, bár hatszögletű fúrószárral használható. Autóiparban, fémmegmunkálás területén, bútoripari, faipari, építőipari munkáknál, bárhol, ahol csavarokkal kell bánni, kiváló, erős és hatékony munkaeszközként tartják számon.

Hogyan működik az ütvecsavarozó?

A nevét lényegében a működési elvéről kapta. A gép belsejében ütőmű és kalapács végzi a feladatát, kalapácsból általában kettővel rendelkezik, de létezik olyan gép, amely hárommal. A gép motorja forgatja a kimenő tengelyt, az üllőt egy kioldódó kalapács üti meg, mely rugós elven működik és ez elfordítja a csavart. A nagy nyomaték annak az eredménye, hogy a kalapács és az üllő csak átjutnak egymáson, hogy teljes erejükkel összezárják a rugót. A nagy nyomaték és kicsi lefelé irányuló erő eredménye, hogy a kulcs belsejében az erő átvivő rész felütközik a kulcs házára, a gép nem forgatónyomatékot fejt ki a csavarra, hanem az arra átvitt impulzus fordítja el a csavart. Ez a folyamat egymás után gyorsan ismétlődik, ennek a jelölésére használják az IPM-et, ütőenergiát, hogy mennyi ütést produkál percenként, ha pneumatikus a gép, akkor pedig a BPM szám mutatja ugyanezt.

ütvecsavarozó

Hasonlóan prktikus pneumatikus eszköz az excentercsiszolóPneumatikus elvű működése lehetővé teszi olyan helyen használni, ahol nincs elektromos áram, vagy veszélyes lenne a használata pl. vizes környezetben.

Az ütvecsavarozás előnyei

Előnye, hogy sokkal kisebb erőkifejtést igényel a nyomatéknak köszönhetően. A makacsul beragadt vagy túlhajtott csavar eltávolítása gyerekjáték egy jól megválasztott nagy nyomatékú csavarozónak. A bitek cseréje is gyorsabb és a dugókulcsok befogadásának képessége miatt hatékony épületszerkezeti szereléseknél hatlapfejű szerkezeti csavarokhoz, anyákhoz. A csillagfejű csavarokból kevésbé fordul ki a bit, ezáltal a gép megakadályozza, hogy a bit szétroncsolja a csavarfejet.

Precíz fúráshoz viszont fúrógép vagy rócsavarozó ajánlott, nem ütvecsavarozó.

Ütvecsavarozók fajtái

 • elektromos
 • akkus: az akkumulátoros gépek nagy előnye, hogy vezeték nélkül is használhatóak, így bárhol képesek ellátni funkciójukat, áramvételezési lehetőségtől függetlenül. A modern akkumulátorral szerelt típusok könnyűek, bármilyen csavarozási munkánál jól jönnek.

Az ütvecsavarozók és az egyes akkumulátor típusok

 • Ni-CD vagyis nikkel-kadmiumos: gyors feltöltési idő, olcsó a beszerzése, felújítása, de a teljesítményleadása csökken az akku merülésével, állásban tönkremegy és a kadmium mérgező.
 • Ni-MH vagyis nikkel-metálhibrid: 30 %-kal nagyobb a kapacitása, mint kadmiumosnak, a teljesítményleadás viszont maximális az akku lemerüléséig, állásidőre érzékeny.
 • Li-ion vagyis lítium-ionos: a legmodernebb technológia. Az akkus fajtánagy része ezzel szerelt, kapacitása közel kétszerese a kadmiumosnak, kicsi a súlya, bármikor tölthető, nem kell lemeríteni, nincs memória effektus.

Kialakításukban, formatervezésükben is eltérnek a felhasználók, a felhasználás célja szerint. A hobbi és félprofi felhasználásra szánt gépek pisztoly alakúak, műanyag házban, míg a profi gépek részben vagy egészben alumínium házzal szereltek, erre a nagyobb strapabíróság és a jobb hővezetés miatt van szükség.

Egy ütvefúró olyan hasznos alaptartozéka lehet egy átlagháztartásnak is, mint a magasnyomású mosók, vagy sterimók. Akik beszereztek már egyet, nem tudnának nélküle meglenni.

ütvecsavarozó bútorhoz

Az elektromos és az akkus ütvecsavarozók technikai adatai

 • a befogás típusa: a legelterjedtebb az ¼’hatszög befogás vagy az ½ ’-os négyszög tokmány
 • a teljesítmény: V-ban adják meg a gyártók, lehet 12,18,24,40 V is. Barkácsoláshoz a 12-18 V bőven elegendő, professzionális felhasználásra a magasabb teljesítményűek ajánlottak
 • nyomaték: a jelölése Nm, modellenként eltérő, javasolt, hogy 180 Nm felett legyen lehetőleg, hogy számíthasson a gép hatékonyságára minden esetben
 • fordulatszám: a percenkénti fordulatot jelöli
 • ha akkus a gép, fontos az akkumulátor típusa
 • szénkefe nélküli motor: manapság egyre keresettebbek a szénkefe mentes gépek, ezek karbantartást alig igényelnek, mivel motorjukban nincs szénkefe. Hatékonyabb a berendezés energiagazdálkodása, kevésbé melegszik, tovább használható egy akkumulátorral.
 • markolatuk formája, anyaga
 • LED fényjelző egyes típusoknál
 • Autostop funkció: csavarlazításhoz, vagyis balra forgáshoz
 • a gépek eltérő súllyal rendelkeznek
 • némelyik kofferben, táskába, dugókulcskészlettel felszerelt

Ütvecsavarozók széles választéka a Profibarkács webáruházban

Nálunk az elektromos és akkumulátoros nagy nyomatékú csavarozókat egyaránt megtalálja, ez utóbbiból még nagyobb is a választék, hiszen az akkumulátoros működés számos előnnyel jár, ráadásul a gép bárhol használható, nem kell áramvételezés, hosszabbítóra sincs szükség, sem vezetékekkel bajlódni.

A gyakorlatban minden ezermesternek, építőipari brigádnak, villanyszerelő, fűtésszerelő szakembernek, autószerelőnek, faipari és fémmegmunkáló vállalkozásnak szüksége van egy igazán hatékony ütvecsavarozóra. Kéziszerszám használatához viszonyítva 10-szer gyorsabb munkavégzést tesz lehetővé egy jól megválasztott teljesítményű gép. Webáruházunkban szénkefe nélküli motorral is megvásárolhatja új gépét, ezek a típusok rendkívül hosszú élettartammal bírnak. Yato, Verto, Neo, Graphite, Extol, Scheppach, Hyundai, Hecht ,Einhell, Aeg, Sthor gépek különböző teljesítménnyel, nyomatékkal, fordulatszámmal várják, hogy kosarába kerüljenek. A csavar ki és behajtás sosem volt ilyen egyszerű, rendelje meg, és élvezze, hogy a gép elvégzi Ön helyett az erőkifejtést!

Gyakran felmerülő kérdések az ütvecsavarozók vásárlásával kapcsolatban

 

A szénkefés vagy a szénkefe nélküli motorral szerelt gép jobb?

A szénkefe nélküli szerszámok hosszabb üzemidőt és élettartamot biztosítanak.

Az ütvecsavarozóval lehet fúrni?

Hatlapú fúrószárral éppen megteszi, ha nincs fúró, de precíz fúrásra nem alkalmas.

Melyik akkumulátorral szerelt ütvecsavarozó a legmodernebb?

A Li-ion technológiájú akkumulátorral szerelt gépek a legmodernebbek, könnyűek, erőteljesek, hosszú élettartammal bírnak.

Szűrés

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!