Drótháló kapocs

A drótháló kapocs , drótfűző kapocs lényegében egymáshoz rögzíti a dróthálót és a feszítődrótot fixen, stabilan. A drótháló kapocs használatával kapcsolatban az ajánlás, hogy két oszlop között kétszer legyen rögzítve a drótháló a feszítő dróton, hogy a kerítés ne lógjon be és ne is domborodjon.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
2 termék
2 termék

Drótháló kapocs, drótfűző kapocs használata

Ha új dróthálót kell telepíteni, netán a meglévőt javítani, a drótháló kapocs nélkülözhetetlen a munkához, akárcsak a drótháló kapcsozó fogó.  

A drótháló kapocs egyébként más huzalok összefogatására is használható, melyek a dróthálóhoz hasonló vastagságúak, és körbe éri a drótháló kapocs. Arra figyelni kell, hogy a drótháló kapocs és a drótháló kapcsozó fogó kompatibilis legyen egymással!

A drótháló kapcsok lehetővé teszik a drótháló és feszítő drót gyors és stabil rögzítését. Ha speciálisan kialakított drótháló kapcsozóval végezzük el ezt a műveletet, rendkívül erős kötés jön létre a két huzal között, ráadásul minimális erőkifejtés szükséges.

Ebbe a praktikus szerszámba kell betölteni a megfelelő drótháló kapcsokat, és a rögzíteni kívánt pontoknál össze kell nyomni a szerszám forgórészeit. Ilyenkor történik meg az, hogy a fogó a fémkapcsot a dróthuzalok köré fonja, stabilan egymáshoz rögzíti azokat. Ez jóval gyorsabb módja a drótháló telepítésének, mint a kézi összedrótozás.

 

 

Drótháló kapcsok horganyzott acélból

Webáruházunkban kiváló minőségű, horganyzott acélból készült drótháló kapcsokat, drótfűző kapcsokat forgalmazunk. A horganyzás vagy galvanizálás során az acélt folyékony cinkbe (horganyba) mártják.

A horganyfürdőben töltött idő és az igen magas, nagyjából 450 C fok körüli hőmérséklet eredményeképpen a horgany az alapfém felületével összeötvöződik, felületére rakódik. Minél több időt tölt az alapfém ebben a horganyfürdőben annál vastagabb horganybevonat lesz rajta. A horganyzott acél kiválóan ellenáll a korróziónak.

 

Drótkerítés telepítés drótháló kapoccsal

A dróthálók, drótkerítések széles körben elterjedtek, hiszen áruk megfizethető, telepítésük viszonylag egyszerűen kivitelezhető. Egy jobb minőségű drótháló esetén akár 2 évtizedre is megoldható az elkerítés, leválasztás, tulajdon körbekerítés. A dróthálók huzalai bevonatosok vagy bevonat nélküliek lehetnek, szakítószilárdságuk legalább 350-600 N/nm között van.

Ha bevonatos a huzal, lehet rajta horgany, aluhorgany, PVC vagy polietilén, horgany és PVC vagy PE, de akár speciális festékkel bevont fajta is. Többféle vastagságban, különböző bevonattal és különböző bevonat vastagsággal elérhetőek a dróthálók, a telepítésük pedig célszerszámokkal, megfelelő segédeszközökkel gyorsan és könnyen elvégezhető.

A drótkerítés telepítéséhez ma már elengedhetetlen a speciális drótháló kapocs, vagy drótfűző kapocs mely kapcsozó fogóba tölthető, és a drótháló és feszítődrót között stabil kötést eredményez. A drótháló kapcsok jóval hatékonyabbak, mint a régebben alkalmazott módszer, mikor drótot hajlítva fogatták össze a dróthálót a feszítődróttal.

 

Drótháló kapocs használatának előnye

A jó minőségű drótháló kapocs, drótfűző kapocs hihetetlenül megkönnyíti a drótkerítés telepítését, vagy egyéb huzalok, drótok stabil összefogatását. Nem kell többé drótok hajlításával bajlódni, a drótháló kapocs és a drótháló kapocs fogók hihetetlenül eredményesen, rövid idő alatt, de hosszú távon is megbízható módon hozzák létre a huzalok közötti kötést.

 A neves gyártók termékei horganyzott acélból készülnek, akárcsak a webáruházunkból is megrendelhető Vorel drótfűző kapocs 600 darabos kiszerelésben. A Vorel márka a lengyelországi TOYA S.A szerszámgyártó és forgalmazó vállalat kiváló minőségű szerszám márkája, a cég több, mint 20 éves gyártói tapasztalattal rendelkezik. A Vorel elsősorban az ezermesterek, barkácsolók kedvelt márkája, de az építőiparban tevékenykedők körében is népszerűek, keresettek termékei. Akárcsak a drótháló kapocs, a gyártó egyéb termékei is jó minőségűek és kedvező áron elérhetőek.

Drótháló kapocs

Drótháló kapocs a Profibarkácson

A drótháló kapocs és a vele kompatibilis drótháló kapocs fogó is olyan barkácseszköz, melyeknek minden ezermester, szakember szerszámosládájában, szerszámostáskájában helye van!

Drótkerítés telepítésekor vagy hasonló átmérőjű huzalok stabil összefogatásakor leghatékonyabban drótháló kapoccsal és fogóval tudja a munkát elvégezni. A megfelelő célszerszámok használata nemcsak gyors és egyszerű munkavégzést, de minőségi végeredményt is biztosít.

A Profibarkácson a drótháló kapcson kívül a rögzítéstechnika kimeríthetetlen eszköztárát megtalálja, melyekkel bármilyen felmerülő rögzítési feladat elvégzése gyerekjáték lesz! Csőbilincsek, facsavarok, kötöződrótok, kábelkötegelők, seeger gyűrűk óriási választékban, csak hogy néhányat említsünk a több száz kiváló minőségű rögzítési feladatokat ellátó eszközök közül. Mindig neves gyártók termékeit találja webáruházunkban, melyekről biztosan tudjuk, hogy nem fognak Önnek csalódást okozni.

 

Drótháló kapoccsal kapcsolatos kérdések

 

A drótháló kapocs miből készül?

A legjobb minőségű drótháló kapocs horganyzott acélból készül, mely időtálló felületvédelmet biztosít.

A drótháló kapocs bármilyen drótháló kapcsozó fogóval működik?

Nem, figyelni kell rá, hogy a kapocs és a fogó egymással kompatibilis legyen.

A drótháló kapocs sokáig bírja?

Igen, a drótháló kapoccsal stabil kötést lehet elérni, hosszú évekig vagy akár évtizedekig megfelelően összefogják a dróthuzalt és a feszítődrótot.