Fűnyíró traktor

Ha olyan kerti gépet keres, amivel kényelmesen és hatékonyan nyírhatja és gyűjtheti össze a füvet nagyobb zöld területeken is, akkor az egyik legjobb választásnak számít a fűnyíró traktor. Akár focipálya méretű felületeket is gyorsan rendbe tud majd tenni egy ilyen eszköz megvásárlásával. A Profibarkács webáruházában kedvező árakon kínáljuk Önnek az egyik legnépszerűbb kertigép márka darabjait, a Hecht fűnyíró traktorokat (is).

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
599 990 Ft - 2 449 000 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Teljesítmény  (LE)
-
6 LE - 24 LE
Motor típusa
Hengerűrtartalom  (cc)
-
190 cc - 724 cc
Munkaszélesség  (cm)
-
61 cm - 112 cm
Maximális vágási magasság  (cm)
-
7 cm - 9 cm
Ajánlott terület  (m²)
-
2 000 m² - 4 000 m²
Gyűjtőkosár űrtartalma  (liter)
-
150 liter - 270 liter
Mulcsozó funkció
Központi magasságállítás
Első kerekek átmérője  (cm)
-
25 cm - 38 cm
Hátsó kerekek átmérője  (cm)
-
32 cm - 45 cm
Üzemanyag tartály térfogata  (liter)
-
5 liter - 7,5 liter
Maximális sebesség előre  (km/h)
-
4 km/h - 9 km/h
Termék státusza
Szűrés és rendezés
3 termék
3 termék

Fűnyíró traktor vásárlás a Profibarkács webáruházában

A különféle gépek összehasonlítását könnyen elvégezheti a weboldalunkon, de nyugodtan fordulhat ügyfélszolgálatunkhoz is kérdéseivel: munkatársaink szívesen segítenek a megfelelő fűnyíró traktor kiválasztásában, a vásárlás folyamatát pedig többféle szállítási opcióval is megkönnyítjük Önnek. Kedvező árak, megbízható márkák, és profi ügyfélszolgálat: adja le fűnyíró traktor rendelését a Profibarkács webáruházában!

A fűnyíró traktor használata: alap tudnivalók, amelyekre mindenképp figyeljen

Habár a fűnyíró traktorok hatékonyságuk mellett rendkívül felhasználóbarát működéssel rendelkeznek, így is van egy pár aranyszabály, ami nem feltétlen jut eszébe elsőre az embernek. Ezekre mindenképp figyeljen, hogy ne menjen tönkre a kerti gépe és ne kelljen feleslegesen költekeznie a javítás miatt. A fűnyíró traktor vásárlás egy hosszú távú befektetés és sok éven át lesz megbízható eszköz, ha figyel a megfelelő használatára.

Az egyik leggyakoribb kérdés, ami fel szokott merülni fűnyíró traktor használatnál az az, hogy mekkora füvet lehet vele vágni. Itt azt érdemes fejben tartania, hogy a fűnyíró traktor nem egyenlő a gazvágóval. Még ha lényegesen gyorsabb és kényelmesebb is, mint egy hagyományos fűnyíró, továbbra is csak hasonló magasságú fű nyírására alkalmas.

Pontosan ezért ne ilyen eszközzel próbálkozzon a már nagyon magasra nőtt gaz vágásával, mert ezzel gyorsan nagy kárt tehet az új kerti gépében! Ilyenkor a vágókéseket lelassítja a magasra nőtt gaz, és nem tudnak olyan ütemben mozogni, mint a motor által meghatározott fordulatszám. Ennek pedig az az eredménye, hogy elkezdenek csúszni a kések meghajtásáért felelős ékszíjak, és fokozatosan túlmelegszik a fűnyíró traktor. Ha teljesen megállnak a vágókések, akkor pedig már új meghajtószíjat kell vásárolnia és felszerelnie.

Ha szokásosnál magasabb fű levágásával próbálkozik egy-két kimaradt fűnyírás után, akkor a túlmelegedés kockázatát úgy csökkentheti, ha a vágóasztalt a legnagyobb magasságra állítja, és a lehető leglassabbra állítja a traktor haladási sebességét.

 

Kerti traktor vásárlás: milyen szempontokat érdemes még figyelembe venni a választásnál?

A fűnyíró traktorok összehasonlításánál rengeteg szempontot érdemes figyelembe venni. Mi elsősorban a következőkre szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy megkönnyítsük Önnek a vásárlás folyamatát, és biztos lehessen abban, hogy az igényeinek megfelelő kerti gépet választja. Jelenleg a Riwall és a Hecht kerti traktorok találhatóak meg a kínálatunkban.

 

Milyen terepen tervezni használni a fűnyíró traktort?

A fűnyíró traktor vásárlás előtt azt is érdemes tisztáznia, hogy milyen terepen tervezi majd használni. Ez ugyanis a motor kenése miatt fontos szempont. A fűnyíró traktoroknál a szóró olajozású motorokkal rendelkező gépek ugyanis kevésbé alkalmasak arra, hogy dimbes-dombos területeken dolgozzon velük. A lejtősebb területeken végzett fűnyíráshoz fontos, hogy nyomó olajozású motorral felszerelt fűnyíró traktort válasszon.

 

A fűnyíró traktor motorja: döntse el még a vásárlás előtt mekkora teljesítményre van szüksége

A kerti traktor motorjának teljesítménye természetesen a gép árát is befolyásolja. Az, hogy Önnek melyik éri meg jobban leginkább attól függ, hogy mekkora területen tervez dolgozni. Ahogy ezt a Profibarkács fűnyíró traktor webáruházában is látni fogja, az összehasonlítást azzal is megkönnyítettük, hogy a motor teljesítménye mellett azt is jeleztük, hogy körülbelül mekkora területhez ajánljuk az adott gépet.

Például az olcsóbb darabok közé tartozó, 6.5 lóerős motorral felszerelt Hecht kerti traktort 1500-2000 m2 nagyságú felületek megmunkálására ajánljuk. Összehasonlításképp a magasabb teljesítményű, 13.3 lóerős Briggs & Stratton motorral felszerelt kerti traktor fűnyíró akár 4000 m2 nagyságú területekhez is kényelmesen használható. A munkát nem csak a nagyobb haladási sebességnek köszönhetően végezheti el majd hamarabb, hanem a nagyobb vágási szélességnek is: a Briggs & Stratton motorral ellátott Hecht Fűnyíró traktor majd 9 km/h-es végsebesség mellett 102 cm-es szélességben képes füvet nyírni. Kisebb területen természetesen az olcsóbb modell 61 cm-es vágássági szélességében és 5 km/h-s sebességében sem fog csalódni.

 

Kedvező fűnyíró traktor árak: adja le rendelését a Profibarkács webáruházában!

Amellett, hogy webáruházunkban kedvező áron kínáljuk a megbízható Hecht fűnyíró traktorokat, rengeteg kiszállítási lehetőséget is biztosítunk Önnek, hogy minél könnyebben juthasson hozzá új kerti gépéhez. Emellett munkatársainak a kerti traktor összeszerelésében is segítenek majd az átadáskor, és minden egyéb kérdésre is rendelkezésére állnak az üzemeltetés és karbantartás kapcsán! Érdemes munkaruházatot is választani mellé.