Hintaágy, függőágy

A függőágy hallatán majdnem mindenkinek az a kép ugrik be, mikor két pálmafa között egy tengerparton fekszik. A függőágy egy nagyszerű kiegészítő lehet a kertben, hiszen kis helyen is elfér és akár két személyeset is beszerezhetünk belőle. Remek lehetőséget ad egy hosszú nap után a megpihenésre, és így könnyedén elengedheted magad egy mozgalmas nap után, miközben élvezed a ringatásának nyugtató hatását, de persze a gyerekeknek is remek játék. Manapság az sem probléma, ha kertedben nincs megfelelő távolságra vagy egyáltalán fa, hiszen létezik belőle állványos modell is melyet könnyedén összeszerelhetünk.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
6 790 Ft - 531 990 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
51 termék
51 termék

Nem csak otthon használhatjuk függőágyunk, hiszen egy nyaralásra is könnyedén el vihetjük netán egy kemping során is hasznát vehetjük akár egy hűtőtáskát, melyet szintén megtalál a webshopban.

 

Néhány tipp függőágy vásárlása előtt

Két tipikus kerti típus létezik: a klasszikus és a mobil függőágy, mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya is, ezért mielőtt kiválasztod a számodra megfelelőt, érdemes elgondolkodni, hogy milyen célra fogod használni. Tehát, ha arra szeretnéd használni, hogy gyerekek játszhassanak benne, a legbiztosabb elhelyezése a kert egy központi része. Emiatt fontos, hogy a termék látható helyen legyen, így rajta tudod tartani a szemed a gyerekeken. Más részről, ha a kerti függő-, vagy hintaágyad a jól megérdemelt pihenésre szeretnéd használni, jó ötlet lehet elhelyezni a kert egy árnyékos sarkában, ahol így békében élvezheted a friss levegőt és a nyugtató hintázást anélkül, hogy valaki megzavarna.

Amikor új függőágyat állítasz fel, keres olyan helyet, ahol megfelelően tudod rögzíteni, ez lehet akár két fa, vagy két oszlop között. Úgy rögzíted, hogy mindkét fa vagy oszlop köré kötsz egy kötelet, majd a kötelet a az ágy részhez rögzíted.

Ha sikerült a megfelelő hely megtalálása, akkor jön a kérdés „Milyen magasan legyen? ”. Ezért kövesd a következő szabályokat, a magasság a fele legyen az oszlopok illetve fák közti távolságnak, ahhoz, hogy a lehető legnagyobb kényelmet érd el, a függőágy üresen legyen banán formájú. Ha a függőágy túl rövid, meghosszabbíthatod a végén egy kötéllel, ezután, már nincs más hátra, mint hogy kényelmesen elhelyezkedj benne és élvezd a munkád gyümölcsét.

A hagyományos függőágy a legstabilabb, mivel szorosan a fához, vagy oszlophoz van, rögzítve ezért megfelel gyerekek számára is, akik nyugodtan felmászhatnak rá és játszhatnak benne. Azért bizonyosodj meg róla, hogy jól van rögzítve a függőágy, és hogy a környezet biztonságos nehogy a gyerekek belehintázzanak valamibe, miközben játszanak.

Az egyik legújabb trend a saját állványú függőágy, ez a termék tökéletes választás azoknak, akiknek járólap, vagy befüvesített, bebetonozott a kertje. A saját állványú megoldást könnyedén rakhatjuk egyik helyről a másikra kedvünk szerint, így ha már eleged van a napsugarak melegéből, egy szempillantás alatt áthelyezheted az árnyékba. A saját állványú függőágyak azonban nem annyira stabilak, mint a hagyományos társaik, emiatt nem a legalkalmasabb, ha gyerekeid vannak, akik bele szeretnének mászni.

 

Miért fontos a megfelelő pihenés?

A pihenés kategóriába sorolunk minden olyan aktív és passzív tevékenységet, ami a mindennapi stressztől mentesít minket, illetve örömöt okoz és kikapcsolódást nyújt. A megfelelő mennyiségű pihenés alapfeltétele az egészségnek, mert a szervezetnek regenerációra van szüksége a megfelelő működéshez. A pihenés jelenthet számunkra testi és szellemi, aktív és passzív szervezetünknek mindkét pihenési formára szüksége van. 

 

Mi az aktív pihenés és mik a legfőbb fajtái?

Az aktív pihenés mozgással egybekötött pihenés. Leginkább azoknak javasolt, akik irodában dolgoznak, szellemi munkát végeznek és a számítógép előtt töltik el napjukat. Az aktív pihenéshez tartoznak a különböző sportolási formák. Ez lehet nyáron kerékpározás, futás, úszás, kajak-kenuzás, strandröplabda, túrázás. Télen pedig a síelés, snowboardozás, korcsolyázás.

Az aktív pihenés eszközei lehetnek: a vízfürdő, a különböző hőhatások (gőzfürdő, szauna, a víz alatti masszázs és torna. Ezekkel az eszközökkel óvatosan bánjunk,mert megterheli a szervezetet, így ha túl sokáig, vagy rendszertelenül végezzük, inkább fárasztóak mint pihentetőek. Legjobb, ha az aktív pihenést társaságban töltjük, így még véletlenül sem érezzük kényszernek.

 

Kinek javasoljuk a passzív pihenést és vele együtt a függőágyat?

Elsősorban azoknak, akik folyamatosan mozognak egész nap és fizikai munkát végeznek. A passzív pihenés fajtái: a zenehallgatás, olvasás, TV nézés, kerti munka, de ide tartozik az alvás és a relaxáció is.

Ehhez a pihenés fajtához nagyszerű választás lehet egy függőágy, melyet a kertben, de akár a lakásban is elhelyezhetünk. A szabadban könnyedén eltudunk lazulni főleg egy kellemes tavaszi vagy nyári napon akár egy könyvet olvasva akár csak zenét hallgatva, de persze egy délutáni szundi is remek ötlet ilyenkor.

 

Hintaágy vásárlás és árak - rendeld meg a Profibarkács.hu-ról!

Kétszemélyes darabjainkkal még pároddal vagy gyermekeddel együtt élvezheted a pihenést. Tehát nem kell tovább azon gondolkozni, hogy milyen módon tudja, pihenje ki magát, ezért ne várjon tovább, hiszen weboldalunkon sokféle függőágy található sokféle színben és még különböző ajánlatokkal is várjuk a kedvező áraink mellett a profibarkács.hu-n.