Forgácselszívó és porelszívó

Ha az otthoni barkácsolásban szintet lép, nagyobb teljesítményű gépeket vásárol és jelentősebb méretekben kezd forgácsot vagy port termelni a műhelyedben, egy idő után mindenképpen fel fog merülni egy forgácselszívó és porelszívó gép beszerzésének a szükségessége. Ebben segítenek önnek a Profibarkács kínálatában szereplő forgács- és porelszívók. Ezek az eszközök, nem csak a gyakori műhely takarítástól kímélik meg önt, hanem nagyon komoly egészségmegőrző hatásuk is van, tehát munkavédelmi szempontból is nélkülözhetetlenek.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
48 890 Ft - 99 990 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Olajmentes kompresszor
Termék státusza
Szűrés és rendezés
5 termék
5 termék

Forgácselszívó és porelszívó rendelés

Ha az otthoni barkácsolásban szintet lép, nagyobb teljesítményű gépeket vásárol és jelentősebb méretekben kezd forgácsot vagy port termelni a műhelyedben, egy idő után mindenképpen fel fog merülni egy forgács és porelszívó gép beszerzésének a szükségessége. Ebben segítenek önnek a Profibarkács kínálatában szereplő forgács- és porelszívók. Ezek az eszközök, nem csak a gyakori műhely takarítástól kímélik meg önt, hanem nagyon komoly egészségmegőrző hatásuk is van, tehát munkavédelmi szempontból is nélkülözhetetlenek.

 

Miért van szükség forgácselszívóra a műhelyemben?

A faiparban alkalmazott technológiák során ugyanis különböző szennyezőanyagok kerülnek a
környezetbe. A mechanikai megmunkálásnál váltakozó szemcseméretű por-forgács
szabadul fel. Ezeket az anyagokat az üzem légteréből több okból is el kell távolítani. A megmunkáló szerszámnál maradó forgács elfedi a megmunkálás helyét, a munkadarab előtolását akadályozhatja, a szerszám környezetet eltömítheti, balesetveszélyt jelenthet. A finom port pedig belélegzi. A por káros hatását az emberi szervezetre háromféleképpen fejtiki: bőrön át való érintkezéssel, gyomron keresztül és tüdő útján.

A forgácselszívó és porelszívó rendszerek tipikusan három részből tevődnek össze:

  • a csővezetékből, melyben levegő segítségével áramlik a szállított anyag;
  • léggépből, amely biztosítja a szállításhoz szükséges nyomáskülönbséget, (ez általában ventilátor);
  • leválasztóból, ami a rendszer végén szétválasztja a szállított anyagot és a
  • szállítólevegőt, (ez leggyakrabban ciklon vagy szövetszűrő).

Az Einhell TE-VE 550/1 forgácselszívót használva az összes por és forgács a gyűjtőzsákba kerül. Az erős és hosszú élettartamú indukciós motor nagy szívóteljesítményt és halk működést szavatol. Az elszívó automatikusan beindul, ha beindítja az automata dugaljhoz csatlakoztatott elektromos szerszámot. Miután leállítja a szerszámot, a TE-VE 550 A rövid ideig még tovább üzemel, így ugyanis a szívócsőben lévő összes port és forgácsot a gyűjtőzsákba tudja juttatni. A stabilitásról az erős, gyűjtőzsák-alátámasztással ellátott láb gondoskodik. A könnyű mozgatást a fogantyú és a keret biztosítja. A gyűjtőzsákot egy gyorsrögzítő segítségével rögzítheti, és néhány mozdulattal, egyszerűen kicserélheti. A gyári csomagolás tartalmaz egy adapterkészletet, amelynek segítségével számos készüléket csatlakoztathat az elszívóhoz.

Tipp: Műhelyed rendben tartásához szükséged lehet egy ipari porszívóra is. 

Einhell forgácselszívó

Miért a Scheppach DC 100 forgácselszívót válasszam?

A Scheppach DC 100 forgácselszívó nagyon hasznos segítőtárs. Megóvja a kellemetlen portól nemcsak Önt, hanem a gépeit is, ezáltal jelentősen növelve azok élettartamát. Azonban nem mindenkinek áll rendelkezésére a műhelyében annyi hely, vagy nincs lehetősége, hogy el tudjon ott helyezni egy nagyméretű elszívót. Erre a helyzetre kiválóan alkalmas ez a kis méretű elszívó. A kompakt méretek azonban nem jelentenek gyengébb teljesítményt. Robusztus, acél géptesttel, transzport fogantyúval, 0,5 mikrométer szűrésképességű szűrővel rendelkezik. Az erős, 1200 W-os motor lenyűgöz az erejével. A DC 100 elszívóval egy kicsi, könnyű, de mégis teljesértékű elszívóhoz juthat. Standart tartozékként tartalmaz egy 4-darabos adapter készletet, amely lehetővé teszi a csatlakoztatást különböző gépekhez, illetve egy 4-darabos porzsák készletet.

A Scheppach DC 500 forgácselszívó a fával történő munkálatok során hatékonyan használható. Megvédi Önt és a gépeit a kellemetlen portól. Így tisztán tarthatja a műhelyét, kényelmesen dolgozhat és a por sem fogja veszélyeztetni az egészségét. A Scheppach DC 500 ehhez nyújt ideális megoldást! Jellemzői a kompakt dizájn, nagy teljesítményű, 550 W-os motor, minőségi gyűjtőzsák, nagy, 75 literes kapacitással és kiváló minőségű szűrőfunkció. A könnyebb szállíthatóságot kerekek segítik. Ingyenesen a gép tartozéka a 4-részes csatlakozó adapter, mellyel különböző gépekhez csatlakoztathatja az elszívót.

A GRAPHITE 1100 W, 50 L, 59G611 forgács- és fűrészporelszívó 1100 W motorteljesítményű és 2,5 kPa szívóteljesítményű készülék. 50 literes tartályával felszerelve megfelelő kapacitást biztosít anélkül, hogy gyakran meg kellene állni. Az elszívó 2 m hosszú szívótömlővel van felszerelve. A készülék méretei 400 x 660 x 4000 mm, súlya 9 kg. Ajánlott por, forgács és fűrészpor felszívására. Elengedhetetlen lesz a műhelyben, amikor fával dolgozik.

Kínálatunkban az Einhell, Graphite és az Scheppach forgács és porelszívóit találhatja meg.