Munkaruha

A legtöbb munkahely megköveteli a munkaruha viselését, hiszen munkavégzés következtében érhetik olyan külső hatások a dolgozót, melyek károsíthatják az emberi egészséget valamint a saját ruházatot is.  A legfontosabb szempont, hogy legyen kényelmes, praktikus, és valóban biztosítsa a megfelelő védelmet.

Amit a munkaruháról, védőruháról tudni kell

Fontos tudni különbséget tenni munkaruha és védőruha között. Míg az utóbbinak az a funkciója, hogy valamilyen munkahelyi ártalomtól, vagy veszélytől óvja a munkavállalót, addig a munkaruhának nem kifejezetten a védelmi funkció az elsőszámú célja, hanem hogy a dolgozó meg tudja védeni a saját ruházatát az elhasználódástól és a különböző szennyeződésektől. A munkaruházatnak nem is kötelező a juttatása, bár kollektív szerződés keretein belül le lehet fektetni az erre vonatkozó rendeleteket. Használatuk nem igényel oktatást, vagy orvosi vizsgálatot, valamint semmilyen felülvizsgálathoz nem kötöttek.

 

Biztonságos környezetben, megfelelő munkaruházatot viselve sokkal hatékonyabb a munkavégzés – a munkavédelem célja

Muszáj minden munkahelyen egy egészséges és egy biztonságos környezetet kialakítani. Ennek kerete a munkavédelem, aminek az a célja, hogy megelőzzük a munkahelyi baleseteket, és ne következzen be semmilyen egészségügyi károsodás. Nem elég, ha csak kialakítják magát a munkavédelmet, ezt fent is kell tartani. Tesztelni kell és mindig fejleszteni. Szorosan összefügg maga a munkavédelem és a munkáltató valamint a munkavállaló közötti együttműködés kialakítása és működtetése, valamint a balesetek megelőzése. Leegyszerűsítve úgy is fogalmazhatunk, hogy a munkavédelmi folyamatok és a felszerelések biztosítják azt, hogy a munkavégzés közben ne történjen baleset.

Munkaruha

Milyen női és férfi munkaruhákból válogathat a munkavállaló?

Munkaruhának minősülnek a webáruházunkban található derekas munkásnadrágok. Rengeteg márka, szín és típus közül lehet válogatni, így biztosan mindenki megtalálja azt, ami a legjobban illik hozzá. A Yato mint tudják sokan, egy kifogástalan minőség a szerszámok és a gépek területét illetően, nincs ez másképp akkor sem, ha munkaruházatról van szó. A Neo női és férfi munkaruháit termékeket piacvezetőként tartjuk számon, így a Neo farmer munkásnadrágokra is érdemes egy kis figyelmet fordítani. Nem csak farmer, de pamut és polyester anyagokból készült termékek közül is válogathat.

Kantáros munkanadrág, derekas munkandrág, munkakabát rendelése

A kantáros munkásnadrágok elsődleges célja, hogy helyettesítse vagy védje a szennyeződésektől a munkavállaló ruházatát. Webshopunkban megtalálhatók a Neo Tools kantáros munkásnadrágok. Ezek a darabok követik a trendet, kényelmesek és maradéktalanul ellátják feladatukat. A munkaruházatokhoz sorolhatunkkiegészítőket is, mint például az Extol Premium nylon övet, amit szerszámtartóhoz ajánlunk, de ugyan itt megtalálja a Neo kötött csősálát vagy a Neo övet a munkásnadrágokhoz. Vannak napok, amikor időjárástól függően úgy érezhetjük, a kabát túl meleg, de egy pulóver ellenben kevés a napközbeni tevékenységek elvégzéséhez. Ilyenkor nagyon nagy hasznát lehet venni egy csúcsminőségű munkamellénynek. A Neo márka egyik darabja egy olíva ujjatlan dzseki, amit ki is lehet fordítani, de természetesen több típust megtalál nálunk, mint például a Neo melegítő munkamellény prémiumot, vagy a Neo melegítő munkamellény oxfordot. A munkadzsekik között a nők és a férfiak is kedvükre válogathatnak, hiszen sok gyártó, mind a két nemre gondolt. A Neo női kötött munkadzseki softshell betétekkel egy remek választás, de ezt a típust a férfiak is kedvelik, persze a nekik szánt kialakítással. Aki olyan munkakörben dolgozik, ahol sötétben is szükséges jól láthatónak lenni, annak felhívjuk a figyelmét arra, hogy a Neo fényvisszaverő munkadzseki, kapucnival már elérhető nálunk is. Ha már itt tartunk, a fényvisszaverő tulajdonsággal a Neo overall is bír, sőt, még praktikus térdvédőkkel is fel van szerelve, valamint szolid, de sok mindent elnyelő zsebekkel is. Akár még egy profi akkus fúrócsavarozót  is könnyedén bele tud helyezni. Ha már a munkadzsekik viselése túl lengének minősül, érdemes váltani munkakabátra, hogy alkalmazkodjunk a téli időszak mínuszaihoz. Egyik közkedvelt darab a Neo munkakabát, ami 35 % pamutot és 65 % polyestert tartalmaz, valamint többfunkciós zsebekkel van ellátva, ahol kényelmesen elférnek a munkához szükséges szerszámok.

 

Mindenféle munkához ajánljuk ezeket a ruhadarabokat, az autószerelők, a villanyszerelők és több már szakma szakemberei is előszeretettel viselik. A burkoló szakemberek nem csak a csempevágókat találják meg nálunk, de nagy hasznát fogják venni a munkavédelmi felszereléseknek is.

Mindenképp érdemes figyelmet szentelni ezeknek a csúcsminőségű daraboknak, hogy magasszintű védelmet nyújtsanak Önnek a munkavégzés során. Kérdéssel kapcsolatban, munkatársaink örömmel segítségére lesznek. Legyen szó akár NEO, vagy YATO munkaruháhról, nálunk mindkét márka termékeit  megtalálja.

 

Gyakran felmerülő kérdések a munkaruházattal kapcsolatban

Hol érdemes beszerezni a női munkaruhákat?

Webáruházunkban a férfiak és a nők is megtalálják a legtesthezállóbb munkaruházatot. Ár érték arányban szinte a legjobbat kínáljuk, így széles skálán mozog a választék.

Milyen minőségűek a Neo márka munkaruhái?

Egyik legjobb minőség, ami a munkaruhapiacon található. Bátran ajánljuk minden vásárlónknak. Pozitív visszajelzéseket kapunk a megvásárolt termékekről, hiszen strapabírók, kényelmesek és nagyon praktikusak.

Van-e különbség a munkaruha és a védőruha között?

Sokan veszik egy kalap alá a kettőt, mégis számos különbség van közöttük. Míg a munkaruha a munkavállaló saját ruházatát védi, addig a védőruha a külső hatások elleni védelemben jeleskedik.