Mártott kesztyű

Számos olyan munkaterület van, ahol a kézvédelem kiemelten fontos. Mártott kesztyűink széles választékában minden munkakörhöz megtalálja  amegfelelőt. Legyen szó olajálló, precíziós, saválló, vagy éppen tenyérmártott kesztyűről, illetve ezek kombinációiról. Termékeink minden esetben megfelelnek a nemzetközi szabványoknak. A méretet érdemes kellő körültekintéssel megvizsgálni, mert egy nem jól illeszkedő kesztyű nem csak veszélyes, de munkánk minőségére,és komfortérzetünkre is hatással lehet.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
290 Ft - 1 890 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Méret
Bevonat anyaga
Termék státusza
Szűrés és rendezés
34 termék
34 termék

Mik a mártott munkavédelmi kesztyűk előnyei

A mártott kesztyűk kategóriája számos típust és sokfajta terméket kínál a vásárló számára. A barkács világ webáruházaként tenyér részen alkalmazott mártott kesztyűk nagy választékát tudjuk ajánlani: mind anyaghasználatot, mind felhasználási területet tekintve.

Amit biztosan kijelenthetünk, hogy a mártott munkavédelmi kesztyűket a kisebb méretű részegységekben, például az autóiparban, a fém megmunkálásában, az építőiparban és az általános tevékenységeknél nagyon kedvelt termékeknek lehet nevezni az alábbi tulajdonságok miatt:

  • A tapadása a felületekhez kiemelkedően biztosított, 
  • Jól lehet benne koordinálni a kezet, nem zavarja meg a munkát
  • az időtállósága nagyon hatékony
  • vízlepergető funkciója miatt is hasznos lehet


Fontos hogy mielőtt kiválasztjuk a kesztyűt, mérlegeljük a szempontokat. Tekintsük meg az egyes bevonatokat, és hogy a használata ritka és gyakori időközönként milyen hatással lesz a termékre:

Latex bevonatú munkakesztyű

A latex mint anyag, nagyon erős rugalmassággal rendelkezik, kimagasló tapadást hoz létre a más anyagból készült kesztyűkhöz képest. A nagy hőmérséklet ingadozásnak hatékonyan ellenáll, tehát egyben hőszigetel is és a szakadás ellen is jól teljesít.

Kémiailag rezisztens az alkoholoknak, de nincs elég védelem alatt a legtöbb szénhidrogénekhez és szerves oldószerekhez képest. Lehetnek olyan egyének is, akiknek érzékenysége miatt a kesztyű árthat, például bőrpír, viszketés vagy extrém esetekben ekcéma alakulhat ki.

 

Poliuretán bevonatú munkakesztyű avagy mártott pu kesztyű

Ezek a típusok ugyan már több mint 60 éve használatban vannak a piacon, de mivel az emberi bőrre allergiamentesen hat, ezért az orvosok körében vált kedveltté az elmúlt időben.

A leghasznosabb tulajdonsága a vélemények szerint, hogy a ragadós minősége segít a munkában anélkül hogy valójában ténylegesen ragadna.

A poliuretán minősége nagy átszúrás elleni védelemmel és az elkopásnak ellenállva sokoldalú terméket hoz létre, ami tökéletesen megfelelővé teszi a vágásbiztos kesztyűk bevonataként való felhasználására. Ez az anyag biztosítja az átszúráselleni védelmet, mindezt anélkül, hogy kevesebb lenne az érintés-érzékenység. Ráadásul a kicsi szemcseméret miatt, ideális lehet azok számára, akik elektronikai, lemez-gyártás területén, és/vagy higiéniai szektorban végzik a munkájukat.

Kémiai szempontból a poliuretán kiváló védelmet biztosít az olaj, oldószer, zsírok, benzin (ami a gumiról nem mondható el), oxidáció és ózon ellen, de nem lehet a meleg vízzel való munkavégzésre használni, és nem javasolt 79 ° C feletti hőmérséklet esetén sem.

 

PVC-bevonatú munkakesztyű avagy mártott PVC kesztyű

Ez a mesterséges anyag az alábbi tulajdonságokkal rendelkezik:

  • ára alacsony
  • bőrérzékenyek is viselhetik
  • az anyaga pedig elég erős


Tenyér részen bevont  PVC jó kopás ellen, de az átlyukasztásoknál és vágásoknál érdemes figyelni. És habár rugalmas, nem tudja megadni a megfelelő tapintási érzékenységet, pedig ez a legtöbb gumi alapú kesztyű tulajdonsága.

A PVC-vel bevont kesztyű ugyanolyan viselési komfortot és kopásálló hatást biztosít mint pl. a nitril, azonban van egy másik hatalmas előnye - sok ragasztóanyag nem tud megtapadni a kesztyű felületén. Ez tudja a PVC tenyérbevonatú munkakesztyűt tökéletessé tenni bizonyos vegyipari és még más, ragasztást igénylő munkánál. Határtalanul alkalmas anyagok mozgatásához, halászathoz és feldolgozási munkákhoz, kárpitozásnál, mivel a ragasztó nem tapad a PVC bevonatú tenyérrészhez.

Nitril bevonatú, tenyérrészen mártott kesztyű avagy mártott nitril kesztyű:

A nitril bevonatú kesztyűk feltűnően jó szakadás elleni védelmet tudnak létrehozni, és többször ellenállóbb átszúrás ellen, mint a gumi.

A nitril anyaga remekül felhasználható -5 ° C és +150 ° C  hőmérséklet tartományban.

Az elmúlt pár évben kezdték meg a kombinált bevonatú kesztűk gyártását, ahol a vágásbiztosságot kombinálják a hőszigetelő, vagy vegyvédelmi tulajdonságokkal.
Példa erre a nitrilbe mártott latex kesztyű esetében.

 

Mártott kesztyűk széles választéka a Profibarkácsnál

Szinte az összes nagy "barkács" márka kínálatában megtalálhatóak a munkavédelmi kesztyűk. Nem véletlenül, hiszen ezek a terméket felhasználásukat tekintve összekapcsolódnak, mint borsó meg a héja. A méretet érdemes kellő körültekintéssel megvizsgálni, mert egy nem jól illeszkedő kesztyű nem csak veszélyes, de munkánk minőségére,és komfortérzetünkre is hatással lehet. 

Neo, Extol Craft, Extol Prémium, Yato, Top Tools, Topex, Steck márkák közül lehet választani.

Hogyan válasszam ki a megfelelő méretű munkavédelmi kesztyűt, mártott kesztyűt?

A muunkavédelmi kesztyű méretének kiválasztása az alábbi táblázat segítségével igen egyszerű:

 

Munkavédelmi kesztyű méretek

 

Gyakori kérdések munkavédelmi kesztyűk vásárlásakor

 

Milyen védelmi szintet jelöl az EN388 1-es szabvány?

Minimális kockázatok elleni védelmet biztosító kesztyű megoldás.

Mi az az EN szabvány?

A személyi védőeszközökkel szembeni követelmények műszaki leírását az egyes EN szabványok adják meg. Kesztyű esetében is kötelező figyelembe venni, és az adot munkakörhöz kiválasztani.

Milyen méretekben kaphatóak a kesztyűk?

8, 9, 10, 11-es méretekben, a leírásban található táblázat nyújt segítséget a méret kiválasztásában.