Lapvibrátor

Intézze bátran lapvibrátor vásárlását a Profibarkácsnál! Webáruházunkban kedvező árakon megtalálja a Hecht és a Scheppach megbízható közép- és felsőkategóriás gépeit, de olyan gyártók termékei közül is válogathat, mint például a Media Line, az ENAR, a BETONTROWEL, és az AGT. A lapvibrátorok egyszerű és gyorsan elvégezhető munkát biztosítanak a talajtömörítés területén.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
49 990 Ft - 4 290 000 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
31 termék
31 termék

Ha megbízható gépet keres a földfelszín elsimítására, akkor nálunk biztosan megtalálja azt a berendezést, ami megfelel az igényeinek. A talaj kiegyenlítéséhez kisebb és nagyobb lapvibrátorok közül is válogathat a webáruházunkban, amelyeket kevésbé vastag felületeken is használhat. Kattintson a termékek képeire a részletekért, hasonlítsa össze műszaki jellemzőiket, és mi eljuttatjuk Önhöz a kiválasztott lapvibrátort!

 

Mit kell tudni a lapvibrátorok használatáról?

A lapvibrátor tehát egy olyan építőipari gép, amit a talaj tömörítésére lehet használni. Az ilyen berendezések (ahogy nevük is jelzik) a leadott rezgések segítségével tudja kiegyenlíteni a talajok felületét , például elsimítani az aszfaltot. A lapvibrátorok használata leginkább a következő területeken tud segíteni:

  • Utak karbantartása
  • Útburkolatok egyenletessé tétele
  • Földmunkálatok
  • Árkok és szegélyeik tömörítése
  • Területrendezés

Vásárlás előtt azonban azt is érdemes tudnia, hogy mikor célszerű a lapvibrátor használata. A vizes területeken és agyagos talajokon csak nagyon nehezen lehet mozgatni őket, úgyhogy ha ilyen helyszínen tervez dolgozni, akkor érdemes megvárni, amíg kellőképp kiszárad a talaj. Továbbá nagy köveket tartalmazó talaj tömörítésére sem alkalmas: a lapvibrátort ugyanis azért fejlesztették ki, hogy a finomabb felületeket kezelje. Aszfalt, homokos és üledékes talajok, és egyéb felszíni területek tömörítésére például ideális választást jelentenek a lapvibrátorok.

Az eszköz teljesítményét a motor határozza meg, ennek teljesítményét mindenképp vegye figyelembe vásárlás előtt. Továbbá feltétlen olvassa el részletesen a gyártó útmutatóját, hogy biztonságosan használhassa a gépet, és ne okozzon felesleges kárt a lapvibrátorban, és persze saját testi épségét is megóvhassa.

 

Lapvibrátor vagy döngölőbéka: melyiket érdemes választani?

Attól függ, milyen munkát tervez végezni! Ahogy az előbb is írtuk, a lapvibrátorok leginkább finom felületek egyenlítésére használhatók, de a komolyabb erőkifejtést igénylő tömörítésére már kevésbé alkalmazhatók. Amennyiben mélyebb rétegekig kell tömörítenie a talajt, akkor a legtöbb esetben inkább döngölőbékát érdemes használni.

Alapvetően mindkettő tömörítőgépként működik, a különbség az erőkifejtésben rejlik: a döngölőbékák döngöléssel, a lapvibrátorok pedig rezgéssel egyenlítik ki a talajt. A döngölés általában nagyobb tömörítő erőt jelent, de a nagyobb súlyuk miatt felhasználásuk sokkal fárasztóbb tud lenni, mint egy lapvibrátor esetében. A nagyobb tömörítő erő viszont azt is jelenti, hogy nem használhatók finomabb és kevésbé mélyebb rétegekkel rendelkező talaj megmunkálására, hiszen így akár kárt is tehetnek az épületek szerkezetében.

Ráadásul a Profibarkács webáruházában kapható nagyobb súlyú és teljesítményű lapvibrátorok (mint például a Scheppach vagy a BETONTROWEL felsőkategóriás tömörítőgépei) döngölőbékához hasonló hatékonysággal tudnak dolgozni, és a mélyebb, vastagabb rétegeket is gond nélkül megmunkálhatja velük.

 

Lapvibrátor vásárlási tanácsok: mi alapján válasszunk gépet a Profibarkács webáruházában?

A webshopunkban kapható lapvibrátorok tehát egyaránt felhasználhatók finomabb felületek megmunkálására és a nagyobb tömörítési erőt igénylő területekhez. Vásárlását részletes termékleírásokkal is igyekszünk megkönnyíteni, de alapvetően az egyes termékek súlya és a motor teljesítménye határozza meg, hogy milyen munkálatokhoz célszerű alkalmazni.

A kisebb, körülbelül 100 kg-ig terjedő gépek (mint például a 60 kilós Scheppach HP 1200s) kiválóan alkalmasak a finomabb munkákhoz. 20 cm-nél belüli rétegvastagságok esetén nem is szabad nagyobb gépet választani, mivel azok inkább szétverik a talajt.

A Scheppach HP 3000s kétirányú lapvibrátor már jócskán túllépi a 100 kilós súlyt, és remekül alkalmazható a nehezebb építési munkálatokhoz. Súlya ellenére könnyen kezelhető, szűkebb helyeken is lehet használni, hajtása könnyű a nagy teljesítményű Loncin motornak köszönhetően. Egyéb építőipari gépeket is választhat, ahol szükség van döngölőbékára, ott kelleni fog keverőgép is.

 

Lapvibrátor vásárlás kedvező árakon a Profibarkács webáruházában

Ha bármilyen egyéb kérdése merülne fel a lapvibrátor vásárlással kapcsolatban, akkor ne habozzon felkeresni a Profibarkács ügyfélszolgálatát. Kollégáink szívesen segítenek Önnek, hogy biztosan azt a gépet válassza ki, ami a leginkább megfelel a céljainak! Pénztárcabarát árakon megtalálja nálunk a Hecht, Scheppach, Media Line, AGT, ENAR, és a BETONTROWEL csúcskategóriás lapvibrátorait. Hasonlítsa össze egymással a gyártók különböző termékeit webshopunkban, és adja le rendelését akár ma: többféle módon is el tudjuk Önhöz juttatni a kiválasztott lapvibrátort!