Fűkasza

Kertünk szépsége leginkább a rendezettségben és összhangban rejlik. Akinek nagy udvar tartozik az otthonához, az bizonyára tudja, hogy nagyon sok időt és energiát kell fordítani arra, hogy ezt a szépséget fenntartsa, hiszen az év minden szakában bőven van mit tevékenykednünk kint. Ehhez remek választás egy jó minőségű fűkasza!

 

Gyepünk, hogy mindig a legjobb formájában pompázzon, nagyon nagy odafigyelést igényel. A fű nyáron folyamatosan nő, így azt gondoznunk kell. Általában mindenki, aki füves kerttel rendelkezik már beszerzett a vágáshoz egy olyan fűnyírót, amivel kényelmesen és rövid időn belül elvégzi a feladatát. Ez esetben viszont az is nagyon hamar kiderült, hogy vannak olyan részek, ahová a fűnyíró, méretéből adódóan képtelen odaférni. Gondolunk itt a ház fala mentén kimagasló füves területre, vagy amikor dísznövényeinkben sem szeretnénk kárt tenni, ezekre a problémákra tökéletes megoldást nyújtanak a fűkaszák. Persze, ha műfű kerül lefektetésre, akkor nem kell kaszálni sem. :)

 

Mit kell tudni magáról a fűkaszáról?

A fűkasza egy motoros kiskép, melyet kerti, de akár mezőgazdasági célokra is alkalmaznak. Leginkább gyomirtásra, kisebb fák vagy kinövések kivágására használják, melyek nehezen elérhetőek fűnyíróval. Nagyon sokoldalú eszközről van szó. Forgófejjel rendelkeznek, így számos tartozék rögzíthető rá, például damilos fűnyíró vagy körfűrész, így sok feladatot képesek ellátni. Három elterjedt típusa van, az elektromos, a benzinmotoros és a vezeték nélküli, azaz akkumulátoros változat.

A Profibarkács weboldalán többek között a fűnyírók és a fűkaszák terén is nagyon széles a választék, bármelyik változatukat megtalálja nálunk. Több gyártó termékeit tárjuk Ön elé, hogy biztosan azt vihesse haza, ami Önnek a leginkább megfelel.

 

Elektromos fűkasza

Az elektromos fűkaszákat nagyon népszerűek a vásárlóink körében. A vezetéket bedugja az áramforrásba, és percek alatt elvégzi a vágási teendőket. Akár a járdára nőtt gyepet szeretné egyenesre vágni, akár a bokrok alatt szeretné szintre vágni a füvet, ezekben a gépekben garantáltan nem fog csalódni. A vezetékre ellenben nagyon oda kell figyelni, nehogy a munka során véletlenül átvágja. Talán ez a legnagyobb hátránya az elektromos fűkaszáknak, a vezeték, mivel nyilvánvalóan csak azon a területen tud nyírni, ameddig a kábel engedi, de hatékonyságukon ez nem változtat.

Csapatunk bátran ajánlja Önnek a Hecht elektromos fűkaszáit. Úgy gondoljuk és a tapasztalatok is azt mutatják, hogy ár-érték arányban kiváló minőségű eszközök, hiszen a gyártók is kifejezetten figyelnek a gyártás során, hogy csak jó minőségű anyagok felhasználásával történjen az előállítás. Kifejezetten kedveljük a Hecht 1400w típusát, nagyon csendes és strapabíró, valamint előnyére válik, hogy mentes mindenféle káros anyag kibocsátástól. Megnyerő lehet még az Ön számára a Riwall Pro REB 1223 elektromos fűkaszája is, amivel élvezet lesz a munka a kertben. Ha pedig már a füvet trimmeli, érdemes lehet a bokrokat is, ehhez választhat a webshopból egy sövényvágót.


Akkumulátoros fűkasza

Az akkumulátorral működő fűkaszák esetében sincs káros anyag kibocsátás, ráadásul a vezetékekkel sem kell bajlódnia. A nagy kapacitású akkuk biztosítják a több órán keresztül tartó folyamatos munkavégzést. Nincs helyhez kötve, akár a kert legtávolabbi sarkában is olyan méretűre alakítja gyepét, amilyenre csak szeretné. Viszonylag csendesek használat közben, így azon sem kell gondolkodnia, vajon zavarja-e a szomszédokat. Szintén több gyártó által piacra dobott fűkasza közül válogathat nálunk, a megbízhatóságuk és pénztárcabarát tulajdonságuk miatt, mi a Yato és Einhell akkumulátoros gépeit részesítjük előnyben.Benzines fűkasza

A benzinmotoros fűkaszák valamennyivel nagyobb teljesítményű gépeknek számítanak, mint az elektromos vagy akkumulátorral működő társaik, talán ezért is hangosabbak használat közben. A magas fordulatszámnak és nagy kapacitású motornak köszönhetően, a legerősebb szárú fűfélével is megbirkóznak. Érdemes odafigyelni a megfelelő üzemagyag alkalmazására is, hogy növeljük a gépünk élettartamát.

Ebben az esetben is, pozitív tulajdonságnak számít, hogy bárhová könnyedén magával viheti, és nem akadályozzák a felesleges kábelek és vezetékek. Vásárlóink visszajelzései alapján, bár nem sokkal tér el más gyártók termékeitől, azt lehet mondani, hogy a benzines fűkaszák közül, mégis a Fieldmann márka a legnépszerűbb, de a vásárlások számát alapul véve, számottevő a Media Line Benzines multifunkciós fűkasza beszerzése is, ami a feltéteket is biztosítja.

Talán a benzinmotoros fűnyírók terén, a választási paletta szélesebb, pontosan azért, mert nekünk fontos, hogy Önnek legyen több opció és ki tudja választani a legalkalmasabb segítőjét. Kényelmes használatot biztosítanak, hogy Ön munka közben ne fáradjon el túlságosan és maradjon ideje Önmagára és családjára is.

Bármelyik típust is választja, ne feledkezzen meg arról, hogy fűkaszálásnak van egy olyan rossz tulajdonsága, hogy bármennyire is óvatosan végzi feladatát, gyakran megesik, hogy a levágott fűszálak vagy kisebb kavicsok nagy erővel akár a szemünkben is végezhetik. Ennek elkerülése érdekében mindenféleképp nézzen szét webáruházunkban és a megfelelő kerti gépe kiválasztása után, lepje meg magát egy csúcsminőségű védőszemüveggel.

Ha még most sem biztos döntésében és segítségre lenne szüksége a választást vagy a vásárlást illetően, hozzáértő munkatársaink mindenben segítségére lesznek, hogy ezáltal is növekedjen a megelégedett vásárlóink száma.

Gyakori kérdések

Mikor van szükségünk fűkaszára?

Ahová a hagyományos fűnyírók nem érnek el, vagy nem férnek be, ott kiváló szolgálatot tesz egy remek fűkasza. A gyomirtás pillanatok alatt elvégezhető vele, de kisebb fák vagy kinövések irtására is alkalmasak.

Milyen fajtái vannak a fűkaszának?

Működési elvet tekintve megkülönböztetjük az akkumulátorral működő típusokat, az elektromos gépeket és a benzinmotoros fűkaszákat. Mindegyik szerszám tökéletesen ellátja a funkcióját.

Melyik a legideálisabb típus egy nagyobb terület nyírásához?

Ha nagyobb területet szeretne megállás nélkül fűkaszálni, érdemesebb beszerezni egy benzines fűkaszát. Nem kell az elektromos kábelekkel bajlódnia, nem fog lemerülni az akkumulátor idő közben. Nagy teljesítményű motorok biztosítják a hatékony munkavégzést.