Kerti garnitúra

Egy mutatós kerti garnitúra, kerti bútor szett minden kertbe, minden erkélyre, teraszra illik! Csak a méretét és az anyagát kell jól megválasztani, és hosszú évekig, évtizedekig szolgálja majd a kellemes családi vagy baráti estéket, vacsorákat. A Profibarkácson a barkácsolók, ezermesterek és szakik pihenéséhez is hozzájárulunk nagyszerű kerti garnitúra ajánlatainkkal. Nézzen szét és válassza ki az Ön kertjébe vagy teraszára leginkább illő kerti bútor szettet a közel 50 féle lehetőségből!

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
18 990 Ft - 886 990 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
109 termék
109 termék

Kerti garnitúra nem csak kertbe

A kerti garnitúrák segítségével élvezhető igazán a kert nyújtotta látvány, friss levegő, hangulat. A kerti bútorokon az ember ücsöröghet, pihenhet, étkezhet a családjával vagy barátaival, sörözhet vagy fagyizhat, sőt egyes típusokon szundíthat is. Számos opciót kínálnak a kertben való kellemes időtöltésre. A tavaszi, nyári és még az őszi időszakban is nagyszerűen kihasználható egy jól megválasztott kerti bútor, ha pedig van hol kényelmesen leülni, étkezni, beszélgetni, garantáltan több időt fog a kertjében tölteni.

A kerti garnitúrákat nem csak kertes házba ajánljuk, hiszen bármilyen teraszra, erkélyre, télikertbe elhelyezhetők, kinek mi a lehetősége. A lényeg, hogy méretileg, alakját tekintve megfelelő legyen, esztétikus látványt nyújtson és jól legyen megválasztva az anyaga. Ha valaki például szó szerint a kertben tartja a kerti bútort és nem takarja le, tehát erősen érik az időjárási viszontagságok, a fa alapú garnitúrák helyett mindenképpen a polirattan típusokkal érdemes szemeznie. Bár egy kerti pavilon felállítása esetén a fa alapanyag sem kizárandó. Ezzel szemben, ha valaki egy fedett teraszra helyezi majd a szettet, nyugodtan választhat fémvázas vagy fa alapanyagú darabokat.

Kerti garnitúrák alapanyag szerint

A kerti bútorok óriási választékban kínálkoznak, a hagyományos műanyagtól elkezdve a fa alapú bútorokon és a fémvázas típusokon keresztül egészen a polirattan alapanyagúakig bőven van választási lehetőség. Anyagukat tekintve tehát általában a következőkkel találkozhat:

 • műanyag
 • fa alapanyagú
 • fémvázas
 • polirattan
 • hagyományos rattan

A polirattan kerti garnitúrák, kerti bútor szettek

A polirattan kerti bútorok, fotelek, étkezőszettek, ülőgarnitúrák rendkívül népszerűek az utóbbi években. Nem véletlen, hiszen több színben is kaphatóak, kivitelük hasonlít a természetes rattan bútorokéra, ugyanakkor sokkal strapabíróbbak. Számos fontos előnnyel rendelkeznek, nem véletlen terjedtek el a családi házak kertjein túl a szállodák, éttermek, strandok szabadtéri helyein is.

 • kiváló időjárásállóság jellemzi
 • UV-stabil, nem fakul
 • rattant utánzó mintázat, esztétikus megjelenés
 • nem igényel különösebb karbantartást
 • eső, víz, pára álló
 • könnyen tisztítható
 • egyszerű összeszerelés

A polirattan kerti bútorokat egyszerűen lemoshatja évi 1-2 alkalommal egy hatékony magasnyomású mosóval, mellyel egyúttal a térkövet is tisztává varázsolhatja.

Fa kerti garnitúrák és karbantartásuk

A fából készült kerti bútorok sosem mennek ki a divatból. Szemet gyönyörködtetőek, masszívak, természetes módon simulnak a kert összképébe és a hangulatuk is különleges. Ha valaki fa kerti bútort vásárol, jobban figyelnie kell a karbantartásra, állag megóvásra, mint például a polirattan típusoknál. Kicsomagolás után érdemes olajjal kezelni, és ezt évente megismételni. Lehetőség szerint védeni kell árnyékolóval, tetővel az erős napsütéstől, az esőtől, a kerti öntözőrendszertől! Télre mindenképp érdemes bevinni és zárt helyen tárolni, ahol védve van az esőtől és hótól. Műanyag fóliával letakarni nem ajánlott, mert rohadhat vagy gombásodhat.

Hogyan válasszak kerti garnitúrát?

Érdemes több szempontot átgondolni, mielőtt leadja rendelését. Ha körültekintően választ, biztos lehet benne, hogy egy tökéletes bútort sikerül megvásárolni és nem egy olyat, amiért folyamatosan kompromisszumot kell hoznia.

 • Ismerjük a méretkorlátokat. Vásárlás előtt pontosan mérje fel, hogy ahová a kerti garnitúrát szánja, mekkora terület, és gondolja át, hogy ki lehet -e majd húzni a székeket, el lehet -e járni mögöttük? Hány darab szék fér el az asztallal? Szükséges -e, hogy összecsukható legyen? Inkább legyen egy kisebb szett, de körbejárható, megközelíthető, kényelmes, mint egy olyan, amelyiknél mindig fel kell állni valakinek, ha be szeretnénk jutni a konyhába vagy a grillhez.
 • Megfelelő körülmények közé tegyük a kerti garnitúrát: ez azt jelenti, hogy ha fa vagy rattan anyagút vásárol, gondoskodni kell róla, hogy védve legyen az esőtől, az erős UV sugárzástól. Kelleni fog fölé tető, pavilon, árnyékoló stb.
 • Még vásárlás előtt döntse el, hogy étkező garnitúrát vásárolna, vagy inkább kanapé stílusú pihenő funkciójú kerti bútort. Akinek mindkettőhöz van elég helye, természetesen mindegyiket beszerezheti, akinek viszont csak az egyik megoldás fér el, választania kell.

Az étkező asztalos kerti garnitúrák, kerti bútor szettek praktikusak, hiszen le lehet ülni, enni, inni mellettük, beszélgetni, olvasni. Ugyanakkor nem lehet végig nyúlni és szunyókálni egyet rajtuk. Ezzel szemben az ülőgarnitúrákon -bár kissé kényelmetlenebbül- de lehet étkezni, inni és szundítani is igény szerint.

kerti garnitúra

Kerti garnitúrák óriási választékban, házhoz szállítva a Profibarkácstól

Webáruházunkban elképesztő a méret, alapanyag és típus választék a kerti bútorokat illetően. A Hecht, Rojaplast, MWH, Royal Garden garnitúrái nem csak szemet gyönyörködtetőek, de funkcionálisak is. Akár kerti kanapéra, akár kerti ülőgarnitúrára vagy kültéri étkezőasztalra vágyik, megtalálja közöttük a tökéletest!

A vásárlás néhány kattintással lebonyolítható, a szállítás pedig kényelmesen a megadott címre történik, mindenféle utánajárás nélkül.

Rendeléskor ne felejtsen el regisztrálni, így minden további vásárlásnál élvezheti a törzsvásárlói kedvezményeket. Ha pedig ideje engedi és szívesen olvas érdekes cikkeket barkács, kert témában vagy éppen választást könnyítő tippeket gép, eszköz vásárlás előtt, mindenképpen kövesse figyelemmel a Profibarkács Blogját!

 

Gyakori kérdések a kerti garnitúrákkal kapcsolatban

 

A fa alapanyagú kerti garnitúrákat milyen gyakran érdemes olajjal kezelni?

Évente egyszer ajánlott, kivéve a teakfát, mert az eleve olajosabb.

A polirattan ülőgarnitúrákban nem tesz kárt a sterimó?

Nem, nyugodtan lemoshatja a szennyeződést magasnyomású mosóval.

Van olyan kerti garnitúrájuk, ami összecsukható?

Igen, létezik ilyen is, ha nincs állandó helye, de alkalmanként elővenné