Lombgyűjtő zsák

A lombgyűjtő zsákok kifejezetten jól hasznosíthatóak a ház, kert vagy telek körüli munkálatoknál. A kertészeti hulladékok, mint a falevelek, nyesedékek, levágott fű általában nem rendelkeznek nagy súllyal, de annál nagyobb helyigénnyel viszont igen. Ezek összegyűjtésére,  tárolására, szállítására találták ki a lombgyűjtő zsákokat. Előnye, hogy kis helyen elférnek amikor épp nincsenek használatban, és többször is felhasználhatóak. A kiürítésük is nagyon egyszerű, mivel jó a tartásuk és általában fülekkel rendelkeznek. Megannyi verziója létezik, de mindegyik a kerti munkákat hivatott egyszerűsíteni.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
1 090 Ft - 55 190 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
28 termék
28 termék

A lombgyűjtő zsákok szükségessége

A kerti munkák során a fűnyíráskor, sövény nyíráskor, metszéskor, gyomláláskor, őszi levélhulláskor a levelek összegyűjtésekor szükség van könnyű, és egyszerűen arrébb vihető, mozdítható tároló megoldásra. A  levélgyűjtő zsákok éppen erre a feladatra alkalmasak, csekély a súlyuk, és komolyabb fizikai erőfeszítés nélkül szükség szerint változtatható a helyük a kerti munka során. Általában fogóval rendelkeznek, sőt egyes típusoknál még harmadik fogantyú is található az ürítés könnyítése céljából. Használatukkal nem kell ide-oda járkálni, és egy távolabbi helyre elhordani a nyesedéket, kerti hulladékot, gyorsabb és könnyebb munkavégzést tesznek lehetővé. Természetesen talicskába is összegyűjthetjük például a faleveleket, de a tárolásukra már nem alkalmas, hiszen más munkálatoknál is szükség lesz a kiskocsira, nem foghatja benne a helyet a kerti hulladék.

Nem csak a műhelyben, de a kerti munkáknál is jól jöhet létra, vagy munkaáállvány, ha olyan helyekről vágjuk le a zöldhulladékot, ahová amúgy nem érünk fel.

 

A zöldhulladék gyűjtő zsákok anyaga

A lomb tárolók anyaga általában poliészter, mely a legsokoldalúbb tulajdonságokkal bír, széles körben alkalmazott és leginkább elterjedt vegyiszál a világban. A hőszigetelő képessége előállítástól függ, de nedvességet alig vesz fel. A kopásállósága és a szakítószilárdsága rendkívül erős.  A rugalmassága kiemelkedő, gyűrődés nem igazán jellemző rá. A szál finomsága előállítástól függő, a fényállósága kiváló. Ha a HDPE megjelölést látjuk, az még erősebb anyagot, szívósságot, szilárdságot, nedvességállóságot jelent.

A lombgyűjtő zsákok típusai

  • vannak a legegyszerűbb zöldhulladék gyűjtő zsákok, különböző térfogatúak, ezek általában húzózsinórral rendelkeznek, leginkább szemetes zsákra hasonlítanak, de nyilván erősebbek és nagyobb a térfogatuk is
  • az egy mozdulattal nyitható, majd használat után összecsukható lombgyűjtők, melyek rendkívül erősek, fogantyúkkal rendelkeznek, többször használhatók, kis helyen tárolhatók a garázsban két kerti munka között. Ezek szintén különböző méretekben kaphatók
  • létezik olyan lombgyűjtő, melynek teteje és fogantyúja van, kerekekkel rendelkezik és csipeszes megoldással a zsákok könnyedén cserélhetők, ugyanakkor a praktikus hulladékgyűjtő könnyű mozgatást, tárolást tesz lehetővé még a szemetes vagy bármilyen nejlonban gyűjtött kerti hulladéknak is

Speciális lombgyűjtők, lombégetők

Léteznek horganyzott acélból készült kerti hulladék égető kemencék, melyekbe nemcsak begyűjteni lehet a nyesedéket, hanem elégetni is. Ezek levegőnyílással is el vannak látva a tökéletes égés végett.

Égetés után a hamu hasznosítható a kertben a növények növekedési időszakában vagy a termesztés kezdetén, káliumban gazdag, a virág- és szárképződést segíti.

A lombégetőkbe nemcsak beletehetjük a kerti zöld hulladékot, de lényegében el is tüntetjük az égetéssel, ami biztonságosan bonyolítható.

 

Mire figyeljünk lombgyűjtő zsák vásárlásánál?

Tisztában kell lennünk vele, hogy hány literes levélgyűjtőre van szükségünk, 1-1 kert rendezés alkalmával mennyi nyesedék, hulladék gyűlik össze, csak összegyűjtésre használjuk a zsákot, vagy tárolnánk is benne valameddig? Van aki csak gyomláláskor használ ilyen gyűjtőt, akkor nyilván kisebb űrtartalmú is elegendő, de van aki fűnyíráskor a levágott füvet, a levágott sövényt, a metszéskor hátramaradó zöld hulladékot is ebben gyűjtené, nekik ajánlott nagyobb térfogatút választani. Praktikus, ha fülekkel rendelkezik a gyűjtő zsák, mert ez megkönnyíti a mozgatást és a kiürítést, továbbá minél nagyobb sűrűségű az anyaga, annál nagyobb élettartamra számíthatunk, ha pedig UV álló is, az a legideálisabb.

 

Lombgyűjtő zsákot a Profibarkácstól

Fieldmann, Extol, Friskars, Flo, Nortene lombgyűjtők széles választéka áll rendelkezésre, hogy minden hivatásos- és hobbikertész, kis- vagy nagy kerttel rendelkező tulajdonos megtalálja a számára legideálisabb kerti hulladék gyűjtő zsákot. Lombégetők és lombfogó hálókat is vásárolhat nálunk, a hálók használatával elkerülheti az idegeskedést, amit a falevelek vízbe hullása okoz medencéjénél, dísztavánál.

Van aki az egyszer használatos megoldást szereti, számukra ajánlottak az egyszerű nejlon zsákok, melyek általában 10 db-os kiszerelésben kaphatók, aki viszont nagyon környezettudatos és odafigyel, hogy többször, sokáig tudja használni a tárolót, annak ajánlottak az erősebb, fogantyús lombgyűjtő zsákok, melyek mindig kéznél lesznek a kerti munkák során, miközben a garázsban vagy a fészerben alig foglalnak helyet. 

Felmerülő kérdések

 

A többször használatos lombgyűjtő zsák erősebb, mint egy szemeteszsák?

Igen, a kimondottan kerti hulladék gyűjtésére gyártott zsákok, tárolók jóval erősebbek egy sima szemeteszsáknál, hiszen ki kell bírják a szúrós részek, vagy a nap, a vizes levelek okozta próbatételt, mégpedig úgy, hogy sokáig használni lehessen őket.

A 2*3 méteres kerti tavam fölé szeretnék lombfogó hálót vásárolni. Mekkora méretűt vegyek?

Ajánlott 20-30 %-al nagyobbat venni a takarni kívánt felületnél, vagyis Önnek a 3*4 méterest ajánljuk.

Alkalmas egy lombgyűjtő zsák egyéb ( nem kerti) dolgok tárolására is?

Egy erős, fogantyús, könnyen nyitható, zárható lombgyűjtő zsákban lehet tárolni például gyermek játékokat, a garázsban leengedett állapotban lévő gumimatracot, medence kiegészítőket, de bármilyen olyan egyéb dologhoz a ház körül, amit rendszerezetten szeretnénk tartani, természetesen megoldás lehet egy strapabíró kerti tároló zsák.