Útmutató

Helyszín - Kert
Helyszín - Konyha
Helyszín - Terasz
Idő - Fél óra
Idő - Kevesebb, mint 1 óra
Idő - Kevesebb, mint 2 óra
Idő - Kevesebb, mint 20 perc
Idő - Teljes délután
Idő - Több nap
Kategória - Ajándékötletek
Kategória - Autóápolás és autós kiegészítők
Kategória - Barkácsgépek és kéziszerszámok útmutató
Kategória - Dekoráció
Kategória - Fűnyírás és a gyep karbantartása
Kategória - Fürdőszoba felújítás
Kategória - Ipari megoldások és szerszámgépek
Kategória - Karácsonyi dekoráció
Kategória - Karbantartás
Kategória - Kerítés és térelválasztó ötletek
Kategória - Kertépítési ötletek és kertművelési projektek
Kategória - Kertgondozás és haszonnövények
Kategória - Kerti gépek és kéziszerszámok útmutató
Kategória - Kerti kártevők elleni védekezés és növényvédelem
Kategória - Kertrendezés és dísznövények
Kategória - Konyhafelújítás
Kategória - Konyhai tevékenységek
Kategória - Kültéri barkács és építési projektek
Kategória - Kültéri ötletek és projektek
Kategória - Medenceépítés és karbantartás
Kategória - Otthonfelújítási ötletek és projektek
Kategória - Szobanövények ápolása
Kategória - Terasz, erkély, kerti pihenő és árnyékolás
Kategória - Tűzrakóhely, grillezés és BBQ
Nehézség - 1
Nehézség - 2
Nehézség - 3
Típus - Ötletgyűjtemény
Típus - Útmutató
Típus - Vásárlási segéd
Paprika betegségei képekkel

Ebben a bejegyzésünkben sorra vesszük a paprika betegségeit képekkel, hogy tisztában legyél vele, mi a gond, mit lehet tenni ellene? Szinte nincs olyan konyhakert hazánkban, ahol ne lenne legalább néhány tő paprika is ültetve. Sokunk kedvencét, a lecsó alapját is ez a burgonyafélék családjába tartozó zöldség adja, de pörkölt alapok is finomabbak vele, a ráérős hétvégi nyári reggelik mellé pedig mondhatni kötelező „darab”. Nézzük milyen paprika betegségek vannak, mikor és hogyan kell fellépni ellenük!

Mihala Ferenc
Módosítva | 2024. július 19.
Kábeldob ár - melyik elegendő otthoni használatra?

A kábeldob árak széles skálán mozognak, akár 10 ezer forint környékén, de akár 60 ezerért is vásárolhatunk kábeldobot. De melyik elegendő otthoni használatra, milyen szempontok szerint válasszunk kábeldobot, melyik a legjobb kábeldob az egyes felhasználási módokhoz? Ezt járjuk most körbe, hogy beszerezhesd a számodra legjobb kábeldobot, és az elektromos kábelek rendezetten, biztonságosan rendelkezésre álljanak!

Herpácsi Gábor
Módosítva | 2024. július 16.
Csupasz csiga elleni védekezés a veteményesben

A meztelencsigák a kertészek egyik legnagyobb rémálmai közé tartoznak, hiszen a fiatal palántáktól kezdve a legszebb virágokig mindent képesek elpusztítani a kertünkben. Ezek a puhatestűek, amelyek a legnedvesebb éjszakákon bújnak elő, nem csak hogy rendkívül szapora lények, de hihetetlen étvágyukról is hírhedtek. Miért érdemes közelebbről is megismerni őket, és milyen módszerekkel védekezhetünk ellenük hatékonyan? Merüljünk el a meztelen csigák világában, hogy megértsük, hogyan védhetjük meg kertünket ezektől az apró, de annál kártékonyabb látogatóktól!

Mihala Ferenc
Módosítva | 2024. július 14.
Paprika palánta ültetése

A paprika a magyar konyha egyik alapvető hozzávalója. Nem csak ízével, hanem színével és vitamintartalmával is gazdagítja ételeinket. Az otthoni paprika termesztés azon túl, hogy gazdaságos és környezetbarát megoldás, igazi élményt is nyújt a kertészkedés szerelmeseinek. Azonban a bőséges termés kulcsa a megfelelően előkészített és ültetett palántákban rejlik. Ebben a bejegyzésben lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan nevelhetünk egészséges paprika palántákat, legyen szó szabad földről vagy balkonról, hogy konyhakertünk büszkeségei lehessenek. Akár kezdő kertész vagy, akár tapasztalt, ezek a tippek és tanácsok biztosan hasznosak lesznek számodra. Lássunk hozzá a paprika palánták ültetéséhez!

Mihala Ferenc
Módosítva | 2024. július 12.
Otthonfelújítási támogatás 2024

A 2024 július 1-jétől induló Otthonfelújítási Program, hivatalos nevén Otthonfelújítási Hitelprogram nem keverendő össze a korábbi években Otthonfelújítási Program néven futó, időközben már lezárt programmal. A július 1-jén induló program az Európai Unió által finanszírozott, és családiházak energetikai felújítását tűzi ki célul, míg az előző program általánosabb felhasználású volt.

Herpácsi Gábor
Módosítva | 2024. június 25.
Paradicsom betegségei képekkel

A paradicsom betegségeire különösen figyelnünk kell, ha a kiskertben vagy a balkonon paradicsomot termesztünk, hiszen a paradicsom elég „kényes” zöldség. Nincs is jobb, mint a saját magunk termesztette paradicsomot falatozni a nyári, hétvégi reggelik mellé vagy egy jó kis házi lecsót készíteni a friss paprikából és paradicsomból! Ehhez viszont a paradicsom gondozása, a paradicsom betegségei elleni védekezés elengedhetetlen.

Herpácsi Gábor
Módosítva | 2024. július 08.
Pálinkafőzés otthon kezdőknek

Pálinkafőzés otthon kezdőknek? Ma már ez is lehetséges… Hazánkban elterjedt, hogy a kertben megtermett gyümölcsök egy részéből pálinka készül, többnyire szeszfőzdében, bérfőzés keretein belül. Van, aki kimondottan pálinkafőzésre termel gyümölcsöt, míg mások a hasznavehetetlen vagy lehulló gyümölcsből álló cefréből főzetik a házi pálinkát. Napjainkban a modern és otthoni felhasználásra készült pálinkafőző üstök megjelenésével egyidejűleg lehetővé vált, hogy otthon, akár kezdőként készítsük el a jó minőségű házi pálinkát, amit aztán büszkén kínálhatunk vendégeinknek!

Herpácsi Gábor
Módosítva | 2024. június 21.
Barackfa betegségei képekkel

Ebben a bejegyzésben sorra vesszük a legrettegettebb barackfa betegségeket, hogy időben védekezhessetek ellenük. Az őszibarackfára és a nektarinra is veszélyes a levélfodrosodás vagy éppen a monilinia, de a rezes lemosó permetezés sokat tehet ellene, ha pedig megjelent a probléma, gombaölőszer alkalmazása is szükséges. A barackfa betegségeinek a hűvös, esős, párás idő kedvez, ezt pedig sajnos nem tudjuk befolyásolni. A megelőzésen van mindig a hangsúly, vagy a gyors beavatkozáson.

Herpácsi Gábor
Módosítva | 2024. június 19.
Öntöttvas bogrács kiégetése, avagy a beavatás

Manapság már minden családi ház udvarában elengedhetetlen egy tűzrakó hely. Hiszen gondoljunk csak bele: meleg nyári esték, egy finom bor, egy jó társaság. Természetesen ebből a körből a tűz pattogása, a jó gulyásleves vagy a pörkölt illata sem hiányozhat. A kertben, tűzön számos ételt el lehet készíteni, akár nyárson sült szalonnát, lecsókolbászt, vagy grillezhetünk is húsokat, zöldségeket. Az egyik klasszikus kerti főzés azonban minden bizonnyal a bográcsozás. Bográcsban többféle ételt főzhetünk, a leggyakrabban pörkölt, halászlé, paprikáskrumpli és lecsó készül bennük.

Mihala Ferenc
Módosítva | 2024. június 14.
Zárbetét csere szakember nélkül, bárkinek

Te tudod, hogyan működik egy zárbetét csere, szakember segítsége nélkül? Ha nem cseréltél még zárbetétet, akkor sem kell tartanod tőle! Némi kézügyesség és minimális szerszámigény kell csupán, és a zárbetét cserét szakszerűen el tudod végezni te magad is! Lássuk hát, hogyan kell zárbetétet cserélni, mire lesz szükséged hozzá, milyen lépéseket kell követned!

Mihala Ferenc
Módosítva | 2024. június 12.
Leggyakoribb fűnyíró hibák

A különböző típusú fűnyírók, aszerint, hogy elektromos, akkus, vagy benzines meghajtásúak eltérő hibajelenségeket produkálhatnak. A fűnyíró hibák között a leggyakoribbak például, hogy nem indul el a fűnyíró, az akkumulátor nem működik megfelelően, gyenge a vágási teljesítmény, esetleg a kerekeivel adódik probléma vagy mondjuk a robotfűnyírónál szalagszakadás történik. Van olyan fűnyíró meghibásodás, amit házilag is meg tudunk javítani, de van, amihez szakembert kell hívni.

Herpácsi Gábor
Módosítva | 2024. július 03.
Sárgarépa vetése

A sárgarépa vetése március elejétől nyár közepéig ajánlott, természetesen ez függ a fajta tenyészidőjétől. A sárgarépa vetése nem bonyolult, persze kell némi előkészület! Ha körültekintőek vagyunk, akár 60-110 nap múlva már a saját, mézédes gyökérzöldségünket fogyaszthatjuk a húslevesben, a salátában vagy bármilyen kedvelt ételben! Ez a narancssárga gyökérzöldség nemcsak levesekben, salátákban, főételekben állja meg a helyét, de ivólevek vagy ecetes savanyúság is készíthető belőle. Lássuk, hogyan kell a sárgarépát vetni, mire figyeljünk a sárgarépa vetése kapcsán!

Mihala Ferenc
Módosítva | 2024. június 05.
Fűnyíró kés élezése

A fűnyíró kés élezése megkerülhetetlen, ha füves területünk van, és szeretnénk, hogy gyorsan, szépen és hatékonyan tudjunk füvet nyírni. Mikor az új fűnyírónkat megvásároljuk, magától értetődő, hogy éles a fűnyíró kése, egy darabig nem kell hozzányúlni. De ha használjuk, ne adj Isten még itt-ott kavicsos is a kert vagy a szegélynél se szegélynyírót használunk, könnyedén csorbul a kés éle, ilyenkor viszont nincs mese, a fűnyíró kés élezését el kell végezni vagy végeztetni!

Herpácsi Gábor
Módosítva | 2024. június 03.