Láncfűrész tartozék

A láncfűrészek, és láncfűrész tartozékok a kertes házak világának leghasznosabb eszközei közzé tartoznak. Kiemelten igaz ez, ha esetleg fával fűt és gyakran kell nagyobb rönköket darabolnia, vagy kertjében nagyobb számban találhatók fás szárú növények. De még egyes faipari munkák során is nagy hasznot tud hajtani ez az eszköz.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
890 Ft - 29 990 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
43 termék
43 termék

Láncfűrész tartozék

A láncfűrész tartozékokat két alapvető kategóriába lehet besorolni. Egyrészt ide tartoznak a láncfűrészek karbantartásához, elsősorban a lánc élezéséhez elengedhetetlen eszközök. Másrészt pedig magának a láncfűrésznek olyan cserélhető alkatrészei, elemei amelyek a láncfűrész használata során elkophatnak, vagy más módon károsodhatnak úgy, hogy a központi erőforrás nem károsodott és ezért elegendő csak az egyes elemek cseréje. 

Mindegy, hogy vezeték nélküli, elektromos vagy benzines láncfűrészt használunk, minden alkalommal jelentős megterhelés alá helyezzük a készülékünket. A rendszeres karbantartás és tisztítás nélkülözhetetlen a maximális teljesítmény eléréséhez.

A láncfűrészek karbantartása, láncfűrész tartozékok használata

A megfelelő gondoskodás többet jelent annál, mint hogy csak tisztán tartjuk a készüléket. Ha kellőképpen odafigyelünk rá, akkor megbízhatóbbá válik és nő az élettartama. Jobb vágást érhetünk el kevesebb elektromos áram vagy benzin felhasználásával, továbbá a biztonságosabb munkafolyamatot kevesebb energia befektetéssel végezhetjük el. A karbantartási munkálatok elvégzéséhez szükségünk van megfelelő eszközök beszerzésére. A Profibarkács kínálatában a karbantartási munkálatokhoz szükséges eszközök teljes skáláját megtalálja. Ilyen eszköz a láncélezéshez használt befogó, a különböző láncélező eszközök, akár szett formájában is, csiszolópálcák, olajozó eszközök, a láncfűrészszerelő szerszámok a hozzájuk tartozó vezetőkkel, a láncfűrész láncszem kinyomó, vagy a láncélező satu.

A láncfűrészünkkel való munka befejeztével érdemes alaposan megtisztítani a készülékünket. A sérülések minimalizálása érdekében ajánlott kesztyűt viselni a következő folyamatok során. A por alapú szennyeződéseket és a faforgácsot kompresszorral fújhatjuk le vagy ecsettel is eltávolíthatjuk a láncfűrészünkről. Ezután vegyük le a lánckerék fedelét, és tisztítsuk meg a lánckereket, a kenő és feszítő szerkezetet az ecset és a sűrített levegő segítségével.

Láncfűrész tartozék

A láncvezető horony megtisztítása

A láncvezető hornyát szintén tisztítsuk meg, és ellenőrizzük az olajfurat eltömődését is. Ha szükséges, távolítsuk el az eltömődést okozó koszt is, így biztosítva a hatékony kenőolaj ellátást. Benzines láncfűrész esetében a hűtőbordákat is tisztítsuk meg.

A következő lépésben eltávolítjuk a lánchoz makacsul tapadó fűrészlánc olajat a láncfűrész tisztító segítségével. Fontos, hogy teljesen eltávolítsuk, mert az eltömődés kedvezőtlenül befolyásolhatja a gépünk működését. Például egy benzines készülék esetében motorindítási problémákat, teljesítményvesztést és nagyobb kopást eredményez.

Miután végeztünk az alapos tisztítással, az alábbi tartozékokat és kopó alkatrészéket szükséges ellenőriznünk a szoros illeszkedés, repedések, sérülések és funkcionalitás érdekében.

A láncfűrész lánc élezése

A leglényegesebb karbantartási munka, amit a láncfűrészünk esetében el kell végeznünk az a lánc élezése. Kérdésként merülhet fel, hogy mikor kell megéleznünk a láncot?  A kérdésre nagyon nehéz egyértelmű választ adni, mert az nagyban függ a használat gyakoriságától, a láncfűrészt érő terheléstől, hogy milyen típusú faanyagokkal dolgozunk, de akár még a munkastílusunktól is. Összeszedtünk azonban néhány jelet, amik arra utalhatnak, hogy a lánc élezésre szorul. Mindenképpen ilyen, ha a munka során azt észleljük, hogy a korábban megszokottnál nagyobb erőt kell kifejtenie ahhoz, hogy a láncfűrész belemenjen a fába, tehát csökkenő hatékonyságot tapasztalunk. Az élezés szükségességére utalhat, ha a használat közben megugrik a lánc. Egyértelmű jelzés az is, ha munka közben fűrészpor keletkezik fadarabkák helyett, vagy ha a vágás egyértelműen csak egy irányba megy. Végezetül pedig, ha a helyesen beállított láncfeszesség, olajmennyiség ellenére füst keletkezik vágás közben.

Milyen láncfűrész tartozékokat lehet kapni?

Kézi láncélező készlet, láncvezető, láncreszelő, láncélező, befogó láncélezéshez, láncvezető olajozó.

Amennyiben nem rendelkezik láncélező géppel, mindenképpen alánjuk a kínálatunkban szereplő láncélező kéziszerszámokat.

Kínálatunkban az Einhell, Extol, Graphite, Hecht, Topex, Wolfcraft, valamint a YATO láncfűrész tartozékait találhatja meg.

 

Láncfűrész tartozékokkal kapcsolatos kérdések

 

Amennyiben nincs láncélező gépünk elvégezhető-e a lánc élezése pusztán kézi szerszámok segítségével?

Természetesen elvégezhető-e a lánc élezése pusztán kézi szerszámok segítségével.

Milyen eszközöket indokolt beszerezni a lánc élezéséhez amennyiben nem rendelkezünk láncélező géppel?

Elsősorban a következő szerszámokat: befogó, láncélező szett, láncfűrésszerelő eszköz és a hozzá tartozó vezető, valamint láncélező satu.

Mik az irányadó munkavédelmi szabályok a láncélezésre vonatkozóan?

Mindenképpen kesztyűben dolgozzunk, valamint használjunk munkavédelmi szemüveget.