Keverőgép

Beszélhetünk akár festő-, hidegburkoló vagy kőművesmunkálatoknál, egy festék- vagy habarcskeverő gép mindig óriási segítség lesz számunkra. Kialakításunknak köszönhetően ezek a gépek kis fordulatszámnál is nagy nyomatékkal tudnak dolgozni, így biztosítják a homogén elegy létrejöttét. Legyen ez festék, csemperagasztó, habarcs vagy akár beton. Amatőr és profi szakemberek is egyaránt megtalálják kínálatunkban a munkához szükséges szerszámot.

Mire jó a keverőgép?

Ha már eleged van abból, hogy mindig kézzel kevered össze a habarcsot, gipszet, vagy akár a csemperagasztót, ami valóban sok időt és energiát tud sajnos igénybe venni, akkor mindenképp fontold meg a keverőgép vagy habarcskeverő beszerzését. Ezeknek a gépeknek elég erősnek kell lenniük ahhoz, hogy az összes ilyen épitkézési anyagot össze tudják keverni számotokra. Több féle gép létezik, a nagy festékkeverők két kezes markolattal rendelkeznek, hogy optimális fogást biztosítsanak, de kaphatóak kézi keverők és fúró keverőgépek is, kisebb munkákhoz.

Ha laikusként gondolkodunk, akkor akár feltehetjük magunknak azt a kérdést, hogy miért is van értelme venni egy új gépet, kifejezetten az fentebb említett anyagot keverésére, amikor a fúrógép is hasonló elven működik. A keverőszárat kényelmesen be tudjuk helyezni a fúrótokmányba, és meg is vagyunk. Ez valóban így van, viszont mégha egy jobb minőségű fúróról is beszélünk, akkor valóban megbírkózik a feladattal pár alkalommal, viszont ha nem szeretnénk rövid időn belül új fúrót is venni, akkor mindenképp ruházzunk be egy erre alkalmas eszközre. A fúrónak is meg van a maga dolga, és a keverőgépnek is meg van a maga dolga, próbáljuk ezek inkább rendeltetésszerűen használni.

 

Hogyan működnek a festék- vagy habarcskeverő gépek?

Ezek a gépek úgy lettek kifejlesztve, hogy nagy nyomatékot tudnak kis fordulatszám mellett kifejteni, illetve maga a tokmány is más terhelésre lett kitalálva, mint egy sima fúró. Ezért is ez az alkalmas eszköz, amikor sűrű elegyeket szeretnénk gyorsan és hatékonyan összekeverni, legyen az ismét csak habarcs, csemperagasztó, beton vagy vakolat. Emellett a gépek formája is úgy lett kialakítva, dupla markolattal, stabil és biztonságos fogással tudunk szép eredményt elérni.

Először érdemes alacsonyabb fordulatszámon használni a gépet, majd ahogy szépen lassan egyre homogénebb elegyet kapunk, nyugodt szívvel feljebb húzhatjuk a fordulatszámot és adhatunk az érzésnek. Ennek köszönhetőn kevesebb fröccsenéssel és sokkal gyorsabban elérhetjük a kívánt végeredményt. Illetve érdemes lehet mindegyik gépnél megnézni, hogy adott anyaghoz, milyen keverési sebességet javasol a gyártó.

Teljesítményt tekintve, érdemes először belegondolni, hogy milyen gyakran és milyen anyagoknál fogjuk használni a keverőgépet. Ha rendszeresen, de nem huzamos ideig használja a gépet, akkor elég lehet egy kisebb teljesítményű akkumulátoros keverő,  ami teljes mértékben ki fogja elégíteni az elvárásaidat. De ha esetleg több, mint 100 liter betont vagy habarcsot szeretnénk napi szinten kevergetni, akkor érdemesebb egy magasteljesítményű, dupla tengelyes habarcskeverőt beszerezni.

 

Mire érdemes odafigyelni még a keverőgépeknél?

Végezetül pedig hadd foglaljuk össze, hogy melyek azok a pontok, amire mindenképp figyeljetek oda a keverőgép vásárlása előtt.

 

A festékkeverő kosarának átmérője és a keverési térfogat

Az egyik fontos dolog, amire érdemes odafigyelni az a keverőedény átmérője, hiszen ez befolyásolja a keverni kívánt mennyiséget. A kézi keverés lehet vödörben, habarcs­hordó ládában, habarcskeverő ládá­ban vagy más, erre a célra megfelelő edényben végezhetjük. Egész egyszerű a szabály, minél nagyobb az edény átmérője, annál nagyobb lesz a keverni kívánt mennyiség. Ha egy 20 kg maximális keverési térfogat van megadva, akkor ez azt jelenti, hogy csak akkor tudunk egy fél zsákot feldolgozni, ha nem akarjuk túlterhelni a keverőt.

 

A gép súlya

Ahogy fentebb említettük, a keverőedény kapacitása is véges, ezért otthoni használatra leggyakrabban az 5kg-s verzió, amivel találkozni szoktunk. Mivel maga a keverés eltarthat akár 10-20percig, fontoljuk meg a valóban felhasználni kívánt anyag mennyiségét.

 

Habarcskeverő gép tisztítása 

Ha már kiválaszottuk a számunkra megfelelő keverőgépet, fontos észben tartani ennek is a tisztítását, hogy sokáig élvezhessük a munkán során a segítségét. A tisztítás szinte könnyebb, mint maga a munkaművelet. Egyszerűen csak futtassuk le egy tiszta vízfürdőben, szárítsuk meg, és egy kicsit zsírozzuk meg a gépet, ha hosszú ideig ne kelljen újat beszereznünk.

 

Ipari keverőgép rendelés a Profibarkácsról

Webshopunkban rengeteg fajta keverőgéppel és habarcsgéppel találkozhattok, mint például akkus keverőgép illetve elektromos keverőgépet is ajánlunk számotokra. Reméljük mindenki megtalálja számára éppen a tökéletes gépet, amit az adott feladathoz tud majd tökéletesen használni.

Jellemzően ezeket a gépeket nem barkács felhasználásra rendelik vásárlóink, hiszen kevesen vannak, akik hobbiból otthon pár havonta malterozgatnak, inkább akkor már kérnek kölcsön. Emiatt ezek az eszközök jellemzően nagy igénybevételre vannak tervezve, nagy a nyomatékuk, jól bírják a nyúzást. Nyugodt szívvel ajánljuk az összes webshop rendelhető terméket.

Jelenleg a Yato, Fieldmann, Graphite, Hecht, Einhell, Hyundai, Extol Premium és Scheppach gépek közül válogathatnak látogatóink. Nem csak a gépen múlik a munka sikeressége, legalább olyan fontos egy jó kiképzésű festékkeverő, vagy habarcskeverő szár. Fontos, hogy mekkora az átmérője, hiszen egyrészt bele kell férjen a keverő edénybe, másrészt a nagyobb átmérőt nehezebb megmozgatni. 100 és 220 mm közötti átmérővel érkező keverőgépeket találhat nálunk.

A teljesítmény jellemzően 1200-2000 Watt között alakul minden gép esetében. Nem is a teljesítmény, vagy munka a fontos, hanem az azonnali, hatalmas forgatónyomaték. Festékkeveréshez persze ez kevésbé fontos, ott a fordulatszám is lényeges. A nálunk kapható elektromos gépek fordulatszáma 650 és 790 fordulat /perc között alakul.

Ha kisebb a munka és nem kell a két kezes markolat, akkor a Graphite fúró keverőgépét ajánljuk, mert kofferben érkezik, sokkal kompaktabb és 3 év garancia jár rá. Ha "rendes" festék vagy habarcskeverőt keres, akkor az Einhell TE-MX 1600-2 CE, vagy Scheppach PM 1600 lenne az ajánlatunk 1600 Watt teljesítménnyel.

Ha pedig tényleg nagy a meló, akkor a dupla keverőszáras gépek közül a Scheppach PM 1800 D. vagy a Einhell TE-MX 1600-2 CE Twin festékkeverő lenne az ajánlatunk. Mind a kettőt ingyenes házhozszállítással ajánljuk, jellemzően raktárkészletről, azonnali szállítással.

További építőipari gépeink közül érdemes szétnézni a betonmarók között is, hiszen ahol elkél a habarcskeverő, ott elkélhet egy gép a beton marására is.