Madárriasztó

Kert, szabadidő kategóriában a Profibarkácson nemcsak kerti tavak, kutyaházak, kültéri tárolók, növénytartók széles választékát találja meg, de madárriasztók és kártevőcsapdák, riasztók is fellelhetőek nálunk, hiszen tudjuk, hogy az ingatlan, a kert védelmére is hangsúlyt kell fordítani! Madárriasztók tekintetében preferáljuk a természetes megoldásokat, hogy ne bántsuk őket, csak ijesszük el, ha lehet!

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Márka
Termék státusza
Szűrés és rendezés
1 termék
1 termék

Miért fontos a madárriasztó?

A madarak kiszemelhetik a háztetőnket, ahol ürülékükkel foltot hagynak, vagy miközben a kert felett repkednek, az autót is „helyben hagyhatják”. A madár ürülék eltávolítása nem egyszerű, az autó fényezésében kárt is tehet. Kopácsolásuk, hangjuk is zavaró lehet egyesesetekben, főleg, ha a tetőről van szó. A legjobb, természetes megoldással távol tartani őket, hogy ne essen bajuk, de más kedvelt helyet találjanak maguknak.

A madarakat vonzhatja a kint maradt eledel, vagy éppen szökőkút, állóvíz, tó, ami a kertben található. A háziállatok esetében figyeljünk, hogy az eledelük ne maradjon kint a szabadban, tegyük be a fészerbe, vagy eleve ott kapjanak enni! Ne hanyagoljuk el a kertben a füvet, ne adjunk teret a gazosodásnak, akkor kevésbé lesz vonzó búvóhely a madaraknak!

Általában a legtöbb embert a madarak jelenléte a kertben nem zavarja, inkább a háztetőről, ház környékéről, teraszról, párkányról szeretnék távol tartani őket, erre kiváló megoldás egy hatékony madárriasztó.

Madárriasztó tüskék előnye

Webáruházunkban többféle madárriasztót kínálunk, kiemelendő közülük a madárriasztó tüske. Ezek lényegében megakadályozzák, hogy a madarak leszálljanak az adott helyen és ott tartózkodjanak.

A madárriasztó tüske hatékony és kíméletes, állatbarát megoldás a galambok, varjak, fecskék, verebek, harkályok távol tartásához.

Az épületek kiugró részein vagy párkányain a galambok például erős zajt csapva megtelepedhetnek, ürülékükkel nemcsak kárt tesznek a tetőben, a környezetben, de fertőzéseket, betegségeket, parazitákat is terjeszthetnek, akár a szalmonella, tuberkulózis. A lerakódó ürülék foszfor tartalma jelentős kárt is okozhat, a tollaik vagy fészkeik darabjai, hulladéka pedig eltömítheti a csatornát.

A madárriasztó, galambriasztó segítségével a madarak károsítása nélkül érhetjük el, hogy távol maradjanak. Ahol nagy kert van, sok növény, nyitott terek, ott érdemes a madárriasztót madárhálóval is kiegészíteni, ami a berepülés ellen is megoldást nyújt.

A madárriasztó tüskék párkányra, korlátra, gerendára, kéményre, ereszre, antennára, tetőre is felszerelhetőek, ha jó minőségűt vásárol, hosszú élettartammal számolhat!

Elektromos madárriasztó

Léteznek elektromos madárriasztók is, melyek apró impulzusokat bocsátanak ki, ezzel tartják távol a madarakat az adott felülettől. Ezeket szívesen alkalmazzák olyan helyeken, ahol nagyon fontos az esztétikum megtartása és az, hogy lehetőleg észrevétlen maradjon a madárriasztó.

Madárriasztó tüskék paraméterei

A madárriasztó tüskék különböző méretben vásárolhatóak, és a tüskék nem hegyesek, ami azért fontos, mert nem okoznak így a madaraknak sérülést. Léteznek keskenyebb és szélesebb típusok, így bármilyen felületre meg lehet találni az ideális madárriasztót. Párkányra vagy kéményre egyaránt. A hosszúságukra is érdemes figyelni, és szükség szerint több darabot vásárolva, egymáshoz illesztve felszerelni, ezáltal teljesen „lefedni” a védendő területet!

Madárriasztó, galambriasztó tüskék anyaga

A gyártók általában rozsdamentes acélból vagy polikarbonátból (vagy ezek kombinációjából) gyártják a madárriasztó tüskéket, ennek oka, hogy a fém tüskék nem mindenhol alkalmazhatóak az elektromos vezetőképességük miatt.

Egy jó minőségű polikarbonát bevonat az UV sugárzásnak is kiválóan ellenáll.

Garden of Eden madárriasztó a Profibarkácson

A Garden of Eden tüskés madárriasztó egy madárbarát termék, amely elriasztja a madarakat, repülő állatokat. Ez a madárriasztó hatékony módja annak megakadályozására, hogy a galambok, nagyobb madarak olyan helyekre szálljanak le, ahova nem szeretnénk, mint például veteményeskert, ablakpárkány, ereszcsatorna, kerítés és így tovább.

Az átlátszó polikarbonát alap kiválóan sorolható, akár többet is alkalmazhat egymás után. A szakaszos telepítésnek köszönhetően különböző szögekben, ívekben is elhelyezhető az egyes felületeken.

A termék UV álló polikarbonát alapból áll, könnyű telepíteni, egységenként 4 rögzítőlyukkal gyártották, 2 alapegységet és 20 tüskét tartalmaz.

 

Madárriasztó rendelése házhozszállítással

A Profibarkács webáruházban a kéziszerszámokon, szerszámgépeken túl a kertjéhez, a külső részekhez is mindent megtalál, amire szüksége lehet! A madárriasztók alkalmazásával megelőzheti, hogy a nem kívánatos madarak a háztetőjét, ereszét károsítsák. Ráadásul anélkül, hogy bántódásuk esne.

Válassza ki az Önnek megfelelő madárriasztót, ha szükséges, szerezzen be több darabot is, hogy teljesen le tudja fedni a védendő felületet!

 

 Gyakori kérdések madárriasztó tüske rendelésekor

 

A tüskés madárriasztó kárt tehet a madárban?

Nem, kialakításuk szerint kerekített vagy tompa végű tüskékkel rendelkeznek, a madarak leszállását, megtelepedését akadályozzák csak.

A madárriasztó csatornára is szerelhető?

Kialakítástól függően igen, sokféle védendő felületen elhelyezhetőek.

A madarak a kerti szökőkúthoz járnak, odapiszkítanak. Mit csináljak velük?

Szökőút esetén a vizet sokszor sós vízre cserélik, így elszoknak onnan a madarak.