H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Kézi vetőgép

Bemutatjuk a Profibarkácson található kézi vetőgépeket és palántázókat, melyek eredményes munkavégzést kínálnak a vásárló számára, mert használatukkal nagy energiabefektetést képes megtakarítani és gyors ütemben haladhat a takarmányok vetésével. Mind a mezőgazdasági ágazatban kisebb területeken vagy az egyszerű használó számára a kerti munkák során nagy segítség tud lenni a vetőgép és a palántázó, alkalmazásukkal egyenletesen lehet elültetni a magokat, úgy hogy közben nem kell megterhelnie magát. A vetőgépek tehát hasznos eszközök, ezért igyekeztünk minden szükséges információt egy helyen összeszedni róla, hogy a vásárlás előtt pontos képet kapjunk a termékekről, azok paramétereiről. Ez a szócikk a lap alján található leírásban olvasható!


15termék 115
15termék 115

Kézi vetőgép előnyei

 

Ez egy nagyon egyszerűen használható kellék, mint egy jó peremetező, mely sok derékfájdalomtól és egyéb problémától mentheti meg a tulajdonosát. A kerti munkák, noha jó állóképességet adnak az embernek, borzasztóan fárasztóak, és a derekat sem kímélik. Ilyenkor felmerül bennünk a kérdés, van-e olyan eszköz, ami megkönnyítherti a munkánkat? A vetőgép kifejezetten erre a célra lett kitalálva, kis területen eredményesen tudunk vele haladni a magok ültetésében, és gyakorlatilag minden mag kellő sortávolságra és mélységbe kerül ennek a praktikus szerszámnak az alkalmazásával. Ezért mondhatjuk bátran hogy a kézi vetőgép előnyei a következők:

 

 • Nem kell hajolgatni a magok földbe helyezésével, kíméletesen el tudjuk végezni ezt a feladatot.
 • A sortávolsághoz nem kell méregetni a magok között a helyet, mert egy felszerelhető rúd biztosítja a használót a sortávolság kijelölésénél.
 • Nem nehéz és nem bonyolult a használata.
 • Visszatérülő befektetés, elég egyszer megvásárolnia, és hosszú évekre megoldottá válik a magok ültetése, mert anyaga erős és időtálló.
 • Több -féle termék rendelkezésre áll kínálatunkban, amik közül mindenki megtalálhatja a számára ideális vetőgépet.
 • Garancia is elérhető a termékekre.
 • Ár érték arányát tekintve érdemes befektetni ebbe a gépbe, plusz az egészségünk megtartásának szempontjából is jó megoldás lehet.

 

A kézi vetőgép használata

 

Az alaptípusnak a kézi kanalas szemenkénti vetőgép számít, de vannak bizonyos alternatív megoldások is, ilyen például az úgynevezett vetőcső. Mindkét szerszám használata nagyon egyszerű. A vetőcsőben egy kar áll rendelkezésre, melyet ha meghúzunk, a csőben lévő magot automatikusan a vetőárokba helyezi, míg a vetőgéppel kapcsolatban a magnak megfelelő tartozékokat, kanalakat kell elhelyezni a gépbe, melyek a különféle magokhoz lettek speciálisan kitalálva, mérethez és formához igazodva. Ezek a kanalak pedig kiemelik és adagolják a magokat a földbe. Gyakorlatilag mindkét eszközzel, könnyen tudunk vetni bármilyen magot. A gyártók leírása alapján közzétesszük, melyek a legáltalánosabban felhasznált magok a vetőcső és vetőgép alkalmazásával:

 

 • vetőcsőnél: kukorica, bab, dughagyma, fokhagyma, tök stb.
 • vetőgépnél: mák, petrezselyem, sárgarépa, retek, hagyma, káposzta, saláta, karfiol, paprika, takarmányrépa, cékla, uborka, borsó, bab, kukorica, ill. különféle fafajták, gyógynövények magjai pl.: akác, valamint számos virágmag. Továbbá alkalmassá tehető gabonamagvak vetésére is.

 Tipp: Tudta, hogy nálunk kerti gép tartozékot is talál? 

A vetőgépek alternatívái

 

A vetőgépek között is találhatunk több -féle típust, az egysoros vetőgépek mellett kétsoros, illetve háromsoros vetőgépekben is gondolkodhatunk, attól függően, milyen területen és mennyi magot szeretnénk elvetni. A kerekek helye is változhat a vetőgépeken, ami azt jelenti, hogy megkülönböztetjük a normál, az adagoló tengelyére felszerelt kerekes vetőgépet és az úgynevezett sorkerekes megoldást, amikor a kerekek nem a tengelyen, hanem előtte és mögötte helyezkednek el. Ez utóbbi megoldás talán azért is lehet hasznos, mert a földben egyenletesebben lehet gurítani, mert kisebb felületen közlekedik, míg a normál típussal könnyen beleragadhatunk a föld göcsörtös területeibe. A kategóriák a következő szerint sorolhatóak:

 

 • Egysoros, normál
 • Egysoros, sorkerekes
 • kétsoros, normál
 • ikersoros, sorkerekes
 • háromsoros, sorkerekes
 • háromsoros normál

 

Ezen kívül még rezgőnyelves sorkerekes gépeket is találhat a kínálatban. Az Eurokomaxban bízhta, ha kézi vetőgépről van szó!

 Kézi vetőgép

A kézi vetőgépek, kézi palántázók összehasonlítása

 

Amennyiben kicsi területen dolgozunk, a palántázó vagy vetőcső nyújthat számunkra ideális megoldást. Nagyobb területeken jól alkalmazható a normál egysoros vetőgép, illetve több sor létesítése esetén, a vetőgép kétsoros vagy háromsoros változata. Ha a talaj nem egyenletesen van megmunkálva, benne gödrök vagy kiemelkedések találhatóak, akkor a sorkerekes változatban elérhető kézi vetőgépeket érdemes használni, mivel a fejlesztés lényege, hogy a kerekek a vonalon belül maradjanak, ne fussanak ki a mederből, amiben végezzük a magok ültetését.

Gyakori kérdések kézi vetőgépek használatával kapcsolatban

 

Mi az a kultivátor?

A talajlazító kultivátor tömörödött, cserepesedett talajfelületek fellazítására alkalmas. Kisebb földterületek művelésének, kerti talajmunkák megkönnyítését szolgálja.

Mi az a tolókapa?

A tolókapa praktikussága abban rejlik, hogy a visszahúzás során is, az előre tolással egyenértékű munkát végez, duplán megdolgozva az adott területet.

Kapható kiegészítő a kézi vetőgépekhez?

Igen, számos kiegészítő is kapható, melyekkel komplexebb munkafolyamatok végzésére is alkalmasak pl. sorjelző, granulátum adagoló stb.

Szűrés
Ár
 (Ft)
17 990 Ft - 218 900 Ft
Márka
Termék státusza

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!