Grillezés eszközei

A szabadtéri sütés-főzés mindig a nyári kerti partik központi eleme. A kínálatunkban szereplő különféle grillező eszközökkel abban szeretnénk önnek a segítségére lenni, hogy minden a lehető leggördülékenyebben történjen, mert nincs annál kellemetlenebb, legyen az otthoni barkácsolás, vagy éppen grillezés, amikor csak egy megfelelő eszköz hiányzik a tökéletes eredményhez.

Szűrés és rendezés
Szűrés törlése
Ár  (Ft)
-
690 Ft - 37 290 Ft
Márka
Ajánlott felhasználás
Termék státusza
Szűrés és rendezés
106 termék
106 termék

Grill eszközök

A szabadtéri sütés-főzés mindig a nyári kerti partik központi eleme. A kínálatunkban szereplő különféle eszközökkel abban szeretnénk önnek a segítségére lenni, hogy minden a lehető leggördülékenyebben történjen, mert nincs annál kellemetlenebb, legyen az otthoni barkácsolás, vagy éppen grillezés, amikor csak egy megfelelő eszköz hiányzik a tökéletes eredményhez.

A szabadtéri sütések nulla kilométerköve a szalonnasütés, vagy ahogyan sokan ismerik a nyársalás. Nincs ennél egyszerűbb és olcsóbb megoldás, ha a tábortűz mellett néhány finom falatra vágynánk. A legegyszerűbb megoldás a nyársak használata. (Ha szintet szeretne lépni, de még az olcsóbb megoldások mellett maradnánk, akkor mindenképpen remek alternatívát jelenthetnek önnek a kínálatunkban szereplő szalonnasütő eszközeink.

Nyársak, nyársbotok a grillezéshez

A különféle méretben kapható nyársaink, nyársbotjaink a szabadtűzön, vagy parázson történő nyársalás minden formájára remek alternatívát nyújtanak önnek. A villás végű nyársaink kifejezetten a szalonna sütésére lettek optimalizálva. Tömör acélból készültek és a nyársak végét úgy alakították ki, hogy végére könnyen feltűzhető legyen az étel, de az ne csússzon le róla sütés közben. A acélból történt kialakítás az időtállóság garanciája, míg a nyárs végén található fa fogó azt biztosítja, hogy folyamatosan kézben tudjuk tartani az eszközt anélkül, hogy az felforrósodna.  Kínálatunkban találhat kifejezetten saslikhoz, rablóhúshoz, vagy kebab sütéshez kialakított nyársakat is. Ezek közös jellemzője, hogy végük hegyes, tűszerű és hiányzik róluk a fa fogó. Ezeknek az eszközöknek ugyanis az izzó parázs fölött a grillrácson van a helyük és csak néha kell őket megforgatnunk. Külön ki kell emelni, hogy kínálatunkban talál csúszkával ellátott, kettős húsnyársakat is, melyekkel tökéletesebb eredményt érhetünk el, mert a kettős kialakítás miatt sokkal stabilabban lehet rögzíteni a megsütni kívánt húsokat és zöldségeket, másfelől pedig használatuk nagyon praktikus, mert a megsült saslikot a csúszka segítségével egy mozdulattal le lehet húzni a nyársakról. A nyársak egy speciális csoportját képezik a motorral ellátott nyárstűk, amelyek a grillezést lényegesen kényelmesebbé tehetik az ön számára.

Öntöttvas lemezek, rostélyok

Külön szólni kell az öntöttvas lemezekről és rostélyokról. Ezek az eszközök elsősorban arra szolgálnak, hogy a grillre helyezzük azokat és az öntöttvas kiváló tulajdonságait kihasználva, közvetlenül azon grillezzünk.  Lényeges kiemelni, hogy az öntöttvas lemezek kifejezetten univerzális eszközök, nem csak a nyári grillezésnél vehetjük hasznukat, hanem normál konyhai felhasználásra is alkalmasak, gáz főzőlapra rakhatóak, vagy akár a sütőbe is. Az öntöttvas konyhai eszközeink némileg eltérő használatot és karbantartást igényelnek, mint a már jól megszokott „modern” serpenyőink, edényeink. Használatba vétel előtt be kell avatnunk a serpenyőt. A vasserpenyők hajlamosak az oxidálódásra, amely ellen a beavatás jelenti a védelmet. Ez a folyamat azt jelenti, hogy a vasfelület pórusait a rávitt és rámelegített-rászárított olajréteggel lezárjuk. Ennek eredményeként elszeparáljuk a levegőtől és a víztől, így a rozsdásodástól. Emellett van egy másik hatása is: a hő, a fém és a levegő oxidálásra késztetik az olajsav láncait, így kötésre ösztönzik őket, azaz polimerizálják, így egy kemény, sűrű és száraz réteg jön létre, pont ahogyan a fafelületek esetében az olajozás után. Kenjük be olajjal a lemezt, vagy rácsot és füstölésig hevítsük. Ezt a folyamatot néhányszor ismételjük meg. Röviden azt mondhatjuk, hogy azzal ápoljuk a legjobban öntöttvas konyhai eszközeinket ha minél gyakrabban használjuk azokat.

Az öntöttvas serpenyő ugyanis azon kevés konyhai eszköz egyike, amelyik az idő múlásával csak egyre jobb lesz. Éppen ezért fontos, hogy folyamatosan edzésben tartsuk. A legjobb, ha használat után mindjárt elmossuk vízzel. Ha a benne készült étel ráragadna, akkor csak öntsük fel vízzel tegyük fel főni, és akkor könnyedén lekapargathatjuk. A rászáradt ételt durva sóval, vagy a belesült ízeket részben eltávolító szódabikarbónával is ledörzsölhetjük. Mosás után pedig tegyük vissza a tűzhelyre melegedni, így hamar megszárad. Itt kell megemlíteni a kínálatunkban szereplő pizzakövet, amely működési mechanizmusát tekintve hasonlít az öntöttvas lemezekhez, azzal a különbséggel, hogy elsősorban kenyértészták sütéséhez alánjuk. Elhelyezhetők hagyományos kemencékben, vagy konyhai sütőkben is. Lényeges hogy azonnali nagy hőhatásnak nem tehetőek ki, tehát a sütőnkkel együtt melegítsük fel az eszközt míg eléri a kívánt hőfokot.

Ha megszeretted az öntöttvas termékeket, akkor nézz szét öntöttvas szeletsütőink, pecsenyesütőink között.

Halsütő grillrácsok, grillnyársak

A grilleszközök speciális csoportját képezik a kifejezetten halsütéshez készült halsütő grillrácsok és grillnyársak. Mivel a halak hússzövetei lényegesen könnyebb szerkezetűek, mint az egyéb vörös, vagy fehér húsok, grillezés közben könnyen széteshetnek. Ezek az eszközök viszont a hőkezelés alatt egyben tartják a halunkat, orvosolva a fenti technológiai problémát.

Kínálatunkban találhat még, a fentieken túl, számos a grillezés közben használatos eszközt, amelyek az ön munkáját segíthetik. Ilyenek például a különböző fogók, hústűk és tisztító eszközök. Ezek abban térnek el a hagyományos konyhai eszközeinktől, hogy lényegesen nagyobbak és jobban ellenállnak a grillezés közben keletkező jelentősebb hőhatásnak.

Kínálatunkban a G21, valamint a Perfect Home grill eszközeit találhatja meg.

grillnyárs

Gyakori kérdések grill eszközök vásárlásával kapcsolatban

 

Mi a nyársbotok legfőbb előnye?

A villás végű nyársaink kifejezetten a szalonna sütésére lettek optimalizálva. Tömör acélból készültek és a nyársak végét úgy alakították ki, hogy végére könnyen feltűzhető legyen az étel, de az ne csússzon le róla sütés közben. A acélból történt kialakítás az időtállóság garanciája, míg a nyárs végén található fa fogó azt biztosítja, hogy folyamatosan kézben tudjuk tartani az eszközt anélkül, hogy az felforrósodna.

Miért ajánljuk önnek a csúszkával ellátott, kettős húsnyársakat?

Használatukkal tökéletesebb eredményt érhetünk el, mert a kettős kialakítás miatt sokkal stabilabban lehet rögzíteni a megsütni kívánt húsokat és zöldségeket, másfelől pedig használatuk nagyon praktikus, mert a megsült saslikot a csúszka segítségével egy mozdulattal le lehet húzni a nyársakról.

Milyen eszköz a legalkalmasabb a halsütésre?

A grilleszközök speciális csoportját képezik a kifejezetten halsütéshez készült halsütő grillrácsok és grillnyársak. Mivel a halak hússzövetei lényegesen könnyebb szerkezetűek, mint az egyéb vörös, vagy fehér húsok, grillezés közben könnyen széteshetnek. Ezek az eszközök viszont a hőkezelés alatt egyben tartják a halunkat, orvosolva a fenti technológiai problémát.