Talicska, kiskocsi

Talicskának, kiskocsinak számtalan ház körüli teendő során lehet hasznát venni, egy kertes ház, hétvégi ház kötelező eleme. A talicskák használata építőiparban is elterjedt, hiszen könnyen lehet velük anyagot mozgatni A-ból B-be, ráadásul kizárólag fizikai erő kell a „meghajtásukhoz”. A Profibarkácson a talicskák és a kiskocsik választéka is elég színes, a műanyag húzós kiskocsiktól elkezdve a horganyzott vagy lemezből készült talicskákon át egészen a komolyabb szállító kocsikig.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
5 390 Ft - 97 590 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
16 termék
16 termék

Multifunkciós műanyag talicskák, kiskocsik

Az új generációs talicskák, melyek egyre elterjedtebbek a háztartásokban, a multifunkciós, könnyen húzható és praktikus műanyag talicskák. Ezek a Profibarkácson többféle méretben, színben, eltérő űrtartalommal rendelhetőek. Általában 50-65 l közötti űrtartalmúak ezek a hasznos eszközök, melyek bár elsősorban kerti felhasználásra lettek kialakítva, mégis a ház körül számos helyzetben segítségünkre lehetnek. Például:

 • kerti munkák: föld, kavics, mulcs szállítása, falevél eljuttatása például a komposztba
 • kerti termények szállítása (burgonya, tök, paprika, dinnye stb.)
 • tisztítószerek cipelése például kocsitakarításhoz, terasztakarításhoz
 • használhatóak átmeneti szemétgyűjtőként takarításnál, könnyedén el lehet velük húzni az összeszedett szemetet a kukához
 • akár bevásárláskor is hasznát vehetjük
 • bevásárlás után az autóból a nehezebb dolgok behúzhatóak vele a lakásba, kamrába

Erős műanyagból készültek, egyszerűen tisztántarthatóak, nem igényelnek különösebb karbantartást. Nincs nagy helyigényük, és könnyen is mozgathatóak.

Tipp: Műhelymunkához, mérésekhez, akár kerti lak építéséhez jól jöhet egy sablon, nézz szét választékunkban.

talicska

Mire érdemes figyelni műanyag talicska vásárlás előtt?

Választás előtt érdemes átgondolni a méretet (űrtartalmat), esetleg a preferált színt. Ajánlott neves gyártó műanyag talicskáját választani, mert ezek egyrészt strapabíró műanyagból készülnek, másrészt a fogókialakításuk komfortos, kerekeik megbízhatóak. A Profibarkácson a Nature vagy a Keter gyártók műanyag kiskocsijait kínáljuk Önnek verhetetlen árakon.

A KETER a világ vezető gyártója kerti és otthoni műanyag termékek piacán. Gyártósoráról kikerülő műanyagáruk esztétikus megjelenésűek és magas színvonalúak.

Hagyományos talicskák

Megszokott látvány a kiskertekben, ház körül vagy éppen házfelújításnál, bontásnál, építésnél a hagyományos típusú talicska. Óriási segítségül szolgál számos munkafolyamatban és a gyártók többféle kivitelben, eltérő alapanyagokból készítik.

A talicskák lehetnek egykerekűek vagy kétkerekűek. Az úgynevezett puttony, vagyis a „rakodórész” lehet lapos vagy mély típusú. A mély puttonnyal rendelkező típusok igen hasznosak földmunkáknál, folyékonyabb állagú építőanyagoknál, a lapos puttonyos viszont univerzálisabb. Ezen akár gallyakat, deszkát vagy olyan anyagokat is eltolhatunk, ami nem fér bele a puttonyba.

 

Merev vagy szétszedhető talicska?

Mielőtt talicskát rendel, meg kell nézni milyen anyagból készült a váza, milyen anyagú a puttony. A váz lehet egy darabból álló és több darabból összerakható típus. Az egy darabból álló, merev csővázas talicskák szinte elnyűhetetlenek. Évtizedekig bírják a strapát, főleg, ha minőségi darabot választ!

A szétszedhető, több elemből álló csővázas talicska elsősorban kerti munkákhoz ajánlottak. Mikor nincs rá szükség, szét lehet szedni, kisebb helyen tárolni, de a szállításuk is egyszerűbb emiatt.

A talicska puttonyának anyaga

Nem mindegy, hogy horganyzott acélból készült a puttony vagy festett lemezből. Egy talicska számos megpróbáltatásnak van kitéve, ha gyengébb minőségű a kivitelezése, a festék karcolásainál megindulhat a korrodálódás. Egy nívós gyártó termékénél a festett lemez is általában kellően vastag ahhoz, hogy ne váljon használhatatlanná a talicska.

Talicska kereke

A talicska kerekének gumija lehet felfújható vagy tömör. Mindegyiknek van előnye, hátránya. A felfújós kerekek esetén viszont figyelni kell a defekt veszélyre!

Egykerekű vagy kétkerekű talicska is választható, ez utóbbi esetén biztos, hogy stabil a fogása, tartása. Egykerekű esetében leginkább sáros, puha talajon lehet gond, ahol elsüllyedhet a kerék.

Kerti szállító kocsik

Nagyon népszerűek az úgynevezett kerti szállító kocsik, melyeknek átlagosan fél méter x 1 méter a méretük, egy kis utánfutóhoz, teherautó platóhoz hasonlítanak leginkább. Kézzel is húzhatóak, de kerti kistraktorral is kompatibilisek lehetnek.

 Némelyik billenős kivitel, ez nagyon hasznos lehet, hiszen könnyen a helyszínre borítja a szállított anyagot. Jól tud jönni ez a funkció, mikor például tele van mulccsal vagy díszkaviccsal a kerti szállító kocsi.

Talicskáját, kerti kiskocsiját is rendelje a Profibarkácstól!

Kínálatunkban megtalálhatóak a Keter, Nature, Hecht, G21 gyártók kiváló minőségű talicskái, kerti kocsijai. Válassza a legmegfelelőbb típust, igényeihez igazodva!

Ha bármilyen, más kerti szerszámra, esővízgyűjtőre szükség lenne, egy rendeléssel mindent letudhat, házhoz visszük Önnek a kiváló minőségű szerszámokat, kiegészítőket, barkácseszközöket.

Kiskocsi vagy talicska?

Idősebbeknek, vagy gyengébb fizikummal rendelkező személyeknek kézenfekvőbb választás egy négykerekű kiskocsi. Egyrészt kevesebb erőkifejtéssel jár a használata, másrészt pedig könnyebb húzni, mint egy talicskát megemelni, majd eltolni.

Kisebb kerti munkákhoz, falevél szedéshez, növény metszése után keletkező zöldhulladékhoz a komposztig a zöld kis kerti talicska praktikus választás. Átborítani sokkal könnyebb, ha végeztünk a munkával.

Teherbírásuk változó, óvatosan engedjük gyermekeinket, unokáinkat rá, egy erősebb talicskával furikázni jó móka lehet velük a kertben!

Vigyázat! Addiktív, sosem akarják majd abbahagyni! :)

Milyen talicskát válasszak?

Elsősorban tudnod kell, mire is fogod használni. Másra van szüksége egy kertésznek és más típusra egy építőipari szakmunkásnak. Mindegy, hány talicska lesz otthon, mindenképpen kevésnek bizonyul majd.

 • Ha tudod, hogy kertben fogod többnyire használni, érdemesebb a könnyebb, műanyag változatot megvásárolni.
 • Ha felújítasz, szintén érdemes erősebb, fémből készült változatot venned.
 • Fontos szempont a választásnál továbbá, hogy fogjuk-e szállítani, ugyanis a merev csővázas egy személyautóba nehezen fér be.
 • horganyzott vázból készült talicska sokkal strapabíróbb
 • a merev csőváz tartósabb
 • a lemezes puttony hamarabb korrodálhat, ha kopásnak indul
 • keréktípustól és mérettől függhet a választás, a felfújható, nagyobb kerekű talicska könnyebben tolható, azonban könnyebben sérülhet
 • a szállítandó anyag miatt érdemes megfontolni a puttony méretét is
 • a kétkerekű talicska nehezebben süllyed el

 

Talicskával, kerti kiskocsival kapcsolatos gyakori  kérdések

 

10 éves gyermekem gyakran segít a kerti munkáknál. Melyik talicskát ajánlják levelek gyűjtésére, gazolásra, amit ő is könnyedén el tud húzni?

A multifunkciós műanyag kerti talicskákat. Mindössze 2-3 kg súlyúak, gyerek is tudja mozgatni, irányítani.

Több, mint 100 l-es kerti talicskát, kiskocsit keresek. Jó lenne, ha billenős lenne. Melyiket ajánlják?

A G21 GA 120 KERTI KOCSI 120 literes űrtartalmú, billenős kivitel, strapabíró szállítóeszköz.

Van olyan kerti talicskájuk, ami vízszintesen és felülről is pakolható?

Igen, ilyen a KETER REALBARROW MŰANYAG KERTI TALICSKA.