Ponthegesztő

Több ok miatt is érdemes a Profibarkács webáruházában intéznie a kézi ponthegesztő gép vásárlását. Weboldalunkon kedvező árakon beszerezheti a Deca által gyártott minőségi gépeket, amelyeket többféle szállítási móddal is el tudunk Önhöz juttatni. Ahogy kosárba rakta a kiválasztott terméket és megrendeli, lelkes csapatunk máris azon lesz, hogy összecsomagolja Önnek az új hegesztőgépét!

 

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
1 termék
1 termék

Ponthegesztő gép

A ponthegesztés rengeteg területen alkalmazható, mint például az elektronikai és a repülőgép ipar, a hajógyártás, de a háztartásokban is széles körben elterjedt. Használhatja horpadások javításához és az autó karosszériájának a kiegyenesítéséhez. Amennyiben több információra van szüksége a vásárláshoz, a ponthegesztőgépek használatával és választásával kapcsolatában többet is olvashat a lentebb található útmutatónkban, de ügyfélszolgáltunkhoz is bátran fordulhat kérdéseivel. Adja le rendelését akár ma! Hegesztést követően jól jöhet a munkadarab lecsiszolásához egy kombi szalagcsiszoló is!

 

Mit kell tudni a ponthegesztő gépek használatáról?

A ponthegesztéssel még az elképesztően vékony alkatrészeket is összekapcsolhatja, amik különféle fémekből és ötvözetekből készültek (mint például a réz, az alumínium, a nikkel, vagy a rozsdamentes acél). A hegesztőgépek által kezelt alkatrészek vastagsága jellemzően 0,02 mikron és 20 milliméter között mozog. Használható keret alakú termékek és edények gyártásához, az elektronikai iparban használt tokok készítéséhez, valamint egyéb felületeken létrejött horpadások javításához, a felületetek kiegyenlítéséhez. Egy autószerviz számára gyakorlatilag nélkülözhetetlen eszköz egy jó ponthegesztő gép.

A hegesztés művelete egyenárammal és váltakozó árammal is ugyanúgy végezhető. A hegesztők transzformátor segítségével megnövelik a hálózati áram feszültségét, amelyet a géphez tartozó elektródák vezetnek a megmunkálni kívánt alkatrészekhez. A feszültség rövid időn belül olyan mértékben megnövekszik, hogy meg tudja olvasztani az érintkezési helyet, ahol lencse alakú hegvarrat alakul ki.

A ponthegesztő gépek használata három fő szakaszra bontható:

  1. Az érintkezés létrejötte

A villamos érintkezés az alkatrészek között az áram bekapcsolásával jön létre. Ilyenkor a szilárd fém a hő hatására elkezd tágulni, és rés keletkezik a munkadarabok között. Ezt követően az elektródaerő hatására a már megolvadt fém a keletkezett résbe nyomódik ki: ezáltal alakul ki a hegesztési lencse záróövezete.

  1. Az érintkezési felület növekedése

Az érintkezési felület további növekedésével a megmunkált alkatrészek vastagságától függően lencse jön létre. A megolvasztott fémben keveredik el a feltöredezett felületi oxidréted, tovább tágul a fém, és formálható alakváltozáson megy keresztül.

  1. Kristályosodás

Az áram kikapcsolását követően a hegesztőgép által megmunkált fém kihűl és elkezd kristályosodni. Ezt a folyamatot a nyomóerő változtatásával szabályozhatja.

 

Ponthegesztő gép fajták

A hegesztőgépeknek is több típusa van: a Profibarkács webáruházában például többféle Deca inverteres hegesztő közül is választhat. Habár a hagyományos gépek olcsóbbak, az inverteres hegesztőknek számos olyan előnyük van, amiért megéri egy ilyen gép beszerzése.

Ahogy a termékek leírásából is látni fogja, ezek a kézi hegesztők sokkal kompaktabbak. Kis tömegüknek és méretüknek köszönhetően könnyen hordozhatóak bárhova. Ráadásul rendkívül széles körben alkalmazhatók, mivel szinte minden fajta elektródaolvasztásra alkalmasak (pl. ötvözött és rozsdamentes acél, rutil-cellulóz).

A hegesztőgép választásnál a stabil hegesztőáram sem utolsó szempont, ezt pedig gond nélkül tudják biztosítani az inverteres hegesztők. A beépített hegesztést könnyítő elektronikának köszönhetően az ívgyújtás is egyszerűbb, valamint stabilabb. Fokozatosan is be tudja állítani az áramerősséget az adott munkafolyamathoz és anyaghoz illeszkedően.

 

Kézi és inverteres ponthegesztők a Profibarkácsnál: Deca hegesztőgépek további előnyei

Az olyan ponthegesztő gépek, mint a Deca PULL ARC 250 LAB különösen hasznosak tudnak lenni autószerelő műhelyekben, fűtési rendszerek telepítésénél, és egyéb karbantartási munkáknál.

Szakemberek számára különösen tudjuk ajánlani ezt a minőségi kézi hegesztőgépet: rendkívül gyors üzemi sebességének köszönhetően csupán 1 másodperc kell ahhoz, hogy létrejöjjön az illeszkedés a munkadarabok között. A munkafolyamatot tovább könnyíti, hogy le lehet rajta menteni a hegesztőprogramokat az ismétlődő alkalmazásokhoz, és, hogy hegesztőgázok nélkül is lehet üzemeltetni. A készülék helytelen tápellátás elleni védelemmel rendelkezik.

Sokoldalúságát az is mutatja, hogy többféle hegesztési munkára is használható: szinergikus MIG/MAG (fogyóelektródás védőgázas ívhegesztés), kézi MIG/MAG (fogyóelektródás védőgázas ívhegesztés), MMA (bevont elektródás ívhegesztés). Ezek a műveleteket így mind ugyanazzal a hegesztőgéppel elvégezhetők.

 

Ponthegesztő gép vásárlás kedvező áron a Profibarkács webáruházában

Ha bármilyen egyéb kérdése van a webshopunkban kapható Deca hegesztő géppel kapcsolatban, akkor ne habozzon munkatársainkhoz fordulni további segítségért. A Profibarkács weboldalán egy helyen megtalálhatja a legnépszerűbb gyártók termékeit, amiket kedvező árakon rendelhet meg tőlünk. A szállítást illetően is többféle lehetőség közül is válogathat: minden téren igyekszünk megkönnyíteni a vásárlását! Több, mint 20000 termék közül választhat, nézzen szét a permetezők között is!

Horpadás javítása ponthegesztővel

A karosszériák javítása során nagy szolgálatot tud tenni egy horpadáskihúzóval ellátott ponthegesztő gép. A hagyományos átfúrással és csavar beillesztéssel az a baj a horpadás javítása során, hogy apró lyukak keletkeznek a fém felületén, amiket ezután megint csak fel kell tölteni egy hegesztővel, azonban a hő miatt ismét deformálódik az anyag.

Ezzel szemben a ponthegesztéssel való horpadás kihúzás során egy hasonló szerszámmal dolgozunk, azonban a kihúzóra helyezett speciális elektróda segítségével csak pillanatnyi kötést hozunk létre az elektróda hegye és a horpadt fémlemez felülete között. Ehhez természetesen a festést el kell távolítani a szükséges területen csiszolással, majd tisztítani kell. Az elektródát az egyik ponthoz illesztve hegesztett kötés alakul ki. A kötés kialakulása után a behúzó kalapács a horpadást kifelé húzza, ezután a kapcsolat megszűnik és egy apró hegesztett pont marad vissza. Ezt a műveletet addig kell ismételni a felületen, amíg a horpadás  ki nem egyenesedik.

Így nem keletkeznek újabb lyukak,, csak apró felületi egyenetlenségek, de ezeket csiszolással el lehet távolítani majd festeni és fényezni. Mivel a lemezek vékonyak, a csiszolással bánjunk óvatosan. Házilag nemigen éri meg ilyennel foglalkozni, általában szakműhelyek alkalmazzák megfelelő tudással és tapasztalattal, illetve nagy hatékonysággal.

Nagyobb horpadások esetén alátétek és csapok felhegesztésére is van vele lehetőség, miközben ugyanúgy nem égetjük át vele az anyagot. A megfelelő módszer és elektróda megválasztása rendkívül fontos a művelet során, így használata csak szakértelemmel rendelkezők számára javasolt.