Mérőszalag

Mérőeszközeink óriási választékában minden szakember, barkácsoló, ezermester megtalálja, amire szüksége van. Csak mérőszalagból közel 100 féle típusból választhat, hiszen teljesen másra van szükség egy háztartásban, mikor azt kell lemérni, hogyan fér be az új kanapé, és más kell egy szakembernek, mikor mondjuk a szükséges burkolat mennyiségét méri fel.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
390 Ft - 8 990 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
136 termék
136 termék

Mi a mérőszalag?

A mérőszalag általában műanyag vagy fém házzal rendelkező mérőeszköz, a házon belül található a mérőszalag és a mechanika. A mérőszalag a házban lévő rugó segítségével húzható vissza. Általában egy gomb van a mérőszalag házon kívül, ez oldja vagy zárja a csévélést.

Legtöbbször fémből készül a mérőszalag szalagja, de lehet PVC is, üvegszálas anyagok, esetleg ezek variációja. Nagyon fontos a kiváló minőségű szalag, hiszen ez az, amivel a mérést elvégezzük, ami visszahúzódik a házba, a legnagyobb igénybevételnek van kitéve. Arról nem beszélve, hogy a törés veszélye ellen is strapabírónak kell lennie.

Mérőszalag

Mérőszalag funkciója

A mindennapi életben és a napi munkában egyaránt előfordul, hogy hosszúságot, szélességet vagy magasságot kell mérni. Éppen ezért egy mérőszalag nemcsak szakemberek zsebében alapvető eszköz, hanem bármely háztartásban, irodában, műhelyben ott a helye! Építőiparban, mezőgazdasági munkák során még jelentősebb szerepe van, de a szabás-varrás is nehezen elképzelhető mérőszalag nélkül!

Mérőszalag működése

A mérőszalagnak alkalmasnak kell lennie az egy kézzel történő használatra is. A mérőszalag házban a rögzítőeszköz a mérőszalaghoz van rögzítve, ami lehetővé teszi a szalag rögzítését a kívánt helyzetben. Egyes eszközöknél automatikus megállítás is lehetséges, a rugó a fő elem, ami biztosítja a mérőszalag egyszerű de pontos működését. A rugónak köszönhető az is, hogy a mérőszalag automatikusan feltekerhető.

A mérőszalag tok (ház) anyaga

A mérőszalag háza leggyakrabban PVC-ből készül. Ellen kell álljon a nagy ütési terheléseknek, az időjárás szeszélyeinek, tartósnak, szilárdnak kell lennie! Maga a mérőszalag ház gyártónként, fajtánként eltérő lehet. Sokszor alkalmaznak feltűnő színeket a gyártók, hogy a mérőszalagok mindig könnyen megtalálhatóak legyenek. A polikarbonát külső jól ellenáll a mechanikai behatásoknak, sokszor gumi bevonat is található rajtuk, hogy ne csússzon a ki a kézből működés közben.

A mérőszalagokon a gyártók plusz funkciókat is alkalmazhatnak, mint például kulcstartó, rögzítő heveder, ezek további praktikumot nyújtanak a mindennapokban.

Neo mérőszalagok acél szalaggal

Webáruházunkban elérhetőek a professzionális felhasználók igényeit is kielégítő Neo mérőszalagok acél szalaggal.

Acél mérőszalag, műanyag dob, a beosztást a kopástól védő nylon bevonat, szalagvég védelem, eltolt nullapont. NEO acél mérőszalag eltolt „0” ponttal. A mérőszalag poliamid bevonata védi a rányomtatott skálát a kopástól. A ház praktikus alakja és mérete biztos fogást nyújt, és megkönnyíti a tárolást és a szállítást. A szalagvég védő lehetővé teszi a szalag rögzítését, ami megkönnyíti a mérés elvégzését. 

Topex acél mérőszalagok az ezermestereknek

A Topex acél mérőszalag három szalagreteszeléssel van felszerelve. A mérőszalag poliamid bevonata védi a rányomtatott skálát a kopástól. A tekercselési ütközéscsillapító védi a végzáró kampót a letöréstől. A mágneses vég megkönnyíti a mérés kivitelezését. A ház ergonomikus formakialakítása biztos és kényelmes fogást nyújt, a csúszásmentes kivitel biztosítja a használati komfortot és biztonságot. A megbízhatóságát igazolja a MID tanúsítvány. A Topex márka ezermestereknek kiváló választás.

Mire szolgál a mérőszalag elején található lyuk?

A mérőszalagok elején sokszor látni egy pici lyukat, amely kapcsán felmerül a gondolat, mire is való? Sokszor egyedül kell lemérni olyan távolságokat, ahol semmibe nem lehet beakasztani a mérőszalag végét. Ezekre a helyzetekre találták ki ezt a lyukat, amibe egy pici szeget, gombostűt beszúrva megtartja magát a szalag amíg kihúzzuk és lemérjük a távolságot.

Mérőszalagok rendelése a Profibarkácstól házhozszállítással

A műhelyfelszerelések között minden olyan eszközt, berendezést megtalál, amire szakmájában vagy otthoni barkácsolásnál szüksége lehet. A mérőszalagok a legegyszerűbb és legolcsóbb kiviteltől egészen a profi típusokig elérhetőek, különböző hosszúságban, akár 50 méteres változatban is.

Fontos, hogy a mérőszalag kiváló minőségű legyen, főleg, ha napi használatban van, hiszen ilyenkor alapvető munkaeszköz, ami ki van téve a leejtésnek, ütésnek, sokszor van kihúzva, visszatekercselve. Egy minőségi mérőszalagra sok-sok éven át számíthat, mérési feladatait pontosan, hatékonyan, gyorsan elvégezheti a segítségükkel.

Rendelje házhoz a kiválasztott mérőszalagot, és ne felejtsen el feliratkozni hírlevelünkre sem, hogy elsőként értesülhessen a kihagyhatatlan ajánlatokról!