Sablon

Ezek a speciális kialakítású sablonok számos területen rendelkezésre állnak a használó számára, minden termék formája különböző, kifejezetten egy adott célra lettek fejlesztve. könnyedén ki tudjuk vele jelölni a fúráshoz, esetenként maráshoz az eltávolítani kívánt részeket. Felhasználható gipszkartonozáshoz, lépcsők felületének pontos kialakításához, fecskefarkú kötések készítéséhez, asztali csatlakozások marásához. 

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
1 390 Ft - 47 090 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
18 termék
18 termék

A sablon praktikussága

 

A különböző mérésekre és kijelölésekre használt sablonokat minden szakember nagyszerűen tudja hasznosítani a munkája során, legyen szó bútorok csatlakoztatásáról, lépcsők alakjának vagy formájának kijelöléséről, gipszkartonozásnál végzett mérések elvégzéséről, a sablonok segítenek bennünket abban, hogy ne vesztegessük el az időt a különböző kivágásra szánt területek méretének kijelölésénél. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a sablonokban kialakított szabványmérettel nagyon gyorsan meg lehet határozni a pontos méreteket a kijelölésre szánt felületen. Ez egy kedvelt eszköz a használók számára, mert:

 

 • Viszonylag olcsón beszerezhető, elég egyszer megvásárolni és garantáltan sokáig üzemképes marad az egyszerű és problémamentes használat eredményeként.
 • A kisebb darabok könnyen szállíthatóak, nem jelent terhet.
 • Rengeteg hasznos időt takaríthatunk meg vele a munka során, hatékonyabban tudunk az eszközzel dolgozni, mint a hagyományos mérőkkel.
 • Gyakorlatilag semmilyen hátránya nincs. Egyedüli hátrány az lehet, hogy még nem rendelkezik ezzel az eszközzel. Ezért azt tanácsoljuk, hogy a Profibarkácson találja meg számára a legmegfelelőbbet.

 

A sablonok felhasználási területei

 • Gipszkartonozás: Ehhez a folyamathoz leginkább a Wolfcraft csatlakozóaljzat jelölő sablon használható. Ezen a terméken vízszintezőt is találhat. Nagy előnye ennek a terméknek, hogy nem kell vele sok időt tölteni, gyorsan ki lehet jelölni vele a csatlakozó aljzatok helye. Beállítása a vízszintező miatt függőleges és vízszintes irányban is könnyen megoldható. Egyforma távolságok jelölhetőek ki vele a szabványméretekhez igazodóan. Az aljzat és a viszonyítási alapként szolgáló terület közötti távolság mérésére is használható. (például a kapcsoló és ajtókeret közötti távolság) mérete 50x185x15mm. Tipp: válassz gipszkarton szerszámaink közöl is egy hasznos eszközt!
 • 3D mérősablon: A szintén Wolfcraft által fejlesztett termék nagy segítség lehet azok számára, akik nem sík, hanem többoldalú felületen szeretnének mérést és kijelölést végezni. Ennek a speciális terméknek a főbb lehetőségei közé tartozik, hogy élekkel párhuzamos vonalat lehet rajzolni vele 0-55mm-ig, 3D szögek kijelölésére alkalmas, kivitelezhető a mérés és átjelölés háromdimenziós munkadarabokra, ezenkívül körsablon létrehozását is el tudjuk végezni 2-10mm-ig.
 • Lépcsősablon: Ezzel a termékkel a lépcsők pontos méreteit és formáját be lehet állítani, ideális lehet spirállépcsők tervezésénél, mert a nem egyenes részeknél is tökéletes le tudjuk venni a lépcső formáját a sablonnal. Ehhez egy rugalmas láncelem ad segítséget mely a sablon szerkezetét képezi.
 • Marósablon: Ez a sablonfajta asztali csatlakozások marásához lett kitalálva, laminált MDF lapból készültek. Felső maróval való használatához 30 mm fenékfúró és 12, 7 mm-es maró szükséges. 

 

Mire jó a 3D mérősablon?

 • Háromdimenziós munkadarabok megmunkálásához: gerendák, élfák, csövek stb.
 • Ütközők 45°-os és 90°-os szögekhez
 • Párhuzamos vonalakhoz jelölőmérceként használható
 • Integrált fúrósablonnal a fúrószár átmérőjének meghatározásához

A sablonokelőnyei és hátrányai

Amennyiben például marósablonok közül szeretne választani, melyek közül több termék elérhető kínálatunkban, elsődleges szempontként talán az határozható meg, hogy alkalmi vagy rendszeres felhasználásról van szó. Amennyiben kedvezőbb költségű sablon mellett dönt, előnyös a kisebb darabok közül választania. Ha többszöri rendszeres használatról van szó, akkor inkább a nagyobb kivitelezésben kapható sablonok lehetnek mérvadóak. Erre a két esetre az alábbi termékeket tudjuk kínálni:

 

 • Egyszerű és gyors használathoz: YATO MUNKALAP MARÓSABLON
 • Szakembereknek és profi használatra: YATO MARÓSABLON FECSKEFARKÚ KÖTÉSEKHEZ (ennek hátránya azonban, hogy nehezebben hordozható, inkább műhelyben alkalmas a használata, míg előnye hogy professzionálisan lehet vele méréseket végezni.

 

Van-e alternatívája a sablonoknak? 

A válasz természetesen igen, a sablonok helyett használhatunk hagyományos mérőeszközöket is. Fontos megjegyezni azonban azt is, hogy amennyiben hatékonyságra törekszünk, akkor a sablonok adják a mérésekhez a gyors segítséget, Azért is hozták létre ezeket a termékeket, hogy meg tudjuk spórolni az időt, melyet aztán másra hasznosíthatunk a munka során.

Yato mérősablon, Wolfcraft 3D sablon, vagy lépcsősablon kell? vedd meg tőlünk igazán jó áron!

 

Gyakori kérdések a sablonok használatával kapcsolatban

Mi a sablonok legnagyobb előnye?

A sablonokkal szemben a legnagyobb elvárás az, hogy mindig azonos műveletet lehessen elvégezni ugyanazon termék vagy alkatrész elkészítésénél, illetve, hogy a használata rövidítse le a ráfordított munkaidőt. A mai korszerűnek nevezett vasalatok és korpusz-összeállítások világában megjelentek az ún. összefúró-öszszehúzó sablonok is.

Mire jó a 3D mérősablon

Háromdimenziós munkadarabok megmunkálásához: gerendák, élfák, csövek stb. Ütközők 45°-os és 90°-os szögekhez

Milyen sablon márkát ajánlunk?

Mi a Wolfcraft mérősablonjait nagyon szeretjük, de a Yato is szuper "okos" szerszámokat gyárt.