Multifunkciós kerti gép

Minden kertes háznál szükség van egy vagy akár több olyan gépre, aminek segítségével gyönyörű környezetet varázsolhatunk magunk köré. Ha nagy kerttel, változatos növényzettel rendelkezel és egy sokoldalú, profi eszközt keresel, ami segíti a kinti munkádat, akkor ideális lehet számodra egy multifunkcionális kerti gép. A Profibarkács minőségi termékei között biztosan te is találsz olyat, ami megfelel az igényeidnek.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
9 990 Ft - 119 900 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
16 termék
16 termék

A kerti gépek legbonyolultabb és legdrágább alkatrésze jellemzően a motor, mely különösen igaz a benzinüzemű motorokra, melyek számos alkatrészből állnak, A multifunkcionális gép lényege és hatalmas előnye, hogy egy fix motorhoz – legyen az elektromos vagy benzinüzemű, különféle kiegészítők csatlakoztathatak, így egy készülékkel számos kerti munka elvégezhető, költséget spórolva a használónak, hiszen több szerszámhoz is csak egy gépet kell megvásárolni.

Hogyan válasszunk multifunkcionális kerti gépet?

Fontos tisztáznunk, hogy milyen kerti munkákhoz szeretnénk majd eszközt vásárolni. Ha adott egy nagyobb terület, ahol szükséges a sövények, bokrok nyírása, fametszés, fűnyírás, ott már érdemesebb komolyabb gépet beszerezni. A Profibarkács termékei közt választhatunk többfunkciós eszközök közül, amelyek akár négy különböző feladatra is használhatók.

  • sövényvágás: a sövényvágó tartozékban speciálisan megformált pengék oszcilláló mozgást végeznek, mely segítségével vágják a növény ágait. A megfelelően megválasztott szerszámmal tökéletesen egyenes sövényt tudunk metszeni, de egy kis kézügyességgel akár különböző formákat, hullámokat is ki tudunk alakítani a növényünkből. Fontos szempont a sövényvágó tartozék kiválasztásánál a maximális ágátmérő, melyet a készülék el tud vágni, illetve a penge hossza is lényeges.
  • ágvágás: az ágvágó tartozék nagyon hasznos eszköz, amennyiben magasabb fák elhalt, beteg ágait szeretnénk levágni, esetleg egy elektromos vezeték alatt élő fa magasságát szabályoznánk, vagy csak egyszerűen koronaalakító metszést csinálnánk egy növényen. Ez az eszköz gyakorlatilag egy kis méretű láncfűrész, mellyel a fejünk felett lévő ágakat tudjuk levágni. A kézi ágvágó ollókhoz képest nagy előnye, hogy jóval szűkebb helyeken is tudunk vele dolgozni, mivel az olló nyitásához nagyobb szabad tér szükséges. Emellett jóval vastagabb ágakat is el tudunk vele vágni, ennek maximális méretét a pengehossz határozza meg. Több multifunkciós készülékhez kapható hosszabbító szár is, mellyel a magasabb ágakat is könnyedén elérhetjük.
  • damilos fűkaszálás: damilos fűkaszálásra ott lehet szükség, ahol hagyományos fűnyíróval nem lehet dolgozni, mert például a területen sűrűn helyezkednek el tereptárgyak, a talaj felszíne egyenetlen, lejtős, rézsűs. Szintén fűkaszálásra van szükség, ha a gyep túlságosan magasra megnőtt. A fűkasza fejében egy felcsévélt damil található, melynek két vége kilóg a fejből, a forgó damil vágja el a füvet. Fontos a megfelelő vastagságú damil megválasztása, erőteljesebb, vastagabb szárú növényzethez vastagabb damil szükséges.
  • késes fűkaszálás: amennyiben olyan erős növényzettel van dolgunk, hogy a damilos fűkaszával nem birkózunk meg vele, ott a késes fűkasza lesz a megoldás. Ez egy jellemzően 3 ágú forgó kés tartozék, mely a vastagabb növényzettel is igen könnyen elbánik, alkalmas 1-2cm átmérőjű sarjú fák, vastag szárú gyomnövények, de akár kukorica, vagy napraforgó szármaradványok lekaszálására is. Kerítés vagy tereptárgyak közelében inkább a damilos változatot használjuk, elkerülve ezzel a kés, illetve a tereptárgy sérülését.


Termékkínálatunkban mindenki megtalálja a számára megfelelőt, kevesebb igényhez, kevesebb funkcióval rendelkező gépek is rendelkezésre állnak. Vannak kifejezetten olyan eszközeink, amelyek kizárólag ágvágó és sövényvágó feladatot látnak el, illetve lehetőség van olyan multigép vásárlására is, melyhez igény szerint lehet a tartozékokat megvásárolni.

Akkumulátoros vagy benzines multifunkcionális kerti gép?

Az akkumulátoros kerti gépeknél mivel nincs kábel, így egyszerűbb a kezelése, könnyebb vele mozogni munkavégzés közben. A működése is csak kisebb zajjal jár. A Profibarkácsnál válogathat az Einhell és Hecht márkák termékei közül. Amennyiben akkus multifunkcionális gépet választ, ajánljuk figyelmébe termékeink közt megvásárolható akkumulátorokat és töltőket! Ha rendelkezünk már valamely márka akkumulátoros készülékével, akkor megfontolandó lehet hogy multifunkciós kerti gépből is az adott márkát válasszuk, ugyanis az akkumulátorok és töltők sok márkáknál kompatibilisek az egyes készülékekkel.


A benzimotoros gépek ugyan hangosabbak, de messze jobb a teljesítményük, ezért is javasolják nagyobb tevékenységek elvégzésére. Abban az esetben, ha ilyen gépet választunk, szem előtt kell tartanunk, hogy állandó karbantartásra van szükségük. A Hyundai, Media Line és a Riwall Pro termékei közül választhat nálunk.