Karbantartás

Idő - Teljes délután
Kategória - Barkácsgépek és kéziszerszámok útmutató
Kategória - Fűnyírás és a gyep karbantartása
Kategória - Karbantartás
Kategória - Konyhai tevékenységek
Nehézség - 1
Nehézség - 2
Típus - Ötletgyűjtemény
Típus - Útmutató
Típus - Vásárlási segéd
Fűnyíró kés élezése

A fűnyíró kés élezése megkerülhetetlen, ha füves területünk van, és szeretnénk, hogy gyorsan, szépen és hatékonyan tudjunk füvet nyírni. Mikor az új fűnyírónkat megvásároljuk, magától értetődő, hogy éles a fűnyíró kése, egy darabig nem kell hozzányúlni. De ha használjuk, ne adj Isten még itt-ott kavicsos is a kert vagy a szegélynél se szegélynyírót használunk, könnyedén csorbul a kés éle, ilyenkor viszont nincs mese, a fűnyíró kés élezését el kell végezni vagy végeztetni!

Herpácsi Gábor
Módosítva | 2024. június 03.
Milyen bőröndös szerszámkészletet vegyek, ha nem egyesével vásárolnám a szerszámokat?

A bőröndös szerszámkészlet barkácsolóknak, otthoni felhasználásra és szakembereknek napi munkához is praktikus, persze nem mindegy milyet választunk, mi van benne és mennyiért? A legjobb bőröndös szerszámkészletek tartalmazzák azokat az alapdarabokat és plusz szerszámokat, melyekkel a legtöbb felmerülő ház körüli probléma elhárítható. Ha pedig többet is hajlandóak vagyunk rászánni és egy igazán profi szerszámkészletet vásárolunk, olyan szerszámok is kéznél lesznek, melyekre nagyon ritkán van csak szükség, mégis megkerülhetetlenek bizonyos helyzetekben.

Herpácsi Gábor
Módosítva | 2024. május 14.
Kültéri betonjavítás

Viszonylag gyakran szembesülhetünk azzal a problémával, hogy az ingatlanunkon lévő betonfelület egy idő után elkezdi az „öregedés” jeleit mutatni. Lehet, hogy már örököltük a beton placcunkat és a korábbi tulajdonos végezte a betonozást, úgy-ahogy betartva a technológiai sztenderdeket.

Mihala Ferenc
Módosítva | 2024. február 15.
Kültéri fa kezelése

A fából készült kültéri használati tárgyaink megfelelő ápolása kiemelt jelentőséggel bír, ugyanis a fa felületek megfelelő karbantartás nélkül nagyon hamar tönkremehetnek és elveszthetik időtállóságukat, valamint esztétikai értékeiket.

Rakj Rendet a Műhelyedben!

Egy rendezett műhely nem csak a szemnek öröm, de a munka is lényegesen hatékonyabb, gyorsabb, ha minden szerszámunk, és gépünk kéznél van. érdemes félévente, vagy akár gyakrabban átnézni, rendszerezni, beszerezni a praktikusabbnál praktikusabb rendszerezőket, tárolókat.