Aláfekvő, szerelőszék

Az otthoni garázsok és a szolgáltatást nyújtó különböző szerelő műhelyek alapvető berendezési közé tartoznak a gurulós szerelőszékek, a számos kivitelben elérhető aláfekvők. Nem mindenhol van csápos emelő vagy szerelőakna, nagyon megkönnyíti a munkát, ha rendelkezésre áll gurulós aláfekvő ágy, vagy szerelőszék, rugalmasan hozzá lehet férni a szerelendő részhez, ráadásul a munkát végző személy kényelmét és egészségét is szolgálja, nem várható el, hogy naphosszat a hideg padlón fekve szereljen, vagy térdepeljen, amiből aztán szépen össze lehet szedni egy jó kis felfázást, meghűlést, ízületi gyulladást. Sokszínű választék áll rendelkezésre a szerelést segítő gurulós szerelő székekből és szerelő ágyakból, az alábbiakban a legfontosabb információkat, szempontokat szeretnénk megosztani, hogy a leginkább testhezálló darab kerülhessen az Ön műhelyébe.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
13 790 Ft - 51 490 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
19 termék
19 termék

A műhelyek bútorai, miért fontosak az aláfekvők, gurulós szerelőszékek?

A garázsok, szerelőműhelyeknek van néhány alapvető tartozéka, amik legalább annyira fontosak, mint például konyhába a konyhabútor. Ilyenek a tárolópolcok, szerszámkocsik, satupadok, munkaasztalok, gurulós székek, aláfekvők. Ezek mind hozzásegítik a használójukat a gyors, minőségi végeredményhez, garantálják a kényelmet, a rendet, a rendszert a munkaterületen.

Nem érdemes rajtuk spórolni, hiszen hosszútávon sokszorosan megtérül a befektetés, a szerszámok mellett ezek határozzák meg a munkakörülményeket, befolyásolják a hatékonyságot, gyorsaságot, precizitást.

 

A szerelőszékek választásának szempontjai

Az alábbiakban részletezzük, milyen fajta szerelőszékek léteznek, amik természetesen a Profibarkácson is megtalálhatók, melyik miért előnyös, vagy előnyösebb, mint a másik?

  • gurulós -e vagy sem : szerelési munkálatoknál könnyű dolga van, aki gurulós széken ülve dolgozik, hiszen felállás nélkül a megfelelő helyre tud gurulni, nem annyira fárasztó és időt is spórol, ha nem kell mindig felállni valamiért, arrébb menni, visszajönni
  • van-e a széknek tárolója: szerelésnél igazán praktikus, ha a szerelőszéknek saját tárolója van, akár zsebes, akár rekeszes. Vannak típusok amelyeknek a szék ülőfelülete alatt van tárolójuk, van amelyiknél a szék előtt lényegében a szerelő lábainál, ezek praktikusabbak, mint a zsebes, hiszen egy pillantást rávetve máris látja a szakember, melyik alkatrész hol van, és nem kell keresgetni. Hab a tortán amikor egy szerelőszéknek kihúzható tároló tálcája van, vagy több kihúzható fiókja, amiben rendszerezetten lehet tárolni az eszközöket, alkatrészeket, miközben egy gurulós ülőalkalmatosságról van szó, mégis több funkciót is ellát.
  • rugós -e a szerelőszék: az ilyen típusú székek magassága állítható, ezek is gurulnak és általában tárolóval is rendelkeznek
  • átalakítható-e aláfekvővé: léteznek már olyan műhelyszékek, amik egy vagy két mozdulattal aláfekvő ággyá alakíthatók, így bármilyen nehezen hozzáférhető helyhez kompatibilisek.

 

Aláfekvők fajtái

Van amikor az ezermesternek egész nap egy gép, jármű alatt kell lennie, hiszen csak úgy fér hozzá a javítandó, cserélendő alkatrészekhez, nem mindegy, milyen körülmények között kell a munkát elvégezni. Ha van kéznél tartóbak, hogy a járművet megtartsa, akkor a jármű, gép alatt fekve lehet dolgozni.  Az aláfekvők nemcsak praktikusak, de az egészséget is védik, ami hosszútávú befektetés, olyan dolog, amin nem szabad spórolni.

Lássuk milyen aláfekvők találhatók a Profibarkács webáruházban:

  • már a legolcsóbb kivitel is görgős, párnázott a fejnél és tároló rekeszekkel rendelkezik, 10 ezer forint környékén már elérhető, kis helyet foglal, lemosható műanyagból készül
  • picit drágábban találunk egészében párnázott aláfekvőt, olyat is ami összecsukható és könnyen tárolható, szállítható, és olyat amit a székeknél már említettünk, hogy egy mozdulattal szerelőszékké lehet alakítani, így 2 in 1 funkciót képes ellátni
  • profi szerelő ágyat, ami védőkerettel ellátott, a rajta fekvő testet védi a kilógó, benyúló alkatrészektől, stabilan tartja a szerelőt
  • létezik mágneses tárolókkal ellátott gurulós szerelő ágy is, melyben garantáltan minden kis eszköz, csavar stb. a helyén marad még ide-oda gurulás közben is, ahová letettük, biztosan ott találjuk meg az alkatrészt. Rendkívül praktikus, mikor kis helyen fekszik a szerelő, és nem vagy csak nehezen tudja a szemével követni mit hol talál, ilyenkor emlékezetből is kezébe akad az alkatrész, szerszám, biztosan ott lesz, ahová letette a mágneses tárolóra.

 

Hogyan lehet tisztán tartani a szerelőszékeket, az aláfekvőket?

A műhelyekben az eszközök, szerszámok, használati tárgyak rendszerezése, tisztán tartása nagyon fontos, ennek betartásával mindig kéznél lesznek a szükséges dolgok, nem kell keresni, nincs balesetveszély, nem láb alatt gurulnak erre-arra. Aláfekvők és szerelőszékek esetében is fontos a tisztán tartás, mely véd a kosztól, fertőzésektől, megszabadít az  olajos, zsíros lerakódásoktól. Könnyű helyzetben van, aki műanyag vagy párnázott felületű ülő vagy fekvő alkalmatosságot használ szerelésnél, hiszen ezekről egyszerűen eltávolítható a szennyeződés, nap végén egy zsíroldós, fertőtlenítős fújás, letörlés és használatra újra kész.

 

Milyen márkájú szerelőágyakat, fekpadokat lehet kapni a Profibarkácson?

Igyekeztünk a leginkább funkcionális darabokat összeválogatni a Proline, Hecht, Neo, Yato, Vorel, Extol és Handy gyártóktól, hogy minden barkács, minden szakember és csapat megtalálja a számára legmegfelelőbb darabokat. Most már tudja mire kell figyelni szerelőszék vagy aláfekvő választásánál, megrendelésükkel Ön is megteremtheti a kényelmes, biztonságos, egészséges munkakörnyezetet garázsában vagy műhelyében.

 

Mire jó az aláfekvő?

Az aláfekvő, vagy szerelőszék nagyon hasznos alkalmatosság, amennyiben hosszú időt kell a műhelyben ülve, vagy fekve szereléssel töltenünk. Ezen ülve/fekve sokkal könnyebben elvégezzük a szükséges munkákat. Kényelmi funkciója mellett egészségvédő szerepe is van, párnázott részei kímélik az ízületeinket.

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni szerelőszék választásakor?

Fontos tudni, hogy görgős, vagy fix aláfekvőre van szükségünk, milyen extrákra van szükségünk, illetve milyen extrák lehetnek hasznosak számunkra a használat közben. További szempont lehet a felhasználási cél, hogy hobbi, illetve professzionális felhasználásra akarjuk vásárolni.

Melyik gyártó aláfekvő, szerelőszékét érdemes megvásárolni?

A Profibarkács kínálatában csakis a legjobb minőségű gyártók kiváló termékeit vásárolhatod meg, forgalmazunk például PROLINE, EXTOL, VOREL, NEO ÉS YATO aláfekvőket, szerelőszékeket is.