Kézi permetező

A permetezés egy védekező módszer, amit az ember használ a kártevők és kórokozók ellen, hogy megvédje növényét, hogy igy egészséges termést hozhasson majd. Sok féle anyaggal és módszerrel védhetjük növényeinket ezektől a veszélyes tényezőktől ilyen eszköz például a kézi permetező is, ami hatékonyan véd. A kézi permetező inkább kisebb kertekben, vagy kisebb munkákhoz előnyős.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
990 Ft - 2 690 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
14 termék
14 termék

Kézi permetező vásárlás a Profibarkácsról, érdemes szétnézni

Nem szabad megfeledkezni egyéb fontos kert gondozási feladatokról sem, hiszen ugyan ilyen fontos például a gyomlálás folyamata is melyhez szintén beszerezhetők nálunk, a jobbnál jobb eszközök vagy csak az öntözésére, ami a legalapvetőbb a napsugár mellett egy növény fejlődéséhez, amihez megtalálható nálunk is néhány tartozék.

Bővebben a permetezésről

A permetezés elsősorban megelőző tevékenység, de van lehetőség egy már beteg növényt is ezzel kezelni. Lemosó permetezésnek nevezik, amikor a téli időszak után permetezik a növényeket, ősszel a kéregrepedésekben megbujt áttelelő rovarformákat pusztítják, amelyek nem más, mint a pete és lárvaformák. Célszerű ezt az eljárást évente kétszer elvégezni a márciusi és az októberi időszak között, a rovarformák mellett pedig a gombák spóráit és számát csökkenthetjük még. Fontos hogy tisztában legyünk azzal is, hogy ezeket a kártevőket és élősködöket nem lehet teljesen kiirtani, ezért ne vigyük túlzásba a permetezést, hiszen ezzel tönkre tehetjük a növény saját védekező képeségeit akár az emberi szervezetben a gyógyszerekkel. Ezek az áttelelők amúgy is bárhol megbújhatnak, és ha a fából ki is tudnánk irtani őket a természetből, akkor sem lehetne őket, mert bárhol megbújnának és áttelelnek.

A kézi permetezés menete

Elsősorban fontos hogy el döntsük, milyen céllal permetezzük növényeinket, többféle indokunk lehet, rá ilyennek, mint a tavaszi lemosó permetezés vagy betegség megelőző, bombabetegség elleni, rovarfertőzés elleni, de lehet ez kombinált céllal is. Ezután jöhet a megfelelő munkavédelmi ruha beszerzése ami overál védőkesztyű védőszemüveg védőmaszkból és egy vízhatlan cipőből áll, fontos hogy mindig használjuk ezeket a felszereléseket, hiszen erős vegyszerekkel dolgozunk ilyenkor. Megfelelő permetezőszer keveréséhez pedig szükségünk lesz még néhány eszközre ezek pedig egy mérőedény mérleg keverőedény és kanál és egy szűrőből állnak. Mindenképpen kérjünk szakvéleményt egy hozzáértőtől mikor a permetező szereket vásáróljuk, igy elkerülve minden későbbi kárt megelőzve ezzel. Ezek után még az időpontot kell kitűznünk, amire egy szél és eső mentes napos idő tehát nézzük meg mindig az adott időjárás jelentéseket is. Ha az időpont megvan, akkor az adott napon ellenőrizzük le kézi permetezőnket, hogy nem sérült, és ha jó, akkor jöhet a permetszer előkészítése, amihez ajánlott betartani a használati leírást és felvenni a védőkesztyűt, maszkot és szemüveget is, ezeket minden esetben fel kell venni a balesetek megelőzése érdekében. Ezután már csak betöltjük a kész permetszert a kézi permetezőnkbe és mehet is a munka. Használat után pedig mindig alaposan tisztítsuk meg az eszközöket és hagyjuk a levegőn kiszáradni őket.

Mire figyeljünk permetezéskor

Figyeljünk arra, hogy a különféle növényeket mind másképp kell permetezni és ezek tudatában tegyük is ezt.

  • Kisebb növények (bokrok, cserjék)

Ezeknél a növényeknél először a belső részt kell permetezni dúsabb lombozatúaknál érdemes hosszabb fejű kézi permetezővel dolgozni. Kifelé haladva körkörös mozdulatokkal permetezzük a növény, és ha a külső felületéhez értünk ügyeljünk, hogy mindenhova egységesen permetezzünk.

  • Nagyobb növények (fák)

A magasabb fákat egyszerű kézi permetezővel igen nehéz megoldani ezekhez így sokszor inkább magas nyomású háti vagy nagyobb területen, kisteherautón lévő benzines permetezőket használnak, persze egy fiatal kisebb fát könnyedén lehet egy kézi permetezővel is permetezni. A tematika itt az, hogy belülről kifelé haladva a külső lombkorona részét egyenletesen be permetezve tesszük.

  • Permetezés gyakorisága

Befolyásoló tényező ilyen esetekben az elkövetkezendő időjárás, hiszen a csapadékos időkben a kórokozók, vagyis gombák ellen kell jobban védekezni, míg melegebb időkben a kártevő rovarok ellen kell fellépnünk. Figyelembe kell vennünk az adott növény fiziológiai állapotát, azaz hogy milyen a talajszerkezetét minőségét és kémhatását is, hogy milyen a tápanyag és vízellátottságát és még azt is, hogy milyen a kert fekvése és az előbb említett időjárási körülményeket is. Egy jól gondozott egészséges növény ellenálló képessége úgynevezett „immunrendszere” mindig jobb lesz, mint egy elhanyagolt növénynek.

Kézi permetező rendelése webáruházból

Ezek az információk is mutatják, hogy egy egyszerűnek tűnő permetezés is milyen összetett és tervezést igénylő folyamat, persze ha valakinek van benne tapasztalata egyszerűbb és rutinosabb feladat lesz, de kezdőként javasolt, hogy megfelelően és több oldalról járjunk utána. Fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet hogy a védőfelszerelések használata és használati utasítások betartása nagyon fontos, mert ezek a szerek nagyon veszélyes kémiai anyagok és komoly károkat okozhatnak nekünk és növényeinknek is, ha nem figyelünk oda hanyagságból. Az ehhez szükséges felszereléseket szintén beszerezheti webshopunkban egyéb más kerti vagy akár barkácsoló eszközök mellet nálunk a profibarkacs.hu-n. Különösen ajánljuk a Verto kertészeti termékeit.