Autós biztosíték

Autós biztosíték készletről, jó áron. Bármely gépjárműben, autóban, teherautóban alapvető alkatrésznek számítanak az autós biztosítékok. Ha minden szükséges kiegészítővel felszerelné kocsiját, ami kellhet, a legnevesebb gyártóktól rendelheti meg akkus bikázóját, akku teszterét, akkumulátor töltőjét, autós porszívóját, autós kompresszorját vagy autós pumpáját. Az autós kiegészítők kínálata itt nem ér véget, van még benzin-és olajleszívó, különböző autós műszaki cikkek, rendszerezők, autós zuhanyok vagy benzinkannák, indítókábelek vagy éppen vontatókötél.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
780 Ft - 4 490 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
12 termék
12 termék

Autós biztosíték

 

Autófelszereléseink, mint például egy autós kompresszor széles választékában többféle autós biztosíték is elérhető, igénytől függően a Yato és Neo gyártók kínálatából. Ha minden szükséges kiegészítővel felszerelné kocsiját, ami kellhet, a legnevesebb gyártóktól rendelheti meg akkus bikázóját, akku teszterét, akkumulátor töltőjét, autós porszívóját, autós kompresszorját vagy autós pumpáját. Az autós kiegészítők kínálata itt nem ér véget, van még benzin-és olajleszívó, különböző autós műszaki cikkek, rendszerezők, autós zuhanyok vagy benzinkannák, indítókábelek vagy éppen vontatókötél. Érdemes alaposan körbenézni az autófelszerelés kínálatában!

Autós biztosítékok – alapvető alkatrészek

Bármely gépjárműben, autóban, teherautóban alapvető alkatrésznek számítanak az autós biztosítékok, az utastérben, autó motorterében egyaránt jelen vannak. A biztosítékok általában relére vannak kötve az elektromos biztonság érdekében.

Az autós biztosítékok az esetleges elektromos veszély esetén megszakítják az áramkört. Túlfeszültség esetén, mikor az áramkör elér egy meghatározott erőhatárt. Az autós biztosítékok kicsi alkatrészek, mégis fontos védelmi szerepük van a jármű elektromos rendszerében. Nemcsak a motortérben, de az utastérben is garantálja a kényelmet, biztonságot.

Autós biztosíték gépekhez, berendezésekhez is

Nemcsak az autókban, járművekben használatosak az autós biztosítékok, más elektromos berendezéseket is véd a túlzott áram okozta károktól. Használják kompresszorokhoz, elektromos szivattyúkhoz, egyenirányítókhoz, aljzatelosztókhoz többek között.

Autós biztosítékok a Profibarkácson

A Profibarkács webáruház kínálatában autós biztosítékokból is, mint minden másból, óriási a választék. Erre a védelmet nyújtó alkatrészre minden jármű-, géptulajdonosnak, minden műhelybe, garázsba szükség van. Kínálatunkban megtalálhatóak:

 • Neo 88 db-os gépkocsi biztosíték készlet
 • Yato 24 részes MAXI biztosíték készlet
 • Yato 97 részes általános biztosíték készlet
 • Yato 92 részes általános biztosíték készlet
 • Yato 121 részes mini biztosíték készlet
 • Yato 120 részes általános biztosíték készlet
 • Neo 10 db-os 11 mm-es biztosíték készlet
 • Neo 10 db-os 9 mm-es biztosíték készlet
 • Yato 120 részes mini biztosíték készlet
 • Yato 100 részes mini biztosíték készlet

Hogyan válasszunk autós biztosítékot?

Mielőtt autós biztosítékot vásárol, az alábbi két tényezőt érdemes figyelembe venni:

 • hány Amperes a biztosíték?
 • milyen a foglalata (pl. penge, lapos, lamellás)

Autós biztosíték készletek előnye

Az autós biztosíték készletek nagy előnye, ha a foglalatot jól választjuk ki, hogy általában több, eltérő Amperes biztosítékot is tartalmaz, általában 1-3-5 darabot fajtánként. Például az egyik kedvelt autós biztosíték szett, a Neo 88 darabos gépkocsi biztosíték készletében 5 x 3A, 5 x 5A, 5 x 7.5A, 5 x 10A, 5 x 15A, 5 x 20A, 5 x 25A, 5 x 30A 19 mm széles - 5 x 3A, 5 x 5A, 5 x 7.5A, 5 x 10A, 5 x 15A, 5 x 20A, 5 x 25A, 5 x 30A 29 mm széles - 1 x 20A, 1 x 30A, 1 x 40A, 1 x 50A, 1 x 60A, 1 x 70A, 1 x 80A, 1 x 100A típusú biztosítékok vannak összeszedetten, komplett dobozban, zárható fedéllel.

Az autóipari biztosítékok típusai

A modern autókban nagy részében különböző típusú biztosítékokat használnak. Szabványos méretekkel és jelölésekkel rendelkeznek, a könnyebb azonosítás végett.

 • régi típusú autóipari biztosítékok – hengeres, kerámia, kontinentális (torpedó)

A hengeres biztosíték elnevezés megtévesztő is lehet, mert legtöbbször háztartási gépekben vagy audio eszközökben használt, henger alakú biztosítékokra gondolhatunk. Az elmúlt években az autóiparban kötelező biztonsági szabvány volt, hogy a hengereknek kerámiából vagy műanyagból kell lenniük, hosszirányban elhelyezett vágott vagy csavart fémcsíkkal. Ezeket nagyon gyakran kontinentális vagy torpedó biztosítéknak nevezték.

 • tipikus autóipari biztosítékok – penge, lapos, lamellás

Az autós biztosíték kifejezés általában a lapos biztosítékokra vonatkozik, amelyek az ISO8820 szabvány (és az amerikai J1284 szabvány) szerint készültek. Úgy tervezték őket, hogy lehetővé tegyék a biztosítékok kis helyen, sűrűn történő elhelyezését a kényelmes működés és csere érdekében. MEGA biztosítéknak hívják, mert több száz Amper névleges árama van. Ez az érték könnyen leolvasható, mivel az alkatrész felületén jelölve van.

Autós biztosítékok rendelése a Profibarkácstól

Kiválasztott autós biztosítékait házhozszállítással is megrendelheti otthona kényelméből. A praktikus tárolókban, szín szerint rendezett autós biztosítékok között mindig kéznél lesz az éppen szükséges típus.

Rendelésnél ne felejtsen el regisztrálni, így minden későbbi vásárlásnál élvezheti a törzsvásárlóknak járó kedvezményeket!