Kerti kártevők elleni védekezés és növényvédelem

Helyszín - Kert
Idő - Teljes délután
Kategória - Kertgondozás és haszonnövények
Kategória - Kerti kártevők elleni védekezés és növényvédelem
Nehézség - 1
Nehézség - 2
Típus - Útmutató
Típus - Vásárlási segéd
Paprika betegségei képekkel

Ebben a bejegyzésünkben sorra vesszük a paprika betegségeit képekkel, hogy tisztában legyél vele, mi a gond, mit lehet tenni ellene? Szinte nincs olyan konyhakert hazánkban, ahol ne lenne legalább néhány tő paprika is ültetve. Sokunk kedvencét, a lecsó alapját is ez a burgonyafélék családjába tartozó zöldség adja, de pörkölt alapok is finomabbak vele, a ráérős hétvégi nyári reggelik mellé pedig mondhatni kötelező „darab”. Nézzük milyen paprika betegségek vannak, mikor és hogyan kell fellépni ellenük!

Mihala Ferenc
Módosítva | 2024. július 19.
Csupasz csiga elleni védekezés a veteményesben

A meztelencsigák a kertészek egyik legnagyobb rémálmai közé tartoznak, hiszen a fiatal palántáktól kezdve a legszebb virágokig mindent képesek elpusztítani a kertünkben. Ezek a puhatestűek, amelyek a legnedvesebb éjszakákon bújnak elő, nem csak hogy rendkívül szapora lények, de hihetetlen étvágyukról is hírhedtek. Miért érdemes közelebbről is megismerni őket, és milyen módszerekkel védekezhetünk ellenük hatékonyan? Merüljünk el a meztelen csigák világában, hogy megértsük, hogyan védhetjük meg kertünket ezektől az apró, de annál kártékonyabb látogatóktól!

Mihala Ferenc
Módosítva | 2024. július 14.
Paradicsom betegségei képekkel

A paradicsom betegségeire különösen figyelnünk kell, ha a kiskertben vagy a balkonon paradicsomot termesztünk, hiszen a paradicsom elég „kényes” zöldség. Nincs is jobb, mint a saját magunk termesztette paradicsomot falatozni a nyári, hétvégi reggelik mellé vagy egy jó kis házi lecsót készíteni a friss paprikából és paradicsomból! Ehhez viszont a paradicsom gondozása, a paradicsom betegségei elleni védekezés elengedhetetlen.

Herpácsi Gábor
Módosítva | 2024. július 08.
Barackfa betegségei képekkel

Ebben a bejegyzésben sorra vesszük a legrettegettebb barackfa betegségeket, hogy időben védekezhessetek ellenük. Az őszibarackfára és a nektarinra is veszélyes a levélfodrosodás vagy éppen a monilinia, de a rezes lemosó permetezés sokat tehet ellene, ha pedig megjelent a probléma, gombaölőszer alkalmazása is szükséges. A barackfa betegségeinek a hűvös, esős, párás idő kedvez, ezt pedig sajnos nem tudjuk befolyásolni. A megelőzésen van mindig a hangsúly, vagy a gyors beavatkozáson.

Herpácsi Gábor
Módosítva | 2024. június 19.