Döngölőgép

A döngölőgépek vagy más néven döngölőbékák között talpméretük, súlyuk, tömörítő erejük szerint sokféle típus létezik, minden felhasználó megtalálhatja az igényeihez leginkább megfelelőt. A nagyobb döngölők erőteljesebb tömörítő képességgel bírnak, ugyanakkor használatuk megterhelőbb, fárasztóbb a súly miatt. A legoptimálisabb, ha a döngölőgép a lehetséges legnagyobb tömörítő erő biztosítására képes a legkisebb szükséges súly mellett. Webáruházunkban AGT, Scheppach, Enar és Hecht döngölőbékák közül választhat kiváló ár-érték arány mellett.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
42 190 Ft - 4 890 000 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
7 termék
7 termék

Döngölőgép funkciója

A döngölők funkciója a talajtömörítés. Ez a folyamat lehetővé teszi a talaj teherbíró képességének növelését és csökkenti az ülepedés mértékét. A talaj térfogatsűrűsége növekszik a döngölés során, a részecskék átrendeződnek, egymáshoz közelebb szorulnak, tömörödnek, közben pedig kiszorul a közéjük ékelődött levegő. A döngölőbékákkal mechanikus módon tudjuk a talaj egységnyi térfogatsűrűségét növelni.

Döngölőgépek, döngölőbékák tömörítő ereje

A döngölők több csoportba sorolhatók a tömörítő erejüknek megfelelően:

  • döngölés
  • vibrálás
  • statikus tömörítés

A tömörítő erő kifejtésének módja szerint bonthatók a fenti 3 csoportba ezek a berendezések. A döngölés és vibrálás abban tér el, hogy a tömörítő eszköz milyen amplitúdóval bír (bejárt úthossz) és milyen rezgésszámmal. A döngölés általában erősebb tömörítő erőt jelent, mint a vibrációs módszer.

Hol használnak döngölőket?

Építési munkáknál, ház körüli karbantartási munkák esetén, közműépítésnél, építési munkagödröknél szükség lehet a talaj tömörítésére, ezáltal a döngölőbékák használatára. A döngölők kiválóak homok, kavics, agyagos talaj vagy vegyes talaj tömörítéséhez ott is, ahol például más típusú gépekkel nem lehet dolgozni, gondoljunk csak házfalak mentén szükséges tömörítésre vagy munkagödrök esetére.

Döngölőgépek jellemzői

Az optimális döngölők jól ki vannak egyensúlyozva, emelési pontjuk alacsonyan van. A nem túl széles markolat támogatja a szűk helyeken pl. árkokban történő munkavégzést, megfordulást. Sok esetben alkalmaznak a gyártók műanyag üzemanyagtartályt, melynek jelentősége abban áll, hogy hosszabb idejű tárolás esetén is kizárható a korrózió. A körbefutó stabil, erős védőkeret a motornak nyújt megbízható védelmet. Az olajszint ellenőrzéséhez gyakran építenek be ellenőrző ablakot a vibrátorházba. A legkorszerűbb modelleknél a sebesség is szabályozható a különböző munkákhoz igazodóan.

döngölőgép

Scheppach vibrációs döngölőgép – az egyik legjobb ár-érték arányú berendezés

A VS 1000 vibrációs döngölőgép kiváló ár-érték aránnyal bír, és nagyszerű segítőtársa lesz, ha építkezik, karbantartási munkákat végez a ház körül, vagy építési munkákkal foglalkozik. A döngölő tökéletesen alkalmas a homok, a kavics, az agyagos talaj vagy vegyes talaj, tömörítéséhez olyan helyeken is, ahol más géppel nehezebb dolgozni, úgymint a házfalak mentén, közműépítéseknél, építési munkagödröknél stb. A gépet nagyon kényelmesen és egyszerűen lehet kezelni a masszív, acélkereten elhelyezett kezelőegységgel. Az acélkeret egyben védi a motort és a sebességváltó érzékeny részeit az esetleges sérülésektől. Az egész gépet rendkívül jól kiegyensúlyozták, ennek köszönhetően nagyon könnyű tartani vele a döngölési irányt munka közben, ami ebben az árkategóriában meghaladja az átlagon felüli értéket. A magas 1000 kg-os ütőerő miatt könnyen alkalmazható bármilyen talajtömörítési feladathoz. A világ egyik legnagyobb motorgyártója által készített motor érzékeny szűrőberendezéssel van ellátva a poros környezetben végzendő munkákhoz, könnyen indítható, csendes, megbízható és gazdaságos az üzemanyag fogyasztása is. A komfortosabb munkavégzéshez a gépkeret hatalmas gumírozott rezgéscsillapítókon van elhelyezve. A görgők a gép tartozékai, amelyek lényegesen megkönnyítik annak mozgatását.

ENAR PH70E – egy profi döngölőbéka

Az Enar nagyteljesítményű döngölője Honda GX120RT motorral van szerelve, erőteljes ütőerő kifejtésre képes. Talprésze könnyű ugyanakkor fokozottan kopásálló. Egyszerűen használható a gázkar is, és ütés elleni védelemmel is el van látva. A szerkezeti elemek különleges hőkezeléssel készült alumínium kialakításúak, a kényelmes fogantyú és görgők egyszerű mozgatást tesznek lehetővé.

Kiváló berendezés csatornákhoz és bármely keskeny munkaterületen történő tömörítéshez is. Az erőteljes ütő erő, a frekvencia és a nagy talp szélesség alkalmassá teszik az Enar gépét kemény talajok tömörítésére is.  A berendezés ráadásul hatékony, 3 lépcsős légszűrő technológiával felszerelt, a nehezebb, nagyobb és finomabb szemcsék szűrésére.

Döngölőgépét is rendelje a Profibarkácstól!

A Profibarkács kínálatában minden olyan gépet, szerszámot megtalál, ami az építőipari munkákhoz szükséges. Legyen szó betonvashajlító- és vágógépről vagy éppen szállítógépről, a kínálat óriási, a gépek sokféle teljesítménnyel, funkcióval választhatók.

Néhány kattintással kényelmesen házhoz rendelheti kiválasztott gépeit, szerszámait, ráadásul, ha regisztrál, a későbbiekben minden rendelésnél élvezheti a törzsvásárlóknak járó előnyöket!

 

Gyakori kérdések a döngölőgépek vásárlásakor

A döngölőgépek elektromosak?

Nem, benzinmotorral szereltek.

A döngölőbékák közül melyik a legjobb?

Az elvárások és az alkalmazási területek is eltérőek, így lehet, hogy valakinek egy kisebb teljesítményű, míg másnak egy profi nagy teljesítményű döngölőre van szüksége. Webáruházunkban forgalmazott döngölők mindegyike kiváló minőségű, de eltérő paraméterekkel rendelkező berendezések.

Célszerűbb nagyobb döngölőt választani, erősebb lesz?

A nagyobb gépek tömörítő ereje általában jobb, ugyanakkor nehezebbek, nehézkesebb a kezelésük.