Benzinmotoros földfúró

A benzinmotoros földfúróval, talajfúróval bármikor könnyedén létrehozhatjuk a kerítésoszlop, pergola, vagy fa ültetéséhez szükséges gödröt. Az álló és a vízszintesen működő fúrókkal lefelé és oldal irányban is létrehozhatjuk a furatokat egyszerűen a motor segítségével, mely biztosítja az erő kifejtését helyettünk. Ezek az eszközök alkalmasak a talaj meglazításához, ültetéshez és nagy hasznát tudjuk venni, megalapozhatjuk vele stabil szerkezetek kialakítását. A benzinmotoros földfúrók bármilyen típusú talajban felhasználhatóak, a motor erőkifejtése miatt a nehezebben lazítható talajokat is viszonylag egyszerűen meg lehet munkálni vele. A paraméterekről, a termékek használhatóságáról és az árakhoz tartozó értékek információiról bővebb kifejtést adunk a lap alján található leírásban.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
86 490 Ft - 949 000 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Teljesítmény  (LE)
-
1 LE - 3 LE
Motor típusa
Hengerűrtartalom  (cc)
-
35 cc - 52 cc
Üzemanyag tartály térfogata  (liter)
-
0,5 liter - 1,2 liter
Fúrószár átmérője  (mm)
-
15 mm - 20 mm
Termék státusza
Szűrés és rendezés
7 termék
7 termék

Benzinmotoros földfúró, talajfúró

 

Hívhatjuk lyukfúrónak, gödörfúrónak, talajfúrónak is, ez az eszköz egy nagyszerű segítség lehet például a kerítések építésénél vagy akár horgonylyukak fúrásakor.

Ha nem is mindennap, de alkalomadtán különböző célokra gödröket kell készítenünk a földbe, ami igen fáradtságos ha ásót, de akkor is ha nem motorizált, kézi talajfúrót használunk. A benzines motorral felszerelt fúró könnyen kezelhető megoldást kínál, és a legkülönfélébb fúrási feladatok elvégzésére alkalmas pl. gazdaságokban facsemeték ültetése, útépítésnél, kerítésoszlop beállításra stb.

Nagy előnye, hogy nem kell fellazítani a talajt, ahol célszerű a tömörség. A fúróél spirális, csavarmenetszerű kialakítása teszi lehetővé a talajba mélyedést és a fellazított föld kiemelését a lyukból.

A funkcióknak és prémium műszaki tervezésnek köszönhetően, mindegy milyen földtípussal van dolga, a MF52 földfúró megbirkózik vele. A függőleges talajfúróval stabilan és állandó hatékonysággal dolgozhat.

Benzinmotoros földfúró

Mi a benzinmotoros talajfúró, gödörfúró előnye 

A benzinmotoros talajfúró, gödörfúró használata esetén nincs szükség áramforrásra, vagy generátorra, aggregátorra. LEég egy teli benzineskanna is hozzá. Erősek, robosztusak, nagy területet lehet velük "bejárni"

Viszont nem kifejezetten környezetkímélő, és elég hangos is, és a karbantartásuk is bonyolultabb, mint egy elektromos földfúróé. Ez persze minden benzinnel működő gépre igaz, például a benzines fűnyírókról is elmondható.

Ez a termék a Hecht gyártásában például  egy léghűtéses kétütemű egyhengeres motorral és centrifugális csúszó tengelykapcsolóval rendelkezik. 150 mm átmérőjű fúróval lett ellátva. Műszaki adatai közé tartozik, hogy teljesítménye 2,4 LE, mélysége 730mm, tömege 13 kg, meghajtó típusa pedig belső égésű benzinmotor. Ez a legkedvezőbb áron megvásárolható termék a weboldalon, azonban érdemes figyelemre venni a többi benzinmotoros fúró adatait is, hogy az összevetésben meggyőződhessünk arról, hogy értékét tekintve, melyik termék megvásárlása éri meg a legjobban.

 

Media Line földfúró

 

Ez a termék hasonló az előző fúróhoz, azonban ehhez jár három különböző fúró is, így értékét tekintve megéri egy kicsit drágábban hozzájutni, mert lehetőségünk van meghatározni a kifúrt lyukak átmérőjét a fúrók segítségével. Valamivel kisebb teljesítménnyel rendelkezik (2,1 LE), de tökéletesen megfelel a szilárdabb talajok lazítására is. A benzines motorral felszerelt fúró könnyen kezelhető megoldást kínál, és a legkülönfélébb feladatok elvégzésére alkalmas, pl. facsemeték ültetésére, útépítésnél, kerítésoszlop beállítására. Előnye, hogy olyan helyen nem kell fellazítani a talajt, ahol pont a tömörsége és szilárdsága a cél. A fúró él spirális, csavarmenet szerű tulajdonsága miatt, mindegy milyen földben dolgozunk vele, biztosan meg fogjuk tudni munkálni. A motorban található olajszintmérő és hosszú élettartamú levegőszűrő a poros környezet miatt. A motort kézzel, egy ergonomikus berántó fogantyúval lehet beindítani. Működése nem jár nagy zajjal és jó forgatónyomatékot biztosít.

 

AGT benzines földfúrókról

 

Ennek a gyártónak a termékeihez valamivel drágábban lehet hozzájutni, azonban a most következő műszaki adatokból jól látszik, hogy az előző két termékhez képest mennyivel nagyobb teljesítménnyel is rendelkezik. Ha egy professzionális, gyakran igénybe vehető fúró vásárlása a cél, akkor ajánljuk ezeknek a termékeknek a figyelembe vételét.

 

Műszaki adatok:

  • motor: Honda, négyütemű, léghűtéses ipari benzinmotor
  • 2 LE teljesítmény
  • 50 és 35 köbcentiméter hengerűrtartalom
  • Megmunkált markolata stabil tartást ad

 

Fontos megjegyezni, hogy a fúróélek külön rendelhetőek ennél a terméknél. A motor kiváló működése miatt azonban megéri befektetni ebbe a fúróba.

 

EUROKOMAX vízszintes földfúró

 

Ez egy egyedi kialakítású termék, nagy előnye azonban, hogy közművek telepítésekor úgy is képesek lehetünk furatokat készíteni a talajban, hogy el kellene bontani a már meglévő és kialakított térelemeket. Maximális fúrási hatótávolságuk 15 méter. A fúrószárak munka közben egyesíthetőek, így az egyméteres szárakat összekapcsolva 15 méter mélységig tudunk a géppel furatot készíteni. Ezzel az eszközzel több átmérőjű lyuk kialakítására is lehetőség van, a hozzá rendelhető fúrószárak méretéből fakadóan. A motor 4 kW / 5,5 LE teljesítményt ad. A hozzárendelt vezetősín biztosítja az egyenletes fúrást. A tartozékokhoz járnak fúrószárak is, így az EUROKOMAX fúró megvásárlásával azonnal el tudja kezdeni a furatok létrehozását.

 

A SCHEPPACH gyártó terméke

 

Az EB 2000 földfúró, egy középkategóriás, minden olyan tulajdonsággal rendelkező termék, amivel a föld fúrását könnyű folyamattá lehet tenni. Ezzel a géppel olyan hatékonyságot lehet elérni, hogy 80%-kal gyorsabban tudjuk befejezni a munkálatot, mint ha hagyományos kézi lapáttal kezdenénk neki a folyamatnak. Az ideális tömegnek és nyomógomb miatt egyszerűen indítható és kezelhető, a védőkerettel ellátott, centrálisan elhelyezett motor is azért lett kitalálva, hogy a könnyebb kezelés érdekében kevesebb erőkifejtéssel tudjuk végrehajtani a furatok készítését.

 

Műszaki adatai

 

  • 2 ütemű, egyhengeres motor
  • 52 köbcentiméter hengerűrtartalom
  • elektronikus gyújtás

 

Mire figyeljünk benzinmotoros földfúró, gödörfúró vásárlásakor?

 

Melyik a legkedvezőbb árú benzines földfúró a kínálatban?

A Hecht HT_52 típusú földfúrója ár-érték arányban kiváló.

Melyik fúrószár nem deformálódik el?

Ha fúrószár kellően merev, akkorsokadik használat után sem deformálódik el és továbbra is pontos lesz a fúrás.

Minden típusú talajon használható a földfúró?

Igen, de ahol vastagabb gyökérzet fut, ott vigyázni kell a fúrással, körültekintően kell eljárni.