H-P: 8:00-16:00

+36-1-23-44-99-8

Termékek
Szállítás
Ajánlatkérés
Rólunk
Kapcsolat

Kerti Grill Építése Házilag

Tűzrakóhely, grillezés és BBQ
Nehézség:

Nincs annál jobb, mint egy saját kerti grill építése házilag. Így nem csak a fantasztikus ízekkel tudjuk levenni a lábukról vendégeinket, hanem barkácstehetségünket is meg tudjuk csillogtatni.

Tartalomjegyzék
Kerti Grill Építése Házilag
Tervezd meg a kerti grillező helyét és hogy miből készüljön!
Mire lesz szükség a kerti sütő építéséhez?
Készítsük el a kerti grillező alapját
A kerti grill tűzterének megépítése házilag
A kerti sütő falazatának felépítése
Kerti grill építése házilag - néhány hasznos extra tanács
Tippek, ha a kerti grillező építése sikerrel zárult

Kerti Grill Építése Házilag

A friss, szabad levegőn a családdal vagy a barátokkal sokkal jobban esik az evés, a szabad tűzön, a kerti grillen  elkészített ételek íze is teljesen más…. Sokunkban felvetődik az otthoni grillsütő, kerti sütő gondolata, főleg a jó idő beköszöntével. Ha hétvégi grillpartyra hívta ismerőseit és gyors megoldás kell, legegyszerűbb ha rendel egy azonnal használható grill berendezést, és máris készülhetnek a finomságok. Vagy kerti grill építése házilag a jobb megoldás?

Ha szeretünk barkácsolni , létrehozni valamit saját kezünkkel, és van   egy kis kertünk, ahol a hely is adott, akkor arassuk le a babérokat két kezünk munkájával. Egy kerti grill építése házilag a legjobb, legidőtállóbb megoldás. Mindennap élvezhetjük a  jó levegőn a grillezés varázsát, a jó hangulat, a finom ételek összehozza a családot, barátokat. Egy jól üzemelő kerti grill megépítéséhez nincs szükség varázserőre, csupán egy kis építőanyagra, lelkesedésre és persze a ki nem maradható tervezésre. De hogyan is fogjunk neki, ha a kerti grill építése házilag a vágyunk?

Tervezd meg a kerti grillező helyét és hogy miből készüljön!

Fontos megtalálni a kertben az optimális helyet a grillezőnek, nem túl előnyös, ha a füst folyton a szomszéd teraszára vagy a saját mosott ruha teregetőnkre száll. Az is szempont, hogy ne essen túl messze a konyhánktól, hogy, az alapanyagokat könnyen ki tudjuk vinni, ne a kert legvégébe kerüljön a tűzrakó hely. Ezeket vegyük figyelembe. A grillsütő sokféle anyagból készülhet, de talán az egyik legkézenfekvőbb és legkönnyebben elérhető megoldás a tégla vagy bontott tégla használata, ha grillsütő építése házilag a célja. A frissen füvesített gyepnek sem tesz jót, ha sok ember mászkál át rajta.

Téglából készült grillsütő

Mire lesz szükség a kerti sütő építéséhez?

 • 100-120 db kisméretű téglára vagy bontott téglára
 • cement, sóder, víz vagy előre kevert beton
 • betonacél vagy síkháló
 • vízüveg (nátrium szilikát, ami üvegszerű bevonatot képez, növeli a felület hőtűrő képességét)
 • vasrács
 • samott (tűzálló anyag amit agyagból égetnek)
 • deszka-zsalunak

továbbá szerszámokra:

Készítsük el a kerti grillező alapját

Betonból is készülhet a kerti sütő alapja, de térkövet vagy járdalapot is lerakhatunk a megfelelő rétegrend és előírások betartása mellett. El kell dönteni, hogy csak a grillt tartsa meg az alap, vagy köré szeretnénk tenni majd ülő alkalmatosságot is, vagyis mekkora legyen az alap. Ha csak a sütő alá, ami mondjuk 1*1 méteres lesz, akkor elegendő lehet 1,2*1,2 méter.

Ha betonból készül, annak menete a következő: 15 cm mélyen ki kell ásni az 1,2*1,2 m-t, vagy a kívánt alap méretet, kitölteni betonnal, amelybe betonacélt helyezünk a hosszú élettartam érdekében. Ezután néhány napig locsolgassuk a betont, majd 5-7 nap elteltével folytatódhat a grill építése. Mivel nem egy túl nehéz felépítményről van szó, nem kell megvárni a hivatalos 28 napot.

A kerti grill tűzterének megépítése házilag

A tűztér alját is betonnal kell kiönteni, de ennek a közepébe már kell tenni egy vasrácsot rostélynak. A kétoldali téglafal szélességét leszámolva, ennek a betonlapnak 75 x 75 centiméteresnek kell lenni, és a közepébe kerül a hamu lecsorgására szolgáló vasrács. Ezt a vasrácsot készen is megvásárolhatja, vagy pedig acélból és betonvasból is elkészíthető. A tűztér aljául szolgáló 75 x 75 centiméteres betonlapot (közepében a vasráccsal) is érdemes előre elkészíteni zsaluban (például az alap elkészítésével egy időben), mert ennek a betonnak is meg kell kötni, és utána tudjuk majd behelyezni a helyére.

A kerti sütő falazatának felépítése

Elkezdjük építeni a falat, mégpedig úgy, hogy 4 db téglát rakunk 1 oldalra ( ez pont 1 m lesz), az első sornál a téglák között 1 cm fugákat hagyunk. A második sort már kötésben rakjuk, és figyeljünk, hogy az első 2 sornál hagyjunk szemből nyílást, ahol majd kiszedhetjük a hamut. Tetszőlegesen 7-10 sor magasságig ajánlott építeni, ez az ideális méret.

 • Falazás utáni teendők
 • függőlegesen a fal mentén néhány téglát belül el kell helyezni és habarccsal rögzíteni, ezekre lehet rátenni a tűztér alját, amit a zsaluba öntöttünk.
 • a rácsot be kell helyezni a fogadókeretbe
 • vízüveggel és samottal kell kikenni a tűzteret, ez megakadályozza, hogy a hőtől kiszáradjon a cement a téglák közül
 • első használat előtt várni néhány napot, hogy mindenhol tökéletesen kiszáradjon

Kerti grill kőből

Kerti grill építése házilag - néhány hasznos extra tanács

 • a betonalapból NE hagyjuk ki a betonacélt, különben már az első télen gondjaink akadhatnak a betonnal
 • a tisztító nyílást feltétlenül alakítsuk ki, nemcsak a tisztítás a funkciója, de a tűztér oxigént is kap innen
 • ha elkészült a grillünk, bográcstartót is beszerezhetünk, így főzésre is használhatjuk, nemcsak sütésre
 • mielőtt téglát veszünk, kérdezzünk körbe ismerősöknél, lehet van valakinél bontott a kert végében, és örül, ha megszabadul tőle

Tippek, ha a kerti grillező építése sikerrel zárult

 • összehívni a barátokat egy jó kis grillezésre
 • a grillező rácsot 15 perccel a sütés kezdete előtt felforrósítani
 • használjunk jó minőségű faszenet vagy akár korábban lemetszett gyümölcsfa ágakat, különleges ízhatást érünk el
 • körbeülni a grillt és sütögetés közben megosztani az építés tapasztalatait, eldicsekedni azzal, milyen könnyen ment a kerti sütő építése, hátha mások is kedvet kapnak hozzá
 • együtt élvezni a finom ízeket, iszogatni, beszélgetni, miközben átjárja az embert a büszkeség érzése, hogy „Ezt is meg tudtam csinálni!” Ez minden nehézséget megér. Általában az apukák feladata a grillezés, megjutalmazhatjuk őket egy vicces pólóval.

Kapcsolódó ötletek

Idő: Teljes délután
Kerítés és térelválasztó ötletek

A kertkapu, vagy vadászkapu készítése házilag se tartozik a legbonyolultabb munkák közé, Kevés alapanyag, kevés szerszám, és egy költséghatékony megoldás.

Idő: Teljes délután
Dekoráció

Nézzük melyek ezek a lépések, ami alapján otthon ti is könnyen el tudjátok készíteni a saját bortartótokat. Reméljük ti is inspirálódni fogtok és kedvet kaptok egy kis barkácsoláshoz.

100.000+ VÁSÁRLÓ NEM TÉVEDHET!

Megéri feliratkozni a heti 1-2 emailre - minden kedvezményünkről, új termékünkről és tudnivalóról tájékoztatni tudunk!