H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Betonvibrátor és tartozékai

A betonvibrátor, vagy más néven tűvibrátor egy igencsak hasznos szerszám, amikor a beton kiöntése során tömöríteni kell. Csak tömörítéssel érhető el a megfelelő szilárdságú és sűrűségű beton. Ezt a folyamatot kézzel és géppel is lehet végezni, nyilván betonvibrátor használatával sokkal egyszerűbb. A kiváló végeredmény eléréséhez jó minőségű beton tömörítő gépre van szükség, melyek a Profibarkácstól könnyedén beszerezhetők. Ismerni kell az opciókat,  és szinkronba hozni az igényekkel.

Mire szolgál a betonvibrátor?

 

A beton tömegének tömörítésére szolgál, az elérhető legnagyobb összetartás és egyenletesség érdekében. Az építési folyamat egyik kulcs feladata a szerkezeti beton tömörítése. Ez a  betonban kiszorítja a szemcsék közötti vizet, mely száradás után üres helyeket hagyna, sokszor légbuboréknak látszanak. Lényegében a frissen öntött beton rázásával eltávolítja a fölös légbuborékokat és vizet. A beton vastagodását érjük el a művelettel,  a beton kisimul, egyenletessé válik a szakszerű munka során.

A tömörítéssel kevésbé lesz törékeny a beton felület és a nedvességet sem szívja magába. A betonvibrátor használata előtt jó minőségű betonra van szükségünk, ehhez érdemes betonkeverő gépet használni.

 

A tűvibrátor használata

 

 

A tűvibrátor alkalmazása során az egyik legfontosabb, hogy helyesen legyen használva, az alapelvek a következők:

 • a gépet csakis függőlegesen, a betonfelülettel merőlegesen meríthetjük a betonba
 • mindig meghatározott távolságokban történjen a behatolás
 • olyan mélységben kell használni, hogy a már megkötött betonfelületet és a vibrálni kívánt részt egyaránt érintse
 • addig kell végezni a tömörítést, míg a felszínre került légbuborékok teljesen eltűnnek, a beton pedig szép sima lesz
 • a betont sem alul, sem túl vibrálni nem szabad
 • addig ne kapcsoljuk be a gépet, míg az teljesen el nem merült a betonban
 • a gépet mindig lassan, pontosan egyirányba húzzuk ki a betonból

 

 

A beton vibrációs bedolgozása

A vibrációs bedolgozás során a rezgések hatására, amit a vibrálás kelt, a beton részecskék egymás közötti súrlódása csökken. Amíg tart a vibrálás a beton sokkal hígabbnak látszik, a benne lévő levegő és felesleges víz a felszínre kiül. Ennek hatására a beton lényegében tömörül, növekszik a szilárdsága, ellenálló képessége. Amikor megszüntetjük a vibrálást a beton ismét merevedik. Ha tűvibrátort használunk, ebben az esetben a beszúrások útján az anyagban belsőleg, míg lapvibrátorok használata során a beton felületére közvetlenül adódik le a tömörítő erő.

A betontömörítő alkalmazásánál a beton teljes felülete vibrálva van, mégpedig úgy, hogy a vibrátort közvetlen a felületre vagy zsaluzatra kell helyezni, fontos, hogy a vibrálás nagyjából 5 cm-es átfedésekkel valósuljon meg.  Tűvibrátor használata esetén függőlegesen kell beleszúrni a betonba a szerszámot úgy, hogy a még ugyan meg nem kötött, de egyszer már tömörített alsóbb rétegbe is beleszúrjon kg 5-10 cm-re. Átfedéssel kell beszúrni mindig ez kb. 40-80 cm távolságot jelent.

Mindig addig vibráljunk, amíg a beton felületére kiül a cementpép ( finomhabarcs ), ekkor meg kell szüntetni a műveletet, mert különben a cement levét kikeverjük, vagyis túl lesz vibrálva.

 

 

A Profibarkácson megvásárolható betonvibrátorok

Olyan kiváló márkákat talál meg áruházunkban, mint a Yato,  Enar,  AGT elektromos vagy benzines vibrátorai. Fontos, hogy tudja milyen gyakran és mire, hol szeretné használni a betonvibrátort, hosszú távon megtérül -e egy drágább gép beszerzése vagy csak egy egyszerűbb kivitelre van szüksége, hiszen csak néhanapján lesz használva, akkor sem nagy felületeken, inkább csak  ház körüli munkáknál. Ebben az esetben sem kell lemondania egy jó kis gépről, és a kézi tömörítést választani, hiszen az sosem lesz olyan profi, ráadásul munka és időigényesebb is.  Ha további kérdései vannak a tűvibrátorral kapcsolatban, keressék ügyfélszolgálatunkat, hogy a legmegfelelőbb berendezést sikerüljön kiválasztani. Lehetséges, hogy  a beton tömörítését követően például betonsimítóra is szüksége lehet mondjuk egy járda kialakítása során. Enélkül nem lehet tökéletesen sima a járófelület.

 

 

Betonvibrátorok technikai paraméterei- melyiket válasszam?

A betonvibrátorok kiválasztása során az alábbi eltérő paraméterekkel találkozunk, mely meghatározza a gép tudását:

 • teljesítménye ( Watt)
 • fordulatszáma
 • elektromos vagy benzines kivitel ( a benzines rugalmasabb felhasználást tesz lehetővé)
 • 1 vagy több vibrátorfej csatlakoztatható hozzá
 • elektromos esetében a kábel hossza
 • kényelmi funkciók ( pl. fogantyú, hátra akasztható kivitel…stb.)

Aki barkács célra, vagy  a ház körüli felújítási munkák esetén felmerülő beton tömörítő szerszámot keres, annak valószínűleg nem elsődleges szempont a benzines kivitel, nekik a Yato 1200 vagy 2300 W-os tömörítőjét ajánljuk, tökéletesen megfelel a célnak. Ha viszont professzionális felhasználásra, napi szinten, külső helyszíneken, ipartelepeken, különböző építkezéseknél használná, Önnek az Enar professzionális benzines vibrátorai ajánlottak, melyekkel akár  sűrű vasalattal ellátott szerkezeti betonokat (pl. oszlopok, alapok, födémek, ipari padlók, stb.) is tud tömíteni, áramellátás nélkül is.

Szűrés

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!