Növényfuttató rács

A fix méretekkel rendelkező rácsok mellett választhatunk „V” alakú vagy esőcsatornához illeszkedő íves rácsot is. Míg ezek elsősorban a kertünk díszeit segítik kiemelni és még szemet gyönyörködtetővé tenni, addig a galvanizált futtató szálak és juta hálók a veteményesben vagy a fóliában termesztett zöldségek és gyümölcsök fejlődését hivatottak elsődlegesen segíteni, illetve nem utolsó sorban érdemes megemlíteni, hogy jelentősen megkönnyítik ezek gondozását. További információkért a növényfuttató rácsokról, görgess lejjebb!

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
990 Ft - 82 590 Ft
Márka
Termék státusza
Szűrés és rendezés
40 termék
40 termék

Növényfuttató rács

Az élen járó forradalmárok, a nem hétköznapi vagy szokatlan megoldások kedvelői, a minél hatékonyabb helykihasználás állandó mérlegelői könnyen szerelmeseivé válhatnak a növényfuttató rácsoknak! Azáltal, hogy a kertünkben nem csak vízszintesen, hanem függőlegesen is próbáljuk megtölteni valóságos dimenzióváltást valósíthatunk meg a tér bármely pontján! Igazán izgalmas lehetőségek rejlenek ebben a nagyszerű eszközben!

Képzeljünk magunk elé egy kertet, ahol nem tudjuk levenni a szemünket a futó rózsa bimbóiról, a lilaakác virágáról vagy a borostyán leveleiről. Netalán régi vágyunk, hogy saját fóliánkba lépve minden irányból és magasságban körbevesznek a paradicsom- és uborkapalánták? Ha az elhatározás már meg is született, akkor már csak a megfelelő eszközt kell megtalálni a lehető legjobb kivitelezéshez.

Apácarács vagy ollós rács? Mi a különbség köztük?

A szakavatottaknak minden bizonnyal nem újdonság egyik kifejezés sem, de azért nem árt átvenni az alapokat. Az apácarács alapvetően annyit jelent, hogy nem látszik a lécek illesztése, mivel a két különböző síkban (eltérő irányban) elhelyezett hasábok ragasztással kerültek rögzítésre. Ezzel szemben az ollós megoldás megengedi akár azt is, hogy az elemek egy síkban legyenek, de az illesztés mindenféleképpen látszik. Jelentős különbség továbbá, hogy míg az ollós rács értelemszerűen csak akkor tudja ellátni fő funkcióját, ha állítható az eszköz szélessége, míg az apácarács a fix illesztés miatt nem rendelkezik ezzel az előnnyel. Kínálatunkban mindkét típusra találunk példát többféle anyagban és színben. Nem lesz senki sem pácban, ha cápaként csap le egy apácarácsra. Vagy éppen egy ollósra. Vagy mindkettőre.

Növényfuttató rács

A növényfuttató rácsok rácsok típusai

 1. Fix méretekkel rendelkezők
 • Fix szélességű rács
 • „V” alakú futtató
 • Galvanizált futtató szál
 • UV álló futtató háló
 • Juta háló
 • Esőcsatornához illeszkedő hajlított rács
 • Rózsakapu

A fix méretekkel rendelkező rácsok mellett választhatunk „V” alakú vagy esőcsatornához illeszkedő íves rácsot is. Míg ezek elsősorban a kertünk díszeit segítik kiemelni és még szemet gyönyörködtetővé tenni, addig a galvanizált futtató szálak és juta hálók a veteményesben vagy a fóliában termesztett zöldségek és gyümölcsök fejlődését hivatottak elsődlegesen segíteni, illetve nem utolsó sorban érdemes megemlíteni, hogy jelentősen megkönnyítik ezek gondozását.

Tipp! Egy romantikus hangulatú rózsakapu kitűnő választás, ha egy központi elemet szeretnénk találni az udvarunkra. Szóhoz sem fognak jutni az idilli látványtól az ide betérők! Az igazi megszállottak több rózsakaput egymás elé helyezve virág alagutat is készíthetnek. Ezt aztán tényleg mesébe illő! Egy stílusos kerti bútorral, hintaággyal és függőággyal kiegészítve igazi pihentető oázissa válhat a kertje!

 1. Ollós rácsok
 • Ollós rács (műanyag)
 • Ollós rács (bambusz)
 • Ollós rács (fa)

Az állítható szélességű rácsok előnye, hogy ha valamilyen okból meggondoljuk magunkat a rács elhelyezését illetően, biztosak lehetünk benne, hogy máshol is tökéletesen fog mutatni, nem kell sem kerülgetni és nem is fog túllógni a kiválasztott fal mellett. Az anyagok és színek változatossága lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálja a legjobban kertjéhez illő darabot!

Növényfuttató rácshoz, apácarácshoz való kiegészítők a Profibarkácsnál!

 • Rögzítő tüskék futtatóhálókhoz (4 darab tüske)
 • Rögzítő szett (6 darab rögzítő tüske és 10 méter galvanizált kábel)

A kiegészítők segítenek a biztonságos és tartós rögzítésben, használatuk pedig rendkívül egyszerű.

Egy sakkasztal mellett azt mondanánk, hogy „futó lép d3”, azonban ezek a futók nem csak átlósan nőnek. Sokkal inkább csavarodó száraikkal, léggyökereikkel, kacsokkal kapaszkodnak vagy (például a futórózsák) egyszerűen csak támaszkodnak az elérhető távolságban lévő támrendszerükre. Ezeknek a növényeknek hatalmas előnyük, hogy könnyen gyönyörűvé varázsolják a viszonylag kis kerteket is, hiszen állandó felfelé törekvésük miatt kevés helyet foglalnak. Több napsütéses órát tudnak kihasználni vízszintesen terjeszkedő társaikkal szemben, így ezektől a fajoktól nem szokatlan a hihetetlenül gyors növekedés sem. Vidám színeikkel feldobják az unalmas falfelületeket vagy kerítéseket, de remekül alkalmazhatók arra is, hogy árnyékot adjanak. Ezek mellett segíthetnek egy nagyon meghitt hangulatú privát zóna megteremtésében is.

Mivel kis földterületet foglalnak el, így kisebb méretű kerti szerszámokkal kényelmesebb gondozni a kúszónövények földjét. Ehhez bátran ajánljuk kínálatunkban megtalálható bármelyik konyhakerti kézi kertiszerszámunkat. 

A hazánkban legkedveltebb futó- és kúszónövények

 • Trombitafolyondár
 • Borostyán
 • Lilaakác
 • Iszalag (klemátisz)
 • Futó- és kúszórózsa
 • Kúszólonc
 • Vadszőlő
 • Komló
 • Encián
 • Szárnyas feketeszem
 • Kerti hajnalka
 • Tűzbab (törökbab)

Milyen márkájú növényfuttató rácsokat, rózsakapukat, paradicsom karókat értékesítünk?

Kiínálatunkban megtalálhatóak a Nature minőségi kertápolási termékei.

Növényfuttató ráccsal kapcsolatban felmerülő kérdések

 

Milyen színű növényfuttató rácsok közt válogathatunk?

Típustól függően elérhető fehér, zöld, illetve natúr színű rács.

Milyen méretű rácsok vannak?

Ez is típustól függ, de általában a szélesség 40-100 centiméter, a magasság pedig 100-200 centiméter körül mozog.

Mi a teendő, ha a növény „kinőtte” a rácsot?

Egyes fajok, mint a borostyán, nem igényel metszést, míg mások igen. Viszont bármelyikre igaz, hogy ha nem megfelelő helyre nőnek, például ablak alá, akkor a hajtásokat a hajtás tövéből távolítsuk el.