Kézi vetőgép

Bemutatjuk a Profibarkácson található kézi vetőgépeket és palántázókat, melyek eredményes munkavégzést kínálnak a vásárló számára, mert használatukkal nagy energiabefektetést képes megtakarítani és gyors ütemben haladhat a takarmányok vetésével. Mind a mezőgazdasági ágazatban kisebb területeken vagy az egyszerű használó számára a kerti munkák során nagy segítség tud lenni a vetőgép és a palántázó, alkalmazásukkal egyenletesen lehet elültetni a magokat, úgy hogy közben nem kell megterhelnie magát. A vetőgépek tehát hasznos eszközök, ezért igyekeztünk minden szükséges információt egy helyen összeszedni róla, hogy a vásárlás előtt pontos képet kapjunk a termékekről, azok paramétereiről. Ez a szócikk a lap alján található leírásban olvasható!

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
17 990 Ft - 218 900 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
15 termék
15 termék

Kézi vetőgép előnyei

 

Ez egy nagyon egyszerűen használható kellék, mint egy jó peremetező, mely sok derékfájdalomtól és egyéb problémától mentheti meg a tulajdonosát. A kerti munkák, noha jó állóképességet adnak az embernek, borzasztóan fárasztóak, és a derekat sem kímélik. Ilyenkor felmerül bennünk a kérdés, van-e olyan eszköz, ami megkönnyítherti a munkánkat? A vetőgép kifejezetten erre a célra lett kitalálva, kis területen eredményesen tudunk vele haladni a magok ültetésében, és gyakorlatilag minden mag kellő sortávolságra és mélységbe kerül ennek a praktikus szerszámnak az alkalmazásával. Ezért mondhatjuk bátran hogy a kézi vetőgép előnyei a következők:

 

 • Nem kell hajolgatni a magok földbe helyezésével, kíméletesen el tudjuk végezni ezt a feladatot.
 • A sortávolsághoz nem kell méregetni a magok között a helyet, mert egy felszerelhető rúd biztosítja a használót a sortávolság kijelölésénél.
 • Nem nehéz és nem bonyolult a használata.
 • Visszatérülő befektetés, elég egyszer megvásárolnia, és hosszú évekre megoldottá válik a magok ültetése, mert anyaga erős és időtálló.
 • Több -féle termék rendelkezésre áll kínálatunkban, amik közül mindenki megtalálhatja a számára ideális vetőgépet.
 • Garancia is elérhető a termékekre.
 • Ár érték arányát tekintve érdemes befektetni ebbe a gépbe, plusz az egészségünk megtartásának szempontjából is jó megoldás lehet.

 

A kézi vetőgép használata

 

Az alaptípusnak a kézi kanalas szemenkénti vetőgép számít, de vannak bizonyos alternatív megoldások is, ilyen például az úgynevezett vetőcső. Mindkét szerszám használata nagyon egyszerű. A vetőcsőben egy kar áll rendelkezésre, melyet ha meghúzunk, a csőben lévő magot automatikusan a vetőárokba helyezi, míg a vetőgéppel kapcsolatban a magnak megfelelő tartozékokat, kanalakat kell elhelyezni a gépbe, melyek a különféle magokhoz lettek speciálisan kitalálva, mérethez és formához igazodva. Ezek a kanalak pedig kiemelik és adagolják a magokat a földbe. Gyakorlatilag mindkét eszközzel, könnyen tudunk vetni bármilyen magot. A gyártók leírása alapján közzétesszük, melyek a legáltalánosabban felhasznált magok a vetőcső és vetőgép alkalmazásával:

 

 • vetőcsőnél: kukorica, bab, dughagyma, fokhagyma, tök stb.
 • vetőgépnél: mák, petrezselyem, sárgarépa, retek, hagyma, káposzta, saláta, karfiol, paprika, takarmányrépa, cékla, uborka, borsó, bab, kukorica, ill. különféle fafajták, gyógynövények magjai pl.: akác, valamint számos virágmag. Továbbá alkalmassá tehető gabonamagvak vetésére is.

 Tipp: Tudta, hogy nálunk kerti gép tartozékot is talál? 

A vetőgépek alternatívái

 

A vetőgépek között is találhatunk több -féle típust, az egysoros vetőgépek mellett kétsoros, illetve háromsoros vetőgépekben is gondolkodhatunk, attól függően, milyen területen és mennyi magot szeretnénk elvetni. A kerekek helye is változhat a vetőgépeken, ami azt jelenti, hogy megkülönböztetjük a normál, az adagoló tengelyére felszerelt kerekes vetőgépet és az úgynevezett sorkerekes megoldást, amikor a kerekek nem a tengelyen, hanem előtte és mögötte helyezkednek el. Ez utóbbi megoldás talán azért is lehet hasznos, mert a földben egyenletesebben lehet gurítani, mert kisebb felületen közlekedik, míg a normál típussal könnyen beleragadhatunk a föld göcsörtös területeibe. A kategóriák a következő szerint sorolhatóak:

 

 • Egysoros, normál
 • Egysoros, sorkerekes
 • kétsoros, normál
 • ikersoros, sorkerekes
 • háromsoros, sorkerekes
 • háromsoros normál

 

Ezen kívül még rezgőnyelves sorkerekes gépeket is találhat a kínálatban. Az Eurokomaxban bízhta, ha kézi vetőgépről van szó!

 Kézi vetőgép

A kézi vetőgépek, kézi palántázók összehasonlítása

 

Amennyiben kicsi területen dolgozunk, a palántázó vagy vetőcső nyújthat számunkra ideális megoldást. Nagyobb területeken jól alkalmazható a normál egysoros vetőgép, illetve több sor létesítése esetén, a vetőgép kétsoros vagy háromsoros változata. Ha a talaj nem egyenletesen van megmunkálva, benne gödrök vagy kiemelkedések találhatóak, akkor a sorkerekes változatban elérhető kézi vetőgépeket érdemes használni, mivel a fejlesztés lényege, hogy a kerekek a vonalon belül maradjanak, ne fussanak ki a mederből, amiben végezzük a magok ültetését.

Gyakori kérdések kézi vetőgépek használatával kapcsolatban

 

Mi az a kultivátor?

A talajlazító kultivátor tömörödött, cserepesedett talajfelületek fellazítására alkalmas. Kisebb földterületek művelésének, kerti talajmunkák megkönnyítését szolgálja.

Mi az a tolókapa?

A tolókapa praktikussága abban rejlik, hogy a visszahúzás során is, az előre tolással egyenértékű munkát végez, duplán megdolgozva az adott területet.

Kapható kiegészítő a kézi vetőgépekhez?

Igen, számos kiegészítő is kapható, melyekkel komplexebb munkafolyamatok végzésére is alkalmasak pl. sorjelző, granulátum adagoló stb.