Talicska

Talicskának számtalan ház körüli teendő során lehet hasznát venni, egy kertes ház, hétvégi ház kötelező eleme. A talicskák használata építőiparban is elterjedt, hiszen könnyen lehet velük anyagot mozgatni A-ból B-be, ráadásul kizárólag fizikai erő kell a „meghajtásukhoz”. A Profibarkácson a talicskák választéka is elég színes, a műanyagtól elkezdve a horganyzott vagy lemezből készült talicskákon át egészen a komolyabb eszközökig.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
5 390 Ft - 53 190 Ft
Márka
Termék státusza
Szűrés és rendezés
15 termék
15 termék

Multifunkciós műanyag talicskák

Az új generációs talicskák, melyek egyre elterjedtebbek a háztartásokban, a multifunkciós, könnyen húzható és praktikus műanyag talicskák. Ezek a Profibarkácson többféle méretben, színben, eltérő űrtartalommal rendelhetőek. Általában 50-65 l közötti űrtartalmúak ezek a hasznos eszközök, melyek bár elsősorban kerti felhasználásra lettek kialakítva, mégis a ház körül számos helyzetben segítségünkre lehetnek. Például:

 • kerti munkák: föld, kavics, mulcs szállítása, falevél eljuttatása például a komposztba
 • kerti termények szállítása (burgonya, tök, paprika, dinnye stb.)
 • tisztítószerek cipelése például kocsitakarításhoz, terasztakarításhoz
 • használhatóak átmeneti szemétgyűjtőként takarításnál, könnyedén el lehet velük húzni az összeszedett szemetet a kukához
 • akár bevásárláskor is hasznát vehetjük
 • bevásárlás után az autóból a nehezebb dolgok behúzhatóak vele a lakásba, kamrába

Erős műanyagból készültek, egyszerűen tisztántarthatóak, nem igényelnek különösebb karbantartást. Nincs nagy helyigényük, és könnyen is mozgathatóak.

Tipp: Műhelymunkához, mérésekhez, akár kerti lak építéséhez jól jöhet egy sablon, nézz szét választékunkban.

talicska

Mire érdemes figyelni műanyag talicska vásárlás előtt?

Választás előtt érdemes átgondolni a méretet (űrtartalmat), esetleg a preferált színt. Ajánlott neves gyártó műanyag talicskáját választani, mert ezek egyrészt strapabíró műanyagból készülnek, másrészt a fogókialakításuk komfortos, kerekeik megbízhatóak. A Profibarkácson a Nature vagy a Keter gyártók műanyag kiskocsijait kínáljuk Önnek verhetetlen árakon.

A Keter a világ vezető gyártója kerti és otthoni műanyag termékek piacán. Gyártósoráról kikerülő műanyagáruk esztétikus megjelenésűek és magas színvonalúak.

Hagyományos talicskák

Megszokott látvány a kiskertekben, ház körül vagy éppen házfelújításnál, bontásnál, építésnél a hagyományos típusú talicska. Óriási segítségül szolgál számos munkafolyamatban és a gyártók többféle kivitelben, eltérő alapanyagokból készítik.

A talicskák lehetnek egykerekűek vagy kétkerekűek. Az úgynevezett puttony, vagyis a „rakodórész” lehet lapos vagy mély típusú. A mély puttonnyal rendelkező típusok igen hasznosak földmunkáknál, folyékonyabb állagú építőanyagoknál, a lapos puttonyos viszont univerzálisabb. Ezen akár gallyakat, deszkát vagy olyan anyagokat is eltolhatunk, ami nem fér bele a puttonyba.

 

Merev vagy szétszedhető talicska?

Mielőtt talicskát rendel, meg kell nézni milyen anyagból készült a váza, milyen anyagú a puttony. A váz lehet egy darabból álló és több darabból összerakható típus. Az egy darabból álló, merev csővázas talicskák szinte elnyűhetetlenek. Évtizedekig bírják a strapát, főleg, ha minőségi darabot választ!

A szétszedhető, több elemből álló csővázas talicska elsősorban kerti munkákhoz ajánlottak. Mikor nincs rá szükség, szét lehet szedni, kisebb helyen tárolni, de a szállításuk is egyszerűbb emiatt.

A talicska puttonyának anyaga

Nem mindegy, hogy horganyzott acélból készült a puttony vagy festett lemezből. Egy talicska számos megpróbáltatásnak van kitéve, ha gyengébb minőségű a kivitelezése, a festék karcolásainál megindulhat a korrodálódás. Egy nívós gyártó termékénél a festett lemez is általában kellően vastag ahhoz, hogy ne váljon használhatatlanná a talicska.

Talicska kereke

A talicska kerekének gumija lehet felfújható vagy tömör. Mindegyiknek van előnye, hátránya. A felfújós kerekek esetén viszont figyelni kell a defekt veszélyre!

Egykerekű vagy kétkerekű talicska is választható, ez utóbbi esetén biztos, hogy stabil a fogása, tartása. Egykerekű esetében leginkább sáros, puha talajon lehet gond, ahol elsüllyedhet a kerék.

Ha bármilyen, más kerti szerszámra, esővízgyűjtőre szükség lenne, egy rendeléssel mindent letudhat, házhoz visszük Önnek a kiváló minőségű szerszámokat, kiegészítőket, barkácseszközöket.

Milyen talicskát válasszak?

Elsősorban tudnod kell, mire is fogod használni. Másra van szüksége egy kertésznek és más típusra egy építőipari szakmunkásnak. Mindegy, hány talicska lesz otthon, mindenképpen kevésnek bizonyul majd.

 • Ha tudod, hogy kertben fogod többnyire használni, érdemesebb a könnyebb, műanyag változatot megvásárolni.
 • Ha felújítasz, szintén érdemes erősebb, fémből készült változatot venned.
 • Fontos szempont a választásnál továbbá, hogy fogjuk-e szállítani, ugyanis a merev csővázas egy személyautóba nehezen fér be.
 • horganyzott vázból készült talicska sokkal strapabíróbb
 • a merev csőváz tartósabb
 • a lemezes puttony hamarabb korrodálhat, ha kopásnak indul
 • keréktípustól és mérettől függhet a választás, a felfújható, nagyobb kerekű talicska könnyebben tolható, azonban könnyebben sérülhet
 • a szállítandó anyag miatt érdemes megfontolni a puttony méretét is
 • a kétkerekű talicska nehezebben süllyed el

 

Talicskával kapcsolatos gyakori  kérdések

 

10 éves gyermekem gyakran segít a kerti munkáknál. Melyik talicskát ajánlják levelek gyűjtésére, gazolásra, amit ő is könnyedén el tud húzni?

A multifunkciós műanyag kerti talicskákat. Mindössze 2-3 kg súlyúak, gyerek is tudja mozgatni, irányítani.