Kézi rönkhasító

A Profibarkács rönkhasító kínálatában a rönkhasító gépek, hasogató gépek mellett megtalálható a kézi rönkhasító, fahasító, amely minden kertes háznál, víkendháznál, hétvégi telken jó szolgálatot tesz és nem foglal sok helyet a fészerben. A kézi fahasító kínálatunkban is csak a legnagyobb, már bizonyított gyártók termékeit kínáljuk, mint például a YATO, hiszen tudjuk, egy szerszámot jobb esetben egyszer kell megvenni, ha az megfelelő minőségű, megbízható termék.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
23 490 Ft - 42 690 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
2 termék
2 termék

A kéz rönkhasító funkciója

A rönkhasítók alkalmazási lehetősége nem merül ki a kazánba, kályhába, kandallóba szánt tüzelő felhasogatásánál, hiszen a kerti sütögetéshez, bográcsozáshoz is szükség van tüzelőre. Sőt, a rönkhasító egy kellemes tábortűz rakáshoz vagy bármely, melegedés céljára szánt tűzrakáshoz kéznél van és azonnal felhasíthatóak vele a rönkök.

Nem minden esetben éri meg egy rönkhasító gép beszerzése, melynek ára jóval magasabb, mint egy kézi rönkhasítóé. Ha csak ritkán kell gyújtóst hasogatni vagy a fa hasogatást eleves sportnak, mozgásnak, egészséges tevékenységnek fogjuk fel, elegendő lehet egy minőségi kézi rönkhasító és egy hasító fejsze. A hasító fejsze alapvetően a fa rönkök darabolására szolgál, hosszanti hasításra lettek kialakítva. Ennek köszönhető az a tulajdonságuk, hogy a hasító fejsze éle kiszélesedik, és becsapódáskor tovább hasítja a fát. A hasítófejszék sem csak favágásnál használhatóak, hiszen a ház körüli munkáknál jól jönne, mikor nagy ütőerőre van szükség, gondoljuk csak cölöpök, karók, oszlopok leverésére.

kézi rönkhasító

Kézi rönkhasító előnyei

Egy minőségi, robusztus kézi rönkhasító, melyeket a Profibarkács forgalmaz, számos előnnyel rendelkezik:

  • praktikus és hatékony forgácsolókésük van
  • kényelmesen és biztonságosan használhatóak
  • használatuk nem bonyolult
  • falra vagy padlóra rögzíthető
  • komfortos markolatjuk van
  • ár-érték arányban verhetetlenek

A kézi rönkhasítók használatánál mindig fontos, hogy kezei biztonságban, a vágási területen kívül legyenek! A biztonsági gyűrűvel használaton kívül lezárható a hasító a balesetek elkerülése végett. A kézi rönkhasító rovátkái lehetővé teszik, hogy mindig az optimális áttételt alkalmazhassa a rönk hasítása során.

Minden használat előtt meg kell győződni, hogy a rönkhasító szilárdan, stabilan rögzítve van, mielőtt hasít.

 

Kézi rönkhasítók anyaga

A kézi rönkhasítók általában erős, strapabíró, öntöttvasból készülnek. Az öntöttvas a vas öntéssel előállított ötvözete, mely szenet, szilíciumot, mangánt, foszfort, ként és egyéb összetevőket tartalmaz. A szén grafit vagy cement formájában van jelen az ötvözetben. Az ötvözők hozzáadásának több funkciója is van, például a szilícium a grafit kiválását segíti, a mangán stabilizálja a cementitet. Az öntöttvas szerszámok, mint a kézi rönkhasítók az élek lecsiszolása, a hozzáfolyások és felöntések levágása után akár további megmunkálás nélkül használatba vehetőek. Az öntöttvas egyik tulajdonsága a magas széntartalom miatti kiváló korrózióállóság és rezgéscsillapítás. Ez utóbbi lehetővé teszi, hogy például szerszámgépállvány is készüljön belőle.

Az öntöttvas hátránya, hogy rideg, könnyen törik, de nyomószilárdsága jelentős, egy kézi rönkhasítónál ez fontos szempont.

Kézi rönkhasítók markolata

A kézi rönkhasítók markolata általában fa vagy gumi. A fa az egyik leggyakrabban használt anyag markolatok gyártásánál. Természetes megjelenést ad és a fa markolat kellemes tapintású. Leggyakrabban bükk, nyír, tölgy, olajfa, diófa vagy egzotikus fák felhasználásával készülnek a fa szerszám markolatok. A fa markolatot óvni kell a nedvességtől, hosszútávon rontja a minőségét.

A másik markolatanyag a gumi. Ezek a markolatok is kényelmes fogást biztosítanak, jól tapadnak, nem csúszik a kéz a szerszám használatánál, ezáltal biztonságosak is a komfortosság mellett. A gumi markolat mondhatni elnyűhetetlen, ellenállnak a nedvességnek is.

legjobb rönkhasító

A legjobb kézi rönkhasító

A legjobb rönkhasító vásárlásához át kell gondolni a szempontokat! Kézi rönkhasítóra vagy rönkhasító gépre van szükségünk? Tüzelőt hasítanánk, akár mindennap vagy hetente esetleg a víkendháznál kell bográcshoz fát hasogatni?

Ha eldöntöttük, hogy kézi rönkhasítót vagy hasogató gépet szeretnénk, már csak meg kell rendelni a legjobb rönkhasítót a Profibarkács webáruházból házhozszállítással.

A rönkhasító gép, hasító gép, fahasító gép, ezek hidraulikus gépek, melyek több tonna erőt képesek kifejteni, ezzel lehetővé téve a gyors és hatékony rönkhasítást. Nem szükséges hozzá kivételes emberi erő, csupán a hasítógépet kell szakszerűen és nagy odafigyeléssel kezelni, a biztonság maximális figyelembevételével!

A kézi rönkhasítókat nem elektromos motor vagy benzinmotor működteti, ugyanakkor ezek is hatékony hasítást tesznek lehetővé, bár nem olyan gyorsak, mint a rönkhasító gépek. A kézi rönkhasító akkor a legjobb, ha nem ritkábban és egyszerre nem nagy mennyiségű fát kell felhasítani.

A legjobb rönkhasító az, ami az egyéni elvárásainkat leginkább kiszolgálja. Ha nagy mennyiségben kell fát hasítani és elvárás a tempós haladás, a fahasító gépek között találjuk a legjobb opciót. Ha viszont szeretnénk manuálisan fát hasogatni és nem elvárás a gyors haladás, a kézi rönkhasítók is nagyszerű segítőtársak lehetnek, ráadásul kedvező áron beszerezhetőek.

Yato rönkhasító

A Profibarkácson a nagymúltú lengyel szerszámgyártó, a Yato rönkhasítóit kínáljuk Önnek, melyekről köztudott, hogy megbízható, jó minőségű barkácseszközök, szerszámok, szerszámgépek kerülnek ki gyártósoraikról, de ár-érték arányban is verhetetlenek a szerszámaik.

A Yato lábbal működtethető rönkhasító használatával a kandallók, kályhák tűzifáját könnyen és gyorsan előkészítheti. Nagyjából 180 mm a maximális vágási átmérője, és 1,2 T hasítóerővel bír.

Ez lényegében egy fa hasítására szolgáló mechanikus eszköz. Csendesen és biztonságosan előkészíthető vele a tűzifa, lábnyomás által generált ék hajtással működik, maximum 430mm rönkkel bír el.

Használata során a fatuskót az ék és a nyomóelem közé kell helyezni úgy, hogy ne legyen közöttük nagy távolság, majd a pedált erőteljesen lenyomjuk és az ék belevágódik a fába. Ha nagyon nagy a tuskó, érdemes megfordítani is és újra hasítani.Fahasítók a Profibarkácson

Webáruházunkban a rönkhasító gépeken túl a kézi rönkhasítók és a lábbal működtethető rönkhasítókat is megtalálja, melyekkel biztonságosan és csendesen, különösebb megerőltetés nélkül hasogathatja fel a fát tűzrakáshoz, kályhához, kandallóhoz.

A rönkhasítót megrendelés után házhozszállítással szállítjuk ki Önnek. Érdemes már az első vásárlásánál regisztrálni, hogy minden további rendelésnél élvezhesse a Profi Club anyagi előnyeit és kedvezményes áron vásárolhasson webáruházunkban!