Keverőszár

Festőknek, burkolóknak, kőműveseknek és hobbi barkácsolóknak keverési munkáknál, ahol fontos, hogy a száraz-nedves  alapanyagok egyenletesen keveredjenek ajánlott jó minőségű keverőszárral dolgozni. Manapság csak ritkán keverik kézzel az anyagokat, esetleg ha kevés kell belőle, de a kézi keverésnél szinte lehetetlen olyan homogén állagot elérni, mint ha keverőszárral kevernénk. A keverőszár használata ráadásul sokkal gyorsabb munkavégzést tesz lehetővé, nem drága munkaeszközről beszélünk, hamar megtérül az ára, hiszen időben rengeteget nyer vele a használója. A Profibarkácson széles választék áll rendelkezésre gépi keverésre alkalmas szárakból, segítünk áttekinteni, milyen tényezőket vegyünk figyelembe mielőtt beszerezzük a leginkább megfelelő példányt.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
790 Ft - 13 290 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Hossz
-
230 - 610
Befogás
Átmérő  (mm)
-
80 mm - 160 mm
Termék státusza
Szűrés és rendezés
90 termék
90 termék

Keverőszár alkalmazási területei

Kőműves munkáknál nagyon gyakori, hogy több összetevőt kell elegyíteni, melyek egy része száraz, másik része nedves alapanyag, például: habarcs, ragasztó, kisebb mennyiségű beton. Ebben az esetben nagyon egyszerűen egy vödörben géppel összekeverhetők az anyagok, a keverőszárak fúrógépekhez, vagy keverőgépekhez csatlakoztathatók.

A kész, vödrös vakolat anyagokat, akár nemesvakolat, akár lábazati vakolat fel kell keverni használat előtt,  sokszor több vödörrel is egyszerre, a keverőszár használatával pillanatok alatt elő lehet készíteni az anyagokat a felhordásra.

A végeredmény egyenletes, sima lesz, az anyagok tökéletesen keverednek, oldódnak ez pedig elengedhetetlen a profi munkához. Hasonló a helyzet a burkolási munkáknál, ugyanezzel a gépi módszerrel gyorsan, jól eloszlatva tudjuk kikeverni az aljzatkiegyenlítőt, a csemperagasztót, és könnyedén után keverhető, ha elfogyott a szükséges mennyiség.

A keverőszárak festési munkálatoknál is nagyon hasznosak, minden festéket fel kell keverni használat előtt, géppel, festék keverőszárral ez gyerekjáték.

 

Melyik keverőszár milyen anyaghoz való?

A habarcs illetve festék keverőszárak kialakításukban eltérnek egymástól, hiszen az egyik esetben egy sűrű, nehezen egyenlíthető anyagot, a másik esetben viszonylag könnyen felkeverhető folyékonyabb anyagot kell elegyíteniük.

A festék keverőszárakat a gyártók festék vagy habarcs vagy mindkettő keverésére ajánlják, ezt a legfontosabb, eldönteni, mit szeretne vele keverni.  A gyártók egyértelműen megjelölik, hogy melyiket mihez ajánlják, esetleg a kialakítása lehetővé teszi a sokrétű felhasználást is.

 

Festék és habarcs keverőszárak tulajdonságai

Alakjukat tekintve spirál vagy kettős spirál, esetleg hatszög keresztmetszetű véggel rendelkeznek.

Alapanyaguk általában horganyzott vagy galvanizált acél.  E két technológia eltér egymástól, a tűzihorganyzás során a megtisztított felületű acélt folyékony 435-450 fokos horganyfürdőbe mártják, a horganybevonat a cink és vas reakciója által jön létre és rakódik az acélra. A horganyzás megvédi a szerszámot a hő és vegyi hatásoktól, korrózióvédelmet biztosít, vastagsága 60-70 mikron lesz a szerszám felületén.

A galvanizálás során az acélt fémsó-oldatos galvánfürdőbe mártják, és egy egyenáramú áramforrás negatív sarkára, a bevonófémet pedig a pozitívra kötik. A pozitív töltésű fémionok a munkadarab felületéhez áramlanak, ott fématomokká válnak, lerakódnak kb. 10 mikron vastagságban. Végül a termékek egy műanyag fedőréteget is kapnak.

A galvanizálás a horganyzáshoz képest kevésbé tartós felületvédelmet biztosít.

 

Keverőszárak befogatása, méretei, keverhető mennyiség - SDS és SDS Plus

Kínálatunkban megtalálhatók az Extol, Einhell, Hyundai, Proline, Vorel, Yato, Graphite, Neo keverőszárak, habarcs keverők, festékkeverők. A szerszámok mellé a gyártók megadják az egyszerre keverhető mennyiséget, használatkor ezt fontos betartani, hiszen így kerülhető el a gép túlterhelése és a végeredmény egyenletes minőségét is ez garantálja.

A keverőszárak átmérője és hossza is eltérő, ez is befolyásolja a keverési kapacitásukat, ráadásul bele kell férjen a keverő edénybe, másrészt a nagyobb átmérőt nehezebb megmozgatni.

Befogatásukat tekintve fontos, hogy illeszkedjenek a fúrógéphez, vagy keverőgéphez, amivel használni szeretnénk, az egyik legerősebb befogatást az SDS plus befogatással használható keverőszárak garantálják.

 

Keverőszárak tisztítása

A szerszámok tisztán tartása mindig nagyon fontos, de a keverőszár esetében kiemelten fontos. Minden keverés után szükséges először a bő, hideg vizes lemosás, ilyenkor mielőbb el kell távolítani az anyagmaradékokat, kerülni kell a melegvizet, hiszen az is gyorsítja a kötést, könnyebben rászárad, a gipsz, habarcs a szerszámra. Ezután érdemes mosogatószeres langyos vízzel is átmosni, és végül szárazra törölve tisztán eltenni a következő bevetésig. Ez segít megőrizni a szerszám hosszú élettartamát, és kizárja,  hogy az egyik kevert anyagból szennyeződést vigyen át egy másik anyagba.

Kevesebb, mint ezer forintért talál kínálatunkban fúrógéphez csatlakoztatható, galvanizált, festék és habarcs keverésére is alkalmas szárat az Extol Crafttól, ez alap eszköz, akárcsak egy mérőszalag.

Aki gyakran kever nagy mennyiségű, sűrű anyagokat, valószínűleg két kezes, stabil fogású keverőgépet használ, ajánlatunk az Extol Prémium 600*140-es horganyzott acélból készült keverőszárat, keverőgéphez, festék és sűrűbb anyagokhoz egyaránt kiváló választás.

 

Gyakori kérdések és válaszok keverőszár vásárlásával kapcsolatban

Kőműves brigádnak melyik keverőszárat ajánlják?

A csapatnak az Extol Prémium 600*120 mm-es festék és habarcs keverőszárat ajánljuk, mely horganyzott acélból készült, és nemcsak kőműves alapanyagok, de festék is keverhető vele, a kőművesek gyakran homlokzati munkákat végeznek, jól jöhet, ha a keverőszár mindenhez megfelelő.

Meglévő fúrógéphez melyik keverő szárat rendeljem meg?

Az Extol Craft 600*80 mm-es festék és habarcs keverőszár tökéletes választás fúrógéphez, anyaga horganyzott acél, tartós, sokrétűen használható kiegészítő.

A horganyzott keverőszár tartósabb, mint a galvanizált?

Igen, a horganyzás erősebb felületvédelmet jelent a szerszámoknak, a védő réteg 60-70 mikron vastagságú, míg a galvanizált szerszámok esetén 10 mikron, ezenkívül is eltér a két technológia egymástól.