Állítható villáskulcs

Egy állítható villáskulcs egy garázsból sem hiányozhat, a mesteremberekről és szerelőműhelyekről nem is beszélve! Több méretű hagyományos villáskulcsot is képes helyettesíteni, ráadásul a köztes méretű csavarok sem fognak ki rajta. Webáruházunkban szabályozható villáskulcsból is óriási a választék, közel 60 féle típus közül választhatja ki azt, amelyik kosarában landolhat. Barkácsolók, szakemberek, ezermesterek, műhelyek, vállalkozások kéziszerszámai között alapdarab egy villáskulcs, az állíthatóság pedig még több potenciált tartogat.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
1 190 Ft - 14 290 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
81 termék
81 termék

Az állítható villáskulcsok előnye


Az állítható csavarkulcsok esetében a két szorító pofa közül az egyik adott intervallumon belül állítható. A kulcsokat különféle nagyságban, többféle szerkezeti kivitelben készítik, ezeknek eltérhet alakjuk, az állíthatóságot biztosító alkalmazott mechanizmusuk is.  Nem minden munkához felel meg minden állítható nyílású csavarkulcs. Egyes helyzetekben akadályozhatja a csavarfejhez, anyához történő hozzáférést, ekkor előfordul, hogy nem állítható kulcsnyílású csavarkulccsal boldogulunk csak.

 Ha nem állítható a villáskulcs nyílása, minden csavarmérethez másikat kell használni. Ezért vannak előnyben a készletek, mert minden szabványos méretű kulcsot tartalmaznak, hogy mindig ki lehessen választani az éppen feladatként felmerült csavar meghúzásához vagy oldásához szükséges méretet.

 Egy egész villáskulcs készlet megvásárlása nagyobb kiadás, mint egy darab állítható villáskulcsot venni, ugyanakkor ezek csak adott mérettartományban állíthatók, és pontosságuk elmaradhat a fix típusoktól – ez leginkább az olcsóbb típusoknál fordulhat elő. Mindegyiknek lehet tehát előnye és hátránya is.

Műhelyének elengedhetetlen biztonsági kelléke a munkavédelmi kesztyű! Nézzen szét kínálatunkban.

 

Állítható villáskulcs

Állítható racsnis villáskulcs

Webáruházunk kínálatában az állítható racsnis villáskulcsok is megtalálhatók, ezeknél a működési elv az, hogy a racsni egy mozgó háromszög alakú betét, melynek a belső oldala fogazott. A csavar meghúzása pillanatában a fogazata ráfeszül a csavarra, ezek a fogak segítik, hogy ne csússzon és ne forduljon el a meghúzáskor a csavar. Ezután már, amikor húzunk, nem emeljük le a villáskulcsot a csavarról, hanem az ellenkező irányba mozgatva a kéziszerszámot, a racsni kiold és egy sínen csúszva engedi a kéziszerszámunk elfordulását a csavaron, nyomaték nélkül. Nem szükséges folyamatosan újra ráilleszteni, ezáltal kevésbé van kopásnak kitéve a szerszám és a csavar is.

Milyen a jó állítható villáskulcs?

Fontos, hogy masszív, nagyszilárdságú legyen, például króm-vanádiumból, szénacélból. A jól kialakított állítható villáskulcs a védi a csavarozott elemeket, az erő nem tevődik át közvetlenül a csavar vagy anyacsavar szélére. A súlya nem nehéz, ráadásul a pofa és a kulcs fejének esetleges vékonyabb kivitele megkönnyíti a nehezen hozzáférhető helyek megközelítését. Nem utolsó szempont, ha a markolat csúszásgátló bevonattal rendelkezik. Ez triviális olajos, zsíros alkatrészekkel való bánáskor.

A beállított méretnek stabilan kell tartani, nem jó, ha lötyög, ellenkező esetben tönkre teszi a csavarfejeket.

A villáskulcs nem összekeverendő a csillagkulccsal, ez utóbbi teljesen körülöleli a csavart, míg a villáskulcs csak egy részét.

A méretre állítható csavarkulcsokat nyugaton és délen angolkulcsnak nevezik, Lengyelországban és Dániában ugyanezt svédkulcsnak.

 

Villáskulcs, állítható villáskulcs

A villáskulcs a csavaranyák és hatlapfejű csavarok meghúzására, lazítására alkalmas. Nem öleli teljesen körbe a csavart a csillagkulccsal ellenben, a feje általában 15-22 fokos szögben el van fordítva, ennek célja a csavarozás könnyítése. Háztartási, barkács célokra általában 6-22 mm közötti villáskulcsok megfelelőek, a 30 mm-nél nagyobbak már speciális gépek szerelésénél szükségesek.

Az állítható villáskulcsok fokozatmentesen állíthatók a különböző méretű csavarfejek meghúzásához vagy éppen lazításához. Kellően rá kell szorítani a csavarra, hogy ne legyen „játéka”, különben a csavar fejét kerekre koptatja.

Franciakulcs az állítható villáskulcsok között

A franciakulcs hasonló a villáskulcshoz. Abban tér el, hogy van rajta egy tekerő, aminek segítségével megfelelő méretre állítható a vége. Ha rendelkezünk legalább két franciakulccsal, kisebbel és nagyobbal, azzal jó esetben elvégezhető ugyanaz, mint egy villáskulcs készlettel, vagy egy állítható villáskulccsal.

Webáruházunkban 0-45, 0-55, 0-65 mm-es változatokban rendelhető ez a praktikus kéziszerszám.

Állítható villáskulcsok a Profibarkács webáruházból

A Profibarkács webáruház mindig szem előtt tartja, hogy minőségi kéziszerszámokkal, gépekkel szerelje fel virtuális polcait, a vásárlók megelégedésére. Yato, Neo, Top Tools, Topex, Extol, Vorel, Fortum állítható villáskulcsok, franciakulcsok, állítható csillagkulcsok közül választhatja ki a szerszámosládájába szánt darabokat.

Az állíthatóság egy óriási plusz a kulcsok esetében, hiszen egy szerszámmal több méretű csavar meghúzása, lazítása is lehetséges. A legjobb minőségű franciakulcsok, villáskulcsok stabil és csúszásmentes fogást biztosítanak, sőt egyes gyártók termékei zsír és olaj elleni védelemmel is rendelkező markolattal rendelkeznek, melyek például autó- vagy gépszerelésnél, olajos helyen történő alkalmazásnál is biztosan stabilan a kézben maradnak.

Nézzen körbe webáruházunkban, és szerelje fel műhelyét, háztartását minden szükséges kéziszerszámmal, géppel, hogy minden kéznél legyen, mikor elvégzendő feladat van. Regisztráljon, rendeljen, és használja ki a továbbiakban elérhető kedvezményeket.

 

Kérdések az állítható villáskulcs vásárlásával kapcsolatban

 

Gépszereléshez keresek 30-40 mm-es csavarokhoz állítható villáskulcsot vagy franciakulcsot. Melyiket ajánlják?

Van 0-45 mm-ig használható franciakulcsunk, de ha picit többet is áldozna rá, figyelmébe ajánljuk a NEO 53 mm-ig állítható villáskulcsát, metrikus skálával, praktikus fejkialakítással, csúszásmentes markolattal. A nehezen hozzáférhető helyekhez is.

Az állítható villáskulcs ugyanaz, mint a csillagkulcs?

Nem, a villáskulcs csak a csavar egy részét fogja körbe, a csillagkulcs az egészet.

Autós műhelybe melyik márkájú állítható villáskulcsokat érdemes venni?

A NEO termékeit javasoljuk, masszív, megbízható termékek, napi használatra is, a professzionális igényeknek is megfelelnek.