H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Kompresszor

Sok embernek a kompresszor szó hallatán az óriási ugráló várak jutnak eszébe, ami nem csoda, hiszen mindenki találkozhatott vele gyerekként, amikor valamilyen gyermek rendezvényen járt. Ugyanakkor ezt az eszközt nem csak ilyen céllal veszik használatba, mert, használják festéshez, asztalos munkákhoz és még egy másik nagyon hétköznapi dologhoz is, ami az autó és biciklikerék felfújása. Szóval amilyen egyszerűnek tűnik ez a gépezet annyira hasznos is, a kompresszor típusokról pedig bővebben olvashat lejjebb a leírásban.

Kompresszorok ár szerinti összehasonlítás - milyet érdemes választanunk? >>

Persze ne feledkezzünk meg más hasonlóan hasznos gépekről, sem amiket az alábbi linkeken megtalál webshopunkban, ilyenek például a fúrógépek, amik minden háztartásban és műhelyben alapfelszerelésnek számítanak. De ne feledkezzünk meg egy kicsit komolyabb felszerelésekről sem például a fűrészelő és vágó gépekről sem, amik inkább egy műhelyben számítanak alapdaraboknak.

 

Mit is tud egy kompresszor?

Először is az eszközünk teljes neve légkompresszor, ebből adódon a levegő szükséges a használatához, elnevezése akár milyen komolyan is hangzik, nem igényel különösebb szaktudást így laikusként is könnyedén hasznát vehetjük. Persze mint minden gép és barkács eszköz használata elött érdemes elolvasni néhány jó tanácsot, netán megnézni pár videót, hogy megértsük a gépezet működésének alapelveit. A jó hírünk hogy egy-két alaptudnivalót mi is megosztunk weboldalunkon, többek között hogy a kompresszor a levegő sűrítésével segítik az adott munka élvégzésében. Légsűrítéses elven sokféle eszközt tudunk működtetni ezért az ilyen gépek igen nagy lehetőségeket biztosítanak nekünk a hatékony munkavégzésben és persze idősporolás szempontjából sem utolsó, ha rendelkezünk egy ilyen géppel.

 

Kompresszorok, kompresszor alkatrészek felhasználási területei

  • Festéshez: Az ilyen géppel rendelkező személynek érdemes beszerezni egy szórópisztolyt is, hiszen ezzel gyerekjátéknak fog tűni bármilyen felület lefestése, átfestése és az eredmény magáért fog beszélni majd, hiszen nem csak hogy egyenletes és profi minőséget kapunk ilyenkor, de időt, energiát, anyagot és még pénzt is spórolhatunk, emelet többé ecsetet és festő hengert sem kell fognunk majd.
  • Fa alapanyagú munkához: A rendszeresen fával dolgozó emberek nagyon jól tudják milyen nehéz is rendesen össze szedni a munka során keletkező port és forgácsot, de egy kompresszorral ez is könnyen megoldható probléma csak kell hozzá egy le fúvató pisztoly és pillanatok alatt tisztaság lesz a műhelyben. Emelet pillanatok alatt ki alakíthatunk belőle egy szögbelövőt is, amivel szuper gyorsan illeszthetjük össze a darabokat, extrának pedig vannak olyan megoldások is, amik ragasztót és bútorviaszt is segítenek felvinni a felületekre.
  • Autó, kerékpár és egyéb: A kompresszorokat a háztartásokban főleg a gumik és egyéb például strand felszerelések felfújására használják, de gondoljunk csak bele egy, hogy a szerelőműhelyben mivel is működhet egy légkulcs, és a válasz egyértelmű ugyanis légkompresszorral. Ugyan is ezzel az eszközzel egyszerűbb felvinni mindenhova a tisztító és egyéb anyagokat, mint ecsettel, amivel nem is tudunk minden apró résbe eljuttatni a kívánt anyagot.

légkompresszor festőpisztoly kiegészítővel

 

Hogyan válasszunk kompresszort?

A legfontosabb hogy milyen üzemi nyomásra van szükségünk, általában a lakosági felhasználásban szükséges nyomás az 3-6 bar közötti, és az alap gépek 8 bar-ra képesek. Üzemi helyeken és műhelyben már szükséges lehet egy nagyobb kapacitású gép is, de emelet fontos tényező még hogy milyen az adott gép levegő szállítása.

Ezt az értéket mérőszámmal jelzik, és annyit jelent, hogy mennyi levegőt képes termelni percenként az adott kompresszor, ez az érték eltérő lehet különböző nyomásokon így érdemes ki próbálnunk egy alacsonyabb és magasabb bar értéken is. Ha pedig a kiszemelt gép nem képes a nekünk szükséges levegő mennyiséget előállítani akkor érdemes egy nagyobb tartállyal rendelkező modellt megnéznünk, persze mérlegelve hogy akarjuk e szállítani vagy fix helyen tartanánk a kompresszort. És ha mégis a nagyobb tartályos modell mellett tesszük le a voksunkat, akkor érdemes azzal is számolni, hogy több áramot fog fogyasztani.

Meghajtásukban is vannak különböző alternatívák, olyan, mint akkus kompresszor, vagy elektromos kompresszor, elektromos modelljeink között pedig vannak olajkenésű és olajmentes típusúak is.

Egy kéthengeres gép már valószínűleg nagyobb teljesítményt ad, szinte mindenféle alkalmazásra elégséges lehet.

Még egy szempont ami érdekes lehet: a zajszint. Egy kompresszor működéséből adódóan viszonylag zajos tud lenni, így ha nagyon közel van a szomszéd, nem biztos hogy örülni fog, ha reggel 5-kor állunk neki zúgatni. Emiatt érdemes lehet utánaérdeklődni, hogy melyek a csendesebb típusok. Ezeket a számokat a gyártók sajnos nemigen adják meg, ügyfélszolgálatunk szívesen segít szubjektív benyomás alapján.

További infókat a blogon is olvashatsz, hogy milyen kompresszort vegyél!

 

Akkus kompresszor, elektromos kompresszor paraméterek, amiket érdemes figyelembe venni

 

Akkus

Elektromos

Méret

Ez a típus nem rendelkezik nagy tartállyal, ezáltal könnyedén szállítható is és kis helyen is elfér

Találkozhatunk kisebb méretű modellel, de egyértelműen a nagyobb tartályosokkal fognak szembe jönni velünk, ha ilyen meghajtású gépben gondolkozunk

Üzemidő

Nagyban függ az akkumulátor kapacitásától és persze a megfelelő töltéstől is

Üzem ideje végtelen, viszont azért érdemes szemelőt tartani a fogyasztását, ha hosszabb üzemidőben használnánk

Kapacitás

Függ az akku képeségeitől és hogy mire használjuk, és hogy milyen nyomáson használjuk a gépet

Nem sokban tér el az akkus modellektől nyomásban viszont a levegőszállításban jóval nagyobb a teljesítménye

Felhasználási javallat

Ezek a gépek főleg kisebb teljesítményre képesek, kivételek persze vannak, de ettől függetlenül inkább kis teljesítményt igénylő munkákra alkalmasak, mint gumiabroncs felfújás vagy strand cikkek felfújása

Mivel ezek mérete és súlya elég nagy így inkább műhelyben alkalmasak, hiszen szállításuk és mozgatásuk igen körülményes lehet

 

kompresszor árak 

Kompresszor ár, vásárlás online a Profibarkács webáruházból

Tehát, ha kompresszor vásárlásán gondolkozik és az előbbi információk után sem biztos melyik lenne legjobb választás keresse munkatársainkat ügyfélszolgálatunkon vagy üzletünkben, akik hozzáértően és készséggel segítenek önnek, hogy a lehető legjobb döntést hozza meg. Mivel a műhely egyik alapgépéről van szó, a kínálat nagy és széles. Emiatt a kompresszor árakat a minőség mellett főleg az határozza meg, hogy mekkora teljesítményűt fogunk választani és mennyi kiegészítővel. Kompresszor vásárlásakor a következő márkákat szoktuk ajánlani ügyfeleinknek: Scheppach, Einhell, Extol, Hecht, Hyundai, Fieldmann, Neo és Verto gépek. Mi főleg a Scheppach gépeivel vagyunk leginkább megelégedve.

Ne feledje, hogy mi önért vagyunk és ezért mindig profi kompresszort (szerszámot) barkács áron kínálunk önnek itt a profibarkacs.hu-n.

 

Gyakori kérdések kompresszor vásárlásával kapcsolatban

Milyen kompresszort válasszak otthonra?

Otthoni barkács felhasználásra szerintünk egy 50 literes, egy dugattyús gépet érdemes beszerezni, olajmentes motorral.

Melyik kompresszor márkát érdemes választani?

Otthoni felhasználásra a Hyundai, Scheppach és Einhell gépeket szoktuk ajánlani.

Mekkora teljesítményű kompresszort rendeljek?

Otthonra egy 50 literes géphez bőven elég 1500-2000 Wattos teljesítmény. Efölött már ipari gépek rendelhetőek!

Szűrés

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!